Gelişme isteği var, faaliyet yok!

Sorunlarım aşikar benim.
Hiç bir zaman ben yaptım , ben başardım , benim sayemde diyememenin ezikliğini yaşıyorum.
Ama siz başardıklarınızdan bile tatmin olmuyorsuz. Bu hem iyi hem kötü.
Dediğim gibi ben klinik vakayım obsesif kompulsif bozukluk başlangıcı var bende .
Kendimin gayet farkındayım .

Neden bu kadar kompleksi oluyorsun canim? yazdiklarinin tumunu okumadim, ama ben sahsen basardiklarimdan tatmin olmaya basliyorum, oluyorum da , bazen tatmin olmak bile zaman aliyor hele buyuk basarilar soz konusu olunca..

Konuyu gördüğüm iyi oldu.
Birazcık kendimi sizinle özleştirdim aslında ama benim durumum daha ağır siz üniversite okuyormuşsunuz .Ne güzel
Ben sosyal çevrem olmamasını geçtim artık evde olmaktan sıkıldım.
Sanki silkelensem kendime gelsem her şey çorap söküğü gibi gelecek diye düşünüyorum. Hayatın ağırlığını üstümden atamıyorum. Aslında isteğim ya halk eğitim kurslarına gitmek ya açıköğretim okumak.Benimde kilo sorunum var ama öyle 5-10 kilo değil.10 kilo verebilsem her şey değişecek.Ama zayıflamaya ne isteğim ne cesaretim var.
Ailem sadece bazı şeyleri dile getiriyor.Desteğe gelince oynamayan kız yerim dar dermiş senin kide o hesap diyorlar.Sürekli bana güvensizlik aşılıyorlar bilmeden ...
Devamlı bunalımdayım ve çevremdekiler çatışma halindeyim.Sıkıldım bu yükten .
Bunların yanında kadın hastalıklarıyla boğuşuyorum.Haslığım hakkında bilgi sahibi olduğumdan korkularım daha da büyüyor. Korkular , çaresizlikler ,bunalım ...
Ben klinik vakayım aslında :1:

Simdi okudum, canim ne desem.. Hayata tutunmak, biryerden baslamak gerekir senin icin. Ben boyle birsey yasamadigim icin nasil fikir verebilirim bilmiyorum ama sanirim ilk once icindeki negatif seyleri halletmek gerekir.. Dedigin gibi klinik yardimi alsan daha saglikli ilerlersin, Insallah hersey yoluna girer

Selam kızlar.:77:Ben aslında kendimi geliştirme konusunda çok istekli biriyim.Çeşitli hobilerle uğraşmayı, hertürlü sosyal - kültürel birikimi edinmeyi, kendimi her açıdan geliştirmeyi büyük bir iştahla istiyorum.Ama hiç birşey yapamıyorum!:84:Atağa kalkmak, kendime katabileceğim kadar şey katmak, gezmek, görmek istiyorum.Hayatımdaki tüm pürüzlerden kurtulmak istiyorum.İnsanlar beni gördüklerinde imrensinler, " vay canına kız nekadar değişti, nekadar gelişti! " desinler istiyorum.Sanki hayati geriden takip ediyor gibiyim.Bana tavsiyesi olan var mı?
:26:

Kendini geliştirmeni istemen güzel ama isteme sebebine takıldım. Eğer sırf birileri tarafından pohpohlanmak için istiyorsan işte bu yüzden atağa geçemiyorsun. Ama gerçekten kendini geliştirmek kendine bir şeyler katmak istiyorsan (sırf kendin istediğin için) zaten atağa da geçersin.

Önce bir sorgula kendini; tüm bunları bana faydalı olacağını düşündüğüm için mi istiyorum? yoksa başkaları tarafından takdir edilmek, saygınlık kazanmak, "en" olmak için mi istiyorum?

Son düzenleme:
bitanem dediğim gibi kişisel gelişime yönelmelisin. sana çok faydası olacak. the secret var mesela çok iyi olduğunu söylüyorlar okumaya vaktim olmadı. ama ben senin durumunda olan insanların bişiyleri başarabilmesinde çok yararlı olduğunu düşünüyorum. karar senin fikir benim :34::34:

Marmara Üniversitesi gibi bir okula girebildiğinize göre, öncesinde de bir sürü sınav kurs vs. den geçtiniz sanırım. Tüm bu süre boyunca acaba kendinize çok yüksek hedefler mi belirlediniz de şu an kendinizi geri kalmış hissediyorsunuz?

Yaşınız ve okulunuz açısından bence gayet iyi bir noktadasınız, başarılısınız. Kendinizi hiçbir işin altından kalkamayan, beceriksiz, istikrarsız biri olarak görmeniz için hiç bir neden yok aslında bana kalırsa. Güçlü iş kadınları, tuttuğunu koparan insanlar zaman içinde bu noktalara geliyorlar. Önce bir okul bitsin, iş hayatına girin, acemilik dönemlerini falan atlatın. Tecrübe kazandıkça insana güven gelir, kendini güçlü hisseder zaten.

Bu arada da spor diyet, kitap okumak yeter de artar bile. Bir de derslerinizle ilgilenin. Gerisini de fazla düşünmeyin, öğrenciliğin tadını çıkartın, gezin tozun biraz, bu günler geri gelmeyecek. Bu da size, emekli, 55 yaşında birinin tavsiyesi olsun.:64:

bu konuyu gördüğüm çok iyi olsu ben de üniversiteye ilk başladığım yıl yazılmadığım kurs kalmadı ney,farsça...ama hiç birinde süreklilik sağlayamadım.aslında kursalara devam edebilmek için iki şey gerekli biri sizi motive edelicek bir arkadaş ki ben bu yöndenden şanşsızım çünkü arkadaşımda benim gibi:)diğeri de istek çok önemli.neyse bu yıl az ama kendime göre olan aktiviteleri seçiyorum.okuldaki konferansları kaçırmıyorum...bence bu sorn ünv okuyan bir çok kişide var derslerin yoğunluğu falan zor oluyr kursa gitmek yaz tatili daha uygun bence.

Kendini geliştirmeni istemen güzel ama isteme sebebine takıldım. Eğer sırf birileri tarafından pohpohlanmak için istiyorsan işte bu yüzden atağa geçemiyorsun. Ama gerçekten kendini geliştirmek kendine bir şeyler katmak istiyorsan (sırf kendin istediğin için) zaten atağa da geçersin.

Önce bir sorgula kendini; tüm bunları bana faydalı olacağını düşündüğüm için mi istiyorum? yoksa başkaları tarafından takdir edilmek, saygınlık kazanmak, "en" olmak için mi istiyorum?

Bunu hiç düşünmemiştim açıkcası...Haklısın bu konuda hedeflerimi sorgulamam gerek.:97:

bitanem dediğim gibi kişisel gelişime yönelmelisin. sana çok faydası olacak. the secret var mesela çok iyi olduğunu söylüyorlar okumaya vaktim olmadı. ama ben senin durumunda olan insanların bişiyleri başarabilmesinde çok yararlı olduğunu düşünüyorum. karar senin fikir benim :34::34:

Evet evet.Araştırıyorum şuan canım.Teşekkürederim, öneride bulunmanız için burdayım zaten.:61:

Marmara Üniversitesi gibi bir okula girebildiğinize göre, öncesinde de bir sürü sınav kurs vs. den geçtiniz sanırım. Tüm bu süre boyunca acaba kendinize çok yüksek hedefler mi belirlediniz de şu an kendinizi geri kalmış hissediyorsunuz?

Yaşınız ve okulunuz açısından bence gayet iyi bir noktadasınız, başarılısınız. Kendinizi hiçbir işin altından kalkamayan, beceriksiz, istikrarsız biri olarak görmeniz için hiç bir neden yok aslında bana kalırsa. Güçlü iş kadınları, tuttuğunu koparan insanlar zaman içinde bu noktalara geliyorlar. Önce bir okul bitsin, iş hayatına girin, acemilik dönemlerini falan atlatın. Tecrübe kazandıkça insana güven gelir, kendini güçlü hisseder zaten.

Bu arada da spor diyet, kitap okumak yeter de artar bile. Bir de derslerinizle ilgilenin. Gerisini de fazla düşünmeyin, öğrenciliğin tadını çıkartın, gezin tozun biraz, bu günler geri gelmeyecek. Bu da size, emekli, 55 yaşında birinin tavsiyesi olsun.:64:

Sizden bir eleştiri ve tavsiye gelmesi açıkcası çok değerli benim için.Çok teşekkürler öncelikle.Marmara üniversitesine potansıyelim sayesinde girdim, çalışmalarım sayesinde değil.Lütfen yanlış anlamayın ama gerçekten öyle oldu.Ben lise hayatımı serserilikle, dalkavuklukla geçirdim.:26:İlk hedeflerim böyle bir süre diyet,spor,kitap yeterli olacak.Bunlardan emin oldugumda digerlerini öğrenmeye yöneleceğim.

bu konuyu gördüğüm çok iyi olsu ben de üniversiteye ilk başladığım yıl yazılmadığım kurs kalmadı ney,farsça...ama hiç birinde süreklilik sağlayamadım.aslında kursalara devam edebilmek için iki şey gerekli biri sizi motive edelicek bir arkadaş ki ben bu yöndenden şanşsızım çünkü arkadaşımda benim gibi:)diğeri de istek çok önemli.neyse bu yıl az ama kendime göre olan aktiviteleri seçiyorum.okuldaki konferansları kaçırmıyorum...bence bu sorn ünv okuyan bir çok kişide var derslerin yoğunluğu falan zor oluyr kursa gitmek yaz tatili daha uygun bence.

Evet canım kesinlikle yaz ayları sosyokültürel aktivitelere odaklanmak açısından daha mantıklı.Bende bunu sizinle kavradım açıkcası.Yoksa hala toptan girişicektim sanki yapabilcekmişim gibi.Yazında yavaş yavaş bişiler ekleyeceğim bende kendime.
:97:

Kendini geliştirmeye yetiştirmeye çalışmak çok güzel düşünceler, tebrik ederim hepinizi.İçinizde yeterli motivasyonu bulamamanızın nedenlerinden birisi etrafınızda benzer dürtülerde insan olmaması olabilir.Ailenizde, arkadaş çevrenizde sık görüştüğünüz, hobi sahibi entel dantel insanlar olsa belki onlarla paylaşımın verdiği keyif size motivasyon sağlar.Ben de kendimde sizinkine benzer şeyler seziyorum sıklıkla ve tespitini bu şekilde yaptım. Bi taraftan da şunu diyorum tabii : Ölümlü dünyaaa, ölümlü insaaa, ha alim olsan ha zalim olsan :24::24::24: Çok öğrendim çok mu mutlu oldum, azcık da ben cahil olma, boş durma, avare gezinme hakkımı kullanayım. :1:

Kendini geliştirmeye yetiştirmeye çalışmak çok güzel düşünceler, tebrik ederim hepinizi.İçinizde yeterli motivasyonu bulamamanızın nedenlerinden birisi etrafınızda benzer dürtülerde insan olmaması olabilir.Ailenizde, arkadaş çevrenizde sık görüştüğünüz, hobi sahibi entel dantel insanlar olsa belki onlarla paylaşımın verdiği keyif size motivasyon sağlar.Ben de kendimde sizinkine benzer şeyler seziyorum sıklıkla ve tespitini bu şekilde yaptım. Bi taraftan da şunu diyorum tabii : Ölümlü dünyaaa, ölümlü insaaa, ha alim olsan ha zalim olsan :24::24::24: Çok öğrendim çok mu mutlu oldum, azcık da ben cahil olma, boş durma, avare gezinme hakkımı kullanayım. :1:

Evet bende bu tarz insanların etrafımda daha çok bulunması için bugün okulun sanat kulübü tanışma toplantısına gideceğim.:31:Vallahi bence ölene kadar öğrenme, gelişme aşkı olmalı insanın içinde.Yaşam kalitesine arttıran bir durum bence.
:31:

bende sen gibiyim aslında cok zekı oldugumu söyler herkes ve cok aktıfım bı evlendım iş bitti sankı ama fotograf makınası alıp foto cekmeyı dusunuyorum köşe bucak :) :1:

bende sen gibiyim aslında cok zekı oldugumu söyler herkes ve cok aktıfım bı evlendım iş bitti sankı ama fotograf makınası alıp foto cekmeyı dusunuyorum köşe bucak :) :1:

Düşünüyoruz düşünüyoruz da ne yapıyoruz önemli olan bu değil mi :9: Hayallerini ve onlar için yaptıklarını yazabilirsin, yorumlarız.Güzel oluyor.:13:

Bende de histeri başlangıcı var.Topicle alakalı değil oyüzden yazmadım.Klinik yardım almayı düşünüyorum.Öncesinde halletmem gerekenleri hallettikten sonra.Kendini biliyorsan sende küçük planlarla başlayabilirsin bizim gibi.Planlarının nasıl gittiğini paylaşabilrsin burda bizle mesela.:61:

Oradan burdan okudukların kedine teşis mi koydun yoksa :53:
Ben doktora başvurmadım ama bende OKBnin ciddi belirtiler var çevremin de fark ettiği şeyler üstelik:26: .
Şuan için açıköğretim ve kursların kayıt zamanı değil. araştırmam ve yatkın olduğum şeyleri keşvetmem lazım önce... Geriye tek birşey kalıyor sağlık problemlerimle uğraşıp , kilo vermek .
Ama dünden bugüne birşey değişmedi. Hala isteksizim bu konuda:59:

Neden bu kadar kompleksi oluyorsun canim? yazdiklarinin tumunu okumadim, ama ben sahsen basardiklarimdan tatmin olmaya basliyorum, oluyorum da , bazen tatmin olmak bile zaman aliyor hele buyuk basarilar soz konusu olunca..

Kompleksli değilimdir ya da zaman zaman diyelim .
Ben hayatta hiç birşey başarmadım ki ne okul okuyabildim , ne kilo verebildim , ne aileme kendimi saydılara bildim. Olmayan şeyin neyinden tatmin olayım ki :61: Kısacası hayattan çok mahrum bıraktım kendimi :59: Yaşayamadıklarım hesabını kimden sorayım ?
En iyisi kimseyi suçlamadan , kendimden başlamak :61:

Haklısın canım.Benim her sene böyle depresif, melankolik dönemlerim oluyor.Hayallerimi gerçekleştirememiş olmak bana takıntı oldu.Marmara üniversitesinde okuyorum.Varlık içinde bukadar pasifim.Anlamıyorum!Moronmuyum neyim ya!
:84:

şu hayalleri gerçekleştirememe konusu var ya öyle bi yere parmak basmışsın ki...seni çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşıyorum o gücü bulamıyorum kendimde.ama kendini kendini geliştiren insanlarla berabber olunca o eziklik duygusunu da yaşamak istemiyorum.böyle de paradox bi durum işte.üzülüyorum bu zamanların böyle gecmesine.insanlar etrafımda güler gezer okur eğlenirken ben pasif kalıyorum diye üzülüyorum.kendime güvenimi kaybettim çoktan:14:

şu hayalleri gerçekleştirememe konusu var ya öyle bi yere parmak basmışsın ki...seni çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşıyorum o gücü bulamıyorum kendimde.ama kendini kendini geliştiren insanlarla berabber olunca o eziklik duygusunu da yaşamak istemiyorum.böyle de paradox bi durum işte.üzülüyorum bu zamanların böyle gecmesine.insanlar etrafımda güler gezer okur eğlenirken ben pasif kalıyorum diye üzülüyorum.kendime güvenimi kaybettim çoktan:14:

Yalnız değilsiniz.
Şahsen nereden ve nasıl başlayacağımı dahi bilemiyorum.
Ne bir hobi,yetenek,arkadaş çevresi..
Ot gibi hissediyorum kendimi.

Ben doktora başvurmadım ama bende OKBnin ciddi belirtiler var çevremin de fark ettiği şeyler üstelik:26: .
Şuan için açıköğretim ve kursların kayıt zamanı değil. araştırmam ve yatkın olduğum şeyleri keşvetmem lazım önce... Geriye tek birşey kalıyor sağlık problemlerimle uğraşıp , kilo vermek .

İsteksiz olman büyük problem zaten.İstek, motivasyon içinde sosyalleşmen lazım tatlım bence.İnsan içine çıkmak seni gaza getirecektir.Hayata sarılmak isteyebilirsin böylece.Yada bizle konuşarak:31:

Ben hayatta hiç birşey başarmadım ki ne okul okuyabildim , ne kilo verebildim , ne aileme kendimi saydılara bildim. Olmayan şeyin neyinden tatmin olayım ki :61: Kısacası hayattan çok mahrum bıraktım kendimi :59: Yaşayamadıklarım hesabını kimden sorayım ?

Kendinden başla kesinlikle.Bende kendime soruyorum hep.Hala nefes alıyorsan istersen Madonna bile olabilirsin.Ama emek harcamaya cesaret etmek gerek...:26:

bunu düşünmen bile güzel, net adımlar da atarsın mutlaka bence. bu arada marmara üniv. de mi okuyorsun cnm?

Teşekkürler.Evet.Halkla ilişkiler - reklamcılık okuyorum.:31:

Ay ayneeeennn :26: Pasif kaldığımı hissetmeyi egoma yediremiyorum resmen.:59: Utanıyorum.Tembelim, don yağı gibi bide üzülüyorum kendime nekadar salağım üzülceğine bişey yapsana be aptal diyorum kendi kendime sövüyorum.

Yalnız değilsiniz.
Şahsen nereden ve nasıl başlayacağımı dahi bilemiyorum.
Ne bir hobi,yetenek,arkadaş çevresi..
Ot gibi hissediyorum kendimi.

En basitinden başla bebeğim...:31:

:-S Ben yine cok iyimisim, Allahima sukurler olsun, sende sukur et, daha kotusu olmadi diye.
Senin adina uzuldum, keske baska sekilde olsaydi hayatin, ama keske'lerle vakit kaybetmeye degmez.. Umarim Hayatin geri kalan zamanini apayri gecirirsin canim..

Back
X