Gelme dedi

1 hafta misafir gibi ağırlamak isteseydim kendi çocuğunu özgüveni yüksek sorunlarını kendi çözebilen çocuk mu olacaklardı!
Annenin her daim çocuğunun yanın da olması onu sevmesi şefkat vermesi yük olarak görmememesinin özgüven ile ne Alakası var yahu.
Siz evlat olarak annenizin yaninda olun bence. Siz gencsiniz,enerjiniz annenizinkinden cok daha yuksek. Uykusuz kalabilirsiniz,ac kalabilirsiniz,yorulabilirsiniz. Bir sey olmaz. Ama buyukler yipraniyor,yasli olmasalar da. Biz evlatlari onlardan daha enerjik durumdayiz. Biz misafir edelim artik onlari. Unlarini elemisler,eleklerini duvara asmislar. Kocalarimiz bizi “hadi anana” diye kiskislayamasin bir de mesela. Ne munasebet?

Ay aşagıya sizide alıntılamışım.
Evet komik aslında cristmıs :KK48:
Tabii bunlar sizin kendi düşünceleriniz.
Ayrıca bn böyle düşünüyorum diye de kendi anneme tabi kiii gidip post falan serdiğim yok.
Ama çocuklarım büyüdüklerinde diledikleri kadar post serebilirler evime necite de kendi evleri yaşanmışlıkları huzurlu günleri mutlulukları çocuklukları var o evde.
Var elbet. Benim odam hala duruyor sonucta annemin evinde. Ama zaruri bir durumum yoksa ne isim var bir ay? Kocamdan ayrilirsam tamam,gider siginirim
Kendimi toplayana kadar. Sonra yine kendi evime cikarim.

Burada birbirimizin dusuncesine saygi duyuyoruz,empatiyi ogreniyoruz. Hic kuskusuz herkes evinde rahat. Konu sahibi kocasini annesine gondersin ve kendi annesini de evine davet etsin bence benim de onerim bu ;)

Siz evlat olarak annenizin yaninda olun bence. Siz gencsiniz,enerjiniz annenizinkinden cok daha yuksek. Uykusuz kalabilirsiniz,ac kalabilirsiniz,yorulabilirsiniz. Bir sey olmaz. Ama buyukler yipraniyor,yasli olmasalar da. Biz evlatlari onlardan daha enerjik durumdayiz. Biz misafir edelim artik onlari. Unlarini elemisler,eleklerini duvara asmislar. Kocalarimiz bizi “hadi anana” diye kiskislayamasin bir de mesela. Ne munasebet?
Kocanın bir ay üstelik ramazanda eşini anneye göndermek istemesi tuhaf değil mi?
Genelde erkekler daha çok gitme bir yere yaparlar ramazanda
Sanki gidin başımdan der gibi herkes anneyi konuşmuş kocayı konuşan yok

Var elbet. Benim odam hala duruyor sonucta annemin evinde. Ama zaruri bir durumum yoksa ne isim var bir ay? Kocamdan ayrilirsam tamam,gider siginirim
Kendimi toplayana kadar. Sonra yine kendi evime cikarim.

Burada birbirimizin dusuncesine saygi duyuyoruz,empatiyi ogreniyoruz. Hic kuskusuz herkes evinde rahat. Konu sahibi kocasini annesine gondersin ve kendi annesini de evine davet etsin bence benim de onerim bu ;)
Tmm ama herkes böyle düşünecek aile yapısı yok ki.
Kendince ara da mesafe uzak annesi de yalnızsa ee eşide göreve gidiyormuş 1 ay atölyesi kapalı kalıyormuş fln aklına ilk gelen annesi olmuş başka kime diyebilir ki zaten 1 ay sende kalıcam diye.
Herkes sizin gibi anneme yük olurum doğurmuş etmiş ama bu kadının kafası beni artık kaldırmaz evinde ne işim var tarzı şeklinde düşünemiyor işte.
Ne yapalım ince düşünemiyoruz konu anne- evlat olunca aylar günler yıllar pek mantığa yatmıyor aslında.

1 hafta misafir gibi ağırlamak isteseydim kendi çocuğunu özgüveni yüksek sorunlarını kendi çözebilen çocuk mu olacaklardı!
Annenin her daim çocuğunun yanın da olması onu sevmesi şefkat vermesi yük olarak görmememesinin özgüven ile ne Alakası var yahu.
E siz kendiniz dediniz,ömür boyu sorumluluklarıyla,sorunlarıyla ilgilenmek zorundalar diye. Neden yani? Büyüyünce kendi sorunlarını kendileri çözemez mi çocuklarınız?
Ayrıca demek istediğimi anlamamışsınız bile.
Diğer yazdıklarıma da cevap vermemişsiniz.
Neyse.

3 değil 5 değil ramazan ayında 30 gün misafirlik mi 😳 annen haklı ne güzelde pat diye söylemiş ;)
Ay bende bi noktalı konuyu nerden hatırlıyorum diyorum gelmiş gergin hanım en son kocanın ağzına çakıyordun dimi

E siz kendiniz dediniz,ömür boyu sorumluluklarıyla,sorunlarıyla ilgilenmek zorundalar diye. Neden yani? Büyüyünce kendi sorunlarını kendileri çözemez mi çocuklarınız?
Ayrıca demek istediğimi anlamamışsınız bile.
Diğer yazdıklarıma da cevap vermemişsiniz.
Neyse.
Hangi yazdıklarınıza cvp vermemişim ?
Çözer tabi ki büyüdüklerinde bn onların yanın da olacağım diye sorumsuz olacak halleri yok herhalde anlamın da söyledim.
Ayrıca sende tam bağımsız değilsin ki ailenle 21 yaşındasın maddi destekleri var.
Sizde kendi ayaklarınız üzerinde durmamışız o zaman.

Hangi yazdıklarınıza cvp vermemişim ?
Çözer tabi ki büyüdüklerinde bn onların yanın da olacağım diye sorumsuz olacak halleri yok herhalde anlamın da söyledim.
Ayrıca sende tam bağımsız değilsin ki ailenle 21 yaşındasın maddi destekleri var.
Sizde kendi ayaklarınız üzerinde durmamışız o zaman.
Ailemin bana desteği yok.
Ben okulun yanında ayrıca çalışıyorum.
Ayrı kaldığım bir evim var,kendi işlerimi kendim yapıyorum.
Annem babam arada sırada para yolluyor ama gerek olmadıkça kullanmıyorum hesapta bekletiyorum ya da annemin yanına giderken evine birşeyler alıyorum,aksesuar alıyorum market ihtiyaçlarını görüyorum.

Ailemin bana desteği yok.
Ben okulun yanında ayrıca çalışıyorum.
Ayrı kaldığım bir evim var,kendi işlerimi kendim yapıyorum.
Annem babam arada sırada para yolluyor ama gerek olmadıkça kullanmıyorum hesapta bekletiyorum ya da annemin yanına giderken evine birşeyler alıyorum,aksesuar alıyorum market ihtiyaçlarını görüyorum.
Siz ailem maddi sorunlarımı hallederler yazınca bu şekil anlaşıldı.
Anlatmak istediğim ömür boyu bakmak görmek, sorunları var ise çözmek.
Elimden geldiğince çocuguma yardım etmek istemem onu özgüvensiz yapmaz.
Özgüven , özgüvensizlik bu şekilde oluşmaz.
Hele ki kız çocukları için durum daha farklı daha bir anaç oluyorlar ..
O zamn çocuğum için dışarıdaki bir kadından bir farkım olmaz.

Siz ailem maddi sorunlarımı hallederler yazınca bu şekil anlaşıldı.
Anlatmak istediğim ömür boyu bakmak görmek, sorunları var ise çözmek.
Elimden geldiğince çocuguma yardım etmek istemem onu özgüvensiz yapmaz.
Özgüven , özgüvensizlik bu şekilde oluşmaz.
Hele ki kız çocukları için durum daha farklı daha bir anaç oluyorlar ..
O zamn çocuğum için dışarıdaki bir kadından bir farkım olmaz.
Benim anlatmak istediğim bu değil işte.
50 yaşındaki kadının rahatını bozmak benim anlatmak istediğim. 1 ay kalmak size normal geliyorsa bşlemem. Ama ben evlendikten sonra çoluk çocuğumla gidip annemin evinde 1 ay kalıp rahatsızlık vermem.

Benim anlatmak istediğim bu değil işte.
50 yaşındaki kadının rahatını bozmak benim anlatmak istediğim. 1 ay kalmak size normal geliyorsa bşlemem. Ama ben evlendikten sonra çoluk çocuğumla gidip annemin evinde 1 ay kalıp rahatsızlık vermem.
Bir de şöyle birşey var Bnde aslın da annemde pek rahat edemem.
Odam herşeyim hala aynıdır yerini bile değiştirmemiştir.
Rahat edemem herkes sorumluluğunun farkına varıyor zaten büyüyünce.
Ki annemle aramda 16 yaş vardır 😀
Kafamız acayip anlaşır herşeyimizi ortak giyeriz fln.
Büyük kızımı kızı zannederler.
Beni de Kızımın ablası :KK70:
Buna rağmen kendi ev düzenimde mutluyum annem her dk gelsin başımın üstünde.
Annem herhafta sonu çağrıştır araba yok derin baban alsın şudur budır yemek yaptım sana şunu yaparım sürekli tavlama peşinde bu onu sevmiyorum anlamına gelmiyor.
Ama ileride kızlarım 1 ay sende kalmak istiyorum anne gelebilirmiyim dese izin mi istiyorsun eşoleşk tabi geleceksin kalıcaksın istediğin kadar burası senin babanın evi derim.
Siz gitmek kalmak istemezsiz anlarım tabii.
Büyüyünce bnm çocuklarım da bin rahatsız etmek istemeyecekler belki sizin gibi düşünecekler.
O zaman da onlara küseceğim ☺️

[QUOTE="burbuk, post: 59182944,
Torunuma bakmam diyenlerdenim.
Çocuğum var.
22 ve 16 yaşındalar. Küçük değiller.
Avrupa mı dediniz? Arkadaşım bir İngiliz’le evli. Öyle vıcık vıcık değiller onlar.
Annelik kölelik değildir.
Zor bir durum yoksa 30 günlük misafirlik olmaz.
Kızım rahat edecek diye hem de ortada önemli bir şey yokken ben planımı iptal etmem. Çok istiyorsa bir haftalığına gelir.
Zaten ömrümün çoğunu çocuklarıma harcamışım bırakında birazda kendime harcayayım.
Sizden alıntı yaptım ama sadece torun lafınıza cevap vermek için. Diğer ifadelerim genele cevaptır.

Bnden çokça yaş büyüksünüz belli.
2 kızım var büyüğü ilkokula yeni başladı hayat benim için yeni başladı biliyorum daha önümle çocuklarım için yapacağım fedakarlık edeceğim çok şeylerim var.
Ama bunu fedakarlıklarımı kölelige hiç benzetmedim.
Annelik kölelikse efendilerinizi doğurduğunuz için pişmanmısınız peki

Tabi ki pişman değilim. Çünkü ben kendimi onlara köle yapmadım ki efendilerimi doğurmuş olayım.
Anlatmak istediğimi anlamamışsınız. Ben onlara köleyim demedim.
Ben doğurduğum sevgiyle sağlıkla büyüttüğümüz çocuklarımın her istediğini yapmak zorundadeğilim dedim ki hep aynıydım çocuklarıma karşı.
Onların her istediğine ben anneydim klişesiyle eyvallah etmem.
Benim planlarım varsa o planları çocuğumun isteği için değiştirmem. Kendisiyle başka zaman için plan yaparım.
Ben rahat biremeklilik düşünmüşsem bunu yaşarım. Ha çok zor durumdadır tabi ki yardım ederim.
Ama konu sahibi gibi rahat etmek için 30 gün gelip planlarımı altüst edecekse bunu da söylerim.

Ben çocuk yokken gidip 2 ay da kalırdım. Şimdi çocukla 1 ay filan kalıyorum ama Ramazan da o kadar uzun kalmayı düşünmüyorum çünkü annem Ramazan da çok yıpranıyor iftarı sahuru derken. Çocuk yokken yardım ediyordum ama şimdi bir de bizle ilgilenmek zor olacak. Ben ona yük olmam ama o sabah erkenden kalkıp çocuğun sesini duyar duymaz gelir dayanamaz uykusuz kalır sürekli biliyorum. Gidince yardım ediyor musunuz biraz üslubu sert olmuş ama annelere de zor yani.

Kocanın bir ay üstelik ramazanda eşini anneye göndermek istemesi tuhaf değil mi?
Genelde erkekler daha çok gitme bir yere yaparlar ramazanda
Sanki gidin başımdan der gibi herkes anneyi konuşmuş kocayı konuşan yok
Baska zaman olsa kocan seni neden kiskisliyor derdi uyeler. Ama simdi annelik sorgulandi tabii. Gelme deyince kadin ;)

Yanlış anlamayın ama bana evli bir insanın (cinsiyet ayrımı yapmıyorum) 1 ay annesinde kalması hiç normal gelmiyor. Ramazanı kendi evinizde geçirin, zaten sonrası bayram gider 1 gece kalır dönersiniz evinize.

Kızım uslu diyorsunuz ama bir mesajda da oyun oynamak için annemi darlıyor, annem dizi izliyor diye sitem etmişsiniz. Demek ki kadın rahatsız oluyor. Lohasalıkta 20 gün durmuş başınızda şikayet ediyorsunuz. Kendiniz mükemmel olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Hiç öyle durmuyor da.1 ay gidip kalınmaz ramazanda anne evinde. Siz hatalısınız. Eşinizin söylediği daha garip. Bana 1 ay git dese adam asıl ona bozulurum.

30 gun uzun bir sure sahuru iftari var kendinizi doldurmayin annelerin de morali bozuk olabilir sessizlik sakinlik istiyordur.

Back
X