Bebek Çocuk Odası Dekorasyonu Genç Odası Dekorasyonu

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.736
48
60fec9c945171d87092cbc3f77f77ce7_970x600_bg.jpg

Genç bir çocuğunuz var ise oda dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken en önemli husus oda seçimini kendisinin yapması.Çünkü gençler kendi zevkine göre tasarladıkları bir odada vakit geçirmekten keyif alırlar..Odası özgür ve kişisel olmalı..

Sizler yol gösterebilir ama gerek renk gerekse model seçimini tamami ile ona bırakmalısınız..Tasarımlar, gençlerin isteği ve inisiyatifine, tabi ki sizin belirlediğiniz bütçe doğrultusunda bırakılmalıdır. Dolap içlerinde düzenleyiciler kullanmak, hem bu yaş çocukları hem de küçük çocuklar için çok gereklidir. Özellikle CD’ler ve kitaplar için büyük kolaylık sağlar.

Eğer odasını tasarlayacağınız genç bir kız çocuğu ise öncelikle giyinme dolabi oldukça önemlidir.Çok çekmeceli,raflı kullanışlı modeller tercih etmek gerekir.Yine bu dönemde ilk flörtler ve özel eşyalar önem kazanacağı için küçük birer çekmecenin de anahtarlı yani kilitli olması ve bu anahtarların da çocuklarınızda kalması onlara olan güveninizin bir işareti olacak, böylece iletişim problemleriniz de azalacaktır.Peki genç iki kız çocuğunuz var ise o zaman onlar arasındaki kavgaları en aza indirebilmek kıyafet tartışmasına sebebiyet vermemek için iki ayrı giyinme dolabı seçmenizi öneririz..

Odasını tasarlayacağınız erkek çocuğunuz ise onlar için giyinme dolabı çok fazla önem taşımayacaktır.Bu yaştaki erkek çocukları için daha önemli olan bir hobi veya spor dalı varsa, ilgili alanın eşyalarının olacağı veya posterlerin asılabileceği, çocuğun basit sporlar yapabileceği bir özel alan ayırabilmeniz iyi olur.İki erkek çocuğunuz aynı odayı paylaşmak durumunda ise baştada dediğimiz gibi giyinme dolabı çok birşey ifade etmeyeceğinden ayrı bir dolaba ihtiyaç yoktur birlikte tek dolabı paylaşabilirler ama ikisine ayrı ayrı ilgi alanları ile ilgili birer bölüm ayırmak gerekir...

Peki bir kız bir erkek genç çocuğunuz var ise o zaman Ergenlik dönemindeki çocuklarınızın için mümkünse iki ayrı oda yapmanızı öneririz çünkü bu dönemde erkek-kız kardeş çatışmaları ve erkek-kız çocukların ihtiyaçları çok farklı olduğundan gençlerin yetişmesinde en sağlıklı çözüm bu olacaktır. Eğer böyle bir imkanınız yoksa, odayı mümkün olduğunca düzgün ve eşit olarak ikiye paylaştırmanız ve ortak ihtiyaç alanları hariç, çocuklara kendi özerk bölgelerini bırakmanız gerekir.


Gelin en şık genç odası modellerine birlikte göz atalım

 
Son düzenleme:
X