genç yaşta ev sahibi olanlar??

coco-cambo evden önce araba almanızı şiddetle tavsiye ederim :KK53:
Hem daha rahat ödersiniz,hem bebişler doğunca rahat edersiniz,hem satınca değeri kaybolmuyor hatta 2-3-4 bin fazlaya da satabilirsiniz. En önemlisi bebişler 2-3 yaşına gelince satıp bu sefer ev alırsınız

eşimde tam tersı dıyor.kapıda beklese bıle masraf.aslında ıkı cocukla arabasız olmaz ama sımdı ona hıc bulasmayayım dıyorum

valla kızlar bu birikim yapma işi güzel bi iş
insan yaptıkça yapası geliyor, hele hele sıkışık zamanda o paraya başvurma durumu var ya harika bir duygu
rahmetli anneannem ben göreve başladığımda benden her ay harçlık istemişti
ben de çocukları var benden neden istiyor ki diye hiç sorgulamadım
bana emeği çoktu, o yüzden zerre aklıma gelmedi
arada da yetiyor mu diye sorardım
her ay onu maaşa bağladım:KK48:
bugünün 150-200 TL si gibi bir para
maaşı alır almaz hemen onun hesabına aktarırdım
yıllar sonra anladım ki o parayı meğer benim için biriktirmiş
sonra evlenirken o parayı altın olarak çıkarıp bana verdi
nasıl işime yaramıştı
meğer bütün torunlarına aynını yapmış
bazısı veremem demiş, bazısı benim gibi vermiş
ama birbirimizden haberimiz yok(bu arada maaşı yoktu, sadece oturduğu bir dairesi vardı)

eskiler yokluk biliyor ve akarken hep destiyi doldurma çabasında
israftan çok korkuyorlar
onları dinlemek lazım

allah rahmet eylesin ondan çok şey öğrendim:KK61:

En iyi yatırım aracı altındır tabi uzun vadede, alıp unutacaksın bir kenarda
Her ay belli bir miktar altın alıp koyun kenara, yılbaşı, bayram ikramiyesi gibi ilave gelirlere dokunmadan onları da biriktirin
Ev için hırs yapmışsın ama şimdi bebekler geliyor, ister istemez artar masraf ama çok sıkma kendini hele yemekten asla
Ailenin yaşadıkları üzücü, onları düşünmekte haklısın ancak babanda bunca yıl sizi bakıp, büyütmüş, evini geçindirmiş, çok da yüklenme bence, bir şey sahibi olamadılarsa bu ortak icraatleri, üzülüyor insan elde değil ama olan olmuş işte. Bebeklerin sağlıkla gelsin inşaallah en önemlisi bu, gerisi azimle hallolur :nazar:

eşimde tam tersı dıyor.kapıda beklese bıle masraf.aslında ıkı cocukla arabasız olmaz ama sımdı ona hıc bulasmayayım dıyorum
araba masraf
hele ki eskiyse, o yüzden idare edebildiğiniz kadar idare edin derim
eski model bir araba hiç ummadığın anda çok fuzuli masraflar çıkarabiliyor
siz önce biriktirin de, zaten ihtiyaca göre yapacağınız şey kendiliğinden şekillenir
ev dersin, bir bakarsın çocuklarla olmamış araba almışsın
paran olsun köşede, hayaller sırasıyla nasip kadar gerçekleşir zaten

2 yıl sonra evimizin kredisi bitiyor kendi emeklerimizle genç yaşta ev sahibi olacağımız için gerçkten çok mutluyum. .
Öyleki bitirir bitirmez bi ev dahamı alsak diyorum. .

Her ne kadar begenmediğim bir semtte ev alsamda çok karlı çıktığımızı belirtmek isterim . . 105 milyara aldığım ev 2 yıl sonra 170 milyar oluverdi. . :)

eşimle maaşlarımızın toplamı 2000 tl iken ev kredisine girdik 1000 lirasını krediye geri kalan 1000 lirayıda hem ev için hemde elden borçlarımızı kapatmakla harcadık. . şuan 15-20 milyar borcumuz kaldı. .

Anladımki borç olmayınca birikim yapılmıyor. . Yediğimizden giydiğimizden kıstık halada kısıyoruz. . inşallah 2 yıl sonra maaşlarımız olduğu giibi cebimizde kalıcak

peşinat verdiniz mi bir de istanbulda mı aldınız evi :)

insan yaptıkça yapası geliyor, hele hele sıkışık zamanda o paraya başvurma durumu var ya harika bir duygu
nasıl işime yaramıştı
ama birbirimizden haberimiz yok(bu arada maaşı yoktu, sadece oturduğu bir dairesi vardı)

israftan çok korkuyorlar
onları dinlemek lazım

Kıyamam yaa nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun :(

nasıl işime yaramıştı

israftan çok korkuyorlar
onları dinlemek lazım

allah rahmet eylesın ne guzel bı fıkırmış..cok mantıklı..

aynen oyle ya.ama bız ucralardan dusunuyoruz.beylıkduzu tamamen degerlenıyor cunkı.3 sene once 70 mılyarlık 3+1 daıre suan 240 bın tl ! dusunebılıyormusun

Evet, artik insanlar evlere yatirim yapiyorm. Kredi oldugu icin ev fiyatlari da artti. Artik pek kiraci kalmadigi icin de böyle uctu. Ama esim4 bir kac yil sonra ev fiyatlarinin dusecegini ve kredilerin bazi insanlarin elinde patlayacagini söylüyor. Biz de bekliyoruz. Istedigimiz evler de baya pahali. Bakalim nasip. Rabbim hayirlisini verisn insallah..

Evet, artik insanlar evlere yatirim yapiyorm. Kredi oldugu icin ev fiyatlari da artti. Artik pek kiraci kalmadigi icin de böyle uctu. Ama esim4 bir kac yil sonra ev fiyatlarinin dusecegini ve kredilerin bazi insanlarin elinde patlayacagini söylüyor. Biz de bekliyoruz. Istedigimiz evler de baya pahali. Bakalim nasip. Rabbim hayirlisini verisn insallah..

eşiniz emlak sektöründe mi

peşinat verdiniz mi bir de istanbulda mı aldınız evi :)

20 milyarlık düğün altınlarım vardı onları bozdurdum tek elimdeki nakit para oydu. . Evet istanbul dudulluda aldım 2015 te metro da açılıyor inşallah dahada değerlenecek sonrasnda satıp daha güzel bi yerde alabilirm

aaa gercekten mı?neden boyle bır ıhtımal var...

eşiniz emlak sektöründe mi

Hayir emlak sektorunde degil.
aaa gercekten mı?neden boyle bır ıhtımal var...
esimin arkadaslari var bu isleri yapan. Yani insaat sektöründe olan yatirimcilar. Ve herkes ona beklemesi gerektigini söylüyor. Böyle seylerden anliyor ben bilmiyorum. Ama bir kac yıl bekleyecegiz bu yuzden. Cunku burdaki evler yani istedigim evler cok cok pahali..

kızlar öyle bir dönemden geçiyoruz ki, kiradaysak ve ödeyebiliyorsak,
elektiriğimiz, suyumuz, doğal gazımız borçtan dolayı kesilmiyorsa,
ocağımızda çorbamız kaynıyorsa çooook şükür dememiz gerekiyor
ama lüksümüzden vaz geçmiyorsak, mesela kontör alamıyoruz ama elimizde hiç bir işimize yaramayan 3000 TL'lik telefon varsa biraz durup düşünmemiz lazım
çöpler ekmeklerle doluysa, pazardan bin bir emekle yetişmiş sebze ve meyveleri, bin bir emekle alıp eve getirip, sonra da pişirmeye üşenip çöpe atıyorsak yine düşünmemiz lazım,
toplum olarak tüketime malesef özendiriliyoruz
olmayan paramızı harcayıp, bir kaç yıllık geleceğimizi hatta çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alıyorsak yine durup düşünmeliyiz
çok kişi kendine hakim olamadığı için sürekli kredi kartlarına yükleniyor, sonra da ağlanıyor
amaaan kaç kuruşluk şey deyip, ihtiyacı olmayan nice şeyler alıyor, hatta aldığını unutuyor, yine ağlanıyor
o taksit bu taksit derken borç içinde yüzüyor

bunun adı, israf!
ve biz buna yönlendiriliyoruz
hep eski insanları dinlemek lazım
malesef bunu yapmıyoruz, işimize karıştırtmama adına kulak tıkıyoruz onlara
zararlı çıkan biz oluyoruz

zor bu zamanda zoorrrr
biz de işimizi zorlaştırmasak, ama dik kafalılığımız, her şeyi biz biliriz dememiz, yaşlıları takmayışımız var ya çok çekeriz daha çooook

valla canım metrobuse yakın yerler ucmus 350 bın dedıler 3+1 e !!!

gurpınar cok guzel...orasıda 20 25 dk mesafede.orda 220 bın 280 bın arası bulabıldık..

Kredileri araştırdınız mı? 70 değil hadi diyelim 100 bin lira biriktirdiniz geriye kalıyor 120 bin. 10 yıl kredi çekseniz en ucuz aylık 1600 liralık ödeme gerekiyor:
http://www.enuygun.com/kredi/konut/karsilastir/120-ay-vade-ile-120000-tl-220000-tl-7/?es=1
Kira öder gibi olmuyor malesef :(

Hayir emlak sektorunde degil.

esimin arkadaslari var bu isleri yapan. Yani insaat sektöründe olan yatirimcilar. Ve herkes ona beklemesi gerektigini söylüyor. Böyle seylerden anliyor ben bilmiyorum. Ama bir kac yıl bekleyecegiz bu yuzden. Cunku burdaki evler yani istedigim evler cok cok pahali..

Bu tarz bir şeyi bir iki yıldır ben de duyuyorum. Emlak patlamaya hazır bir balon gibi diyorlar. 1-2 arkadaşım elindeki parayı bekletiyor.

Biz Eminevim e üye olmuştuk. O şekilde birikim yaptık daha sonra içerden paramızı çektik ve kredi çekip ev sahibi olduk. Yoksa başka türlü olamazdı.

Bu tarz bir şeyi bir iki yıldır ben de duyuyorum. Emlak patlamaya hazır bir balon gibi diyorlar. 1-2 arkadaşım elindeki parayı bekletiyor.
evet canım ben de bu şekilde duyumlar aldım
hatta kaynım ev almayı düşünüyordu, şimdilik caydı
bunun yerine her zaman elde nakit daha iyi oluyor
borç kendini ödetiyor diyoruz da, elde birikim olmayınca çok uzun vadelerle krediler çekmek, onca faiz ödemek akıllıca değil

Back
X