gençlik hatası: adamın biri hayatımı mahvetmek üzereydi. hatalar silinmez mi?

pinar85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
192
0
96
İstanbul
hepimizin gençlik hataları var belki.. geçmişe bakınca pek çok olayda kendime hayret ediyor hangi akla hizmet etmişim diyorum. nickden hatırlayan olur belki. bana kanser olduğunu söyleyen vicdansızın biri yüzünden uzun zaman psikolojim bozulmuş ama sonra kanser olmadığını yalan söylediğini öğrenmiştim . detayı şurda http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...-hanimlar-haberi-sizinle-paylasmam-gerek.html
bilmeyenler için özet: yıllar önce karaktersiz adamın biri. benden büyük. çocuğu var. ayrıldım demişti.inanmıştım. peşimden koşmuştu. bir ay kadar çıkmıştık. sonra kanserim dedi. ben aylarca psikolojik tedavi gördüm . ölücem diyordu hep. sonra bunun yalan olduğunu anladım. hatta boşandım dedikten bi süre sonra boşandığını öğrendim. utancımdan yerin dibine girdim. hatta benle ilişki yaşamak istedi ama kanserim demesine rağmen hayır dedim. meğersem yatağa atmak ve egosunu tatmin etmek için bi yalanmış bu.
iyi ki daha ciddi bi hata yapmamışım şükürler olsun

şimdi size bi sorum var
bugünkü aklım olsa bu adama asla bakmazdım. bana bi sürü yalan söylemesi bi yana hiç yalan söylememiş olsa bile anladım ki benim dengim değildi. yaşça büyük olması çocuğu olması hepsi hepsi yanlış bi seçim olması için yeterliydi

ama gençlik aklı cahillik herhalde.
bu adamla yatmadım parasını pulunu yemedim yuvasını yıkan da ben değilim ama bu insanla çok kısa süreli de olsa adımın anılmış olması beni şimdi çok utandırıyor

muhtemelen insanlar farklı gözle baktılar bana. ahlakımı niyetimi sorguladılar.
seviyorum sanmıştım ben de ama belki yalnızlığın etkisiydi sonra da kanser oldum yalanı eklenince hastayken bırakamam bana yakışmaz diyerek merhameti aşk sandım.

şimdi çok utanıyorum. bu insanlar karşıma çıkar diye çok korkuyorum
bu hata ömür boyu içimi mi kemirecek
ne yapacağımı hala bilmiyorum
hayatım psikolojim hala düzen almadı
şimdi hayatımda evleneceğim biri olsa bunları anlatmalı mıyım nasıl anlatmalıyım inanır mı bana onu da bilmiyorum
iç yüzü farklı dışardan görünen farklı.. kimse iyi niyetle bakmaz ki artık bana..

bu insan artık nasıl karşına çıkabilir aynı mahallede mi oturuyosunuz? yoksa rahatsız mı ediyor?

bu insan artık nasıl karşına çıkabilir aynı mahallede mi oturuyosunuz? yoksa rahatsız mı ediyor?

aynı şehirdeyiz ve o ve onun ailesi ile burun buruna gelebileceğimiz durumlar var iş ilişkileri dolayısıyla. akrabaları ile karşılaşıyorum ara sıra görmüyomuş gibi yapıyoruz

sen kendinden eminsin hiç takma kimseyi o adamda yeni birini bulur bence dikkatler ona çekilir

Adamın günahı sana yalan söylemeseydi senin suçun yok hem evleneceğin adama bunları anlatma ısıtır,ısıtır önüne koyar ayrıca ileride evleneceğin adamın hiç mi hayatta yanlışı olmamış ?!

Benimde kafama çok takılan bir mesele bu. Yani birine güveniyorsunuz bir şekilde isminiz anılıyor ya da kimse anmasa bile bir beraberlik yaşıyorsunuz. Bitmesi gerekiyor. Ve ilerde evlilik vs olduğu zaman bu durum hani siz anlatmasanız bile ne bileyim bir vicdan azabı gibi bir şey olarak kalıyor mu zor durumlar. Erkekler herşeyi yaşar hiç kaygıları yoktur. Ama kadınlar güvenerek iyi niyetlerle bir insanla ilişkisi olur hep vicdan azabı. Hani kastettiğim ileri düzey olan değil ama ne bileyim.

Hayatta yasadigimiz hersey tecrübe bize.Bisey yasamissin hatanin farkindasin ders almissin kazancin bu.Diger insanlarin ne dedigini önemseme önemli olan yanlis bi iliskiden cikardigin ders herkes birine kulp takar ama kendileri nasil yasiyor görmez.

ILerde ciddi bi iliskin oldugunda yada esine bu durumu anlatma sakin.Karsindaki insana aldigin derin yarayi gösterirsen en ufak seyde yarana basar yine üzülen sen olursun.

evleneceğin şahsa bence açık olmalısın.sus pus edip gizleyebilirsin ama evlendikten yıllar sonra bir şekilde bu ortaya çıkarsa kendini savunabileceğin hiç bi alan kalmaz...otur tüm detaylarınla anlat demiyorum ama onun gıcık olamayacağı kadarını bence bildirmelisin.buna ramen bitirme yanlısı olursa boşver eyvallah de.seven adam yanında kalır.ama gizlersen bu bir gün ortaya çıkacaktır ve o vakit hiç bi seven adam yanında durmaz!ayrıca ortaya çıkana kadar ki yaşayacağın panik de cabası.değmez...yaşananlara biraz makyaj yap az sansürle(gerek varsa) ama anlat...

zaten hayatımızdaki insana bir önceki ilişki yada ilişkilerimizi anlatmak , karşı taraında bize anlatması pek etik değil...
kimseye birşey anlatmak zorunda değilsin...
tecrübe maalesef hataların toplamına deniyor hayatımızda...
bundan sonraki hayatında ve geleceğinle ilgili atacağın adımlarda daha dikkatli olursun zaten..

biçoğumuzun gençlikte yaptığı hatalar var ama ne yazıkki bu hatalar yıllar geçse de silinmiyor.hayatının herhangi bir döneminde herhangi bir yerde karşına çıkabiliyor ve zatn etkisini uzun süre üzerinden atamıyosun.aynı şehirde olmanız kötü aslında

zor şeyler atlatmışsın geçmiş olsun diyeceğim ama anladığım kadarıyla çok güçlü bi yapın var ve atlatmışsın geçmiş bitmiş zaten
evleniceğin adama durup dururken bak benim başımdan böyle bişey geçti dersen adam senden şüphelenir. anlatma böyle, ha ama olurda bigün konu açılır, üstten üstten bahsedersin, ya böyle bişey olmuştu ama ne boş insanlar var bu dünyada falan diye ama sakın ona anlatmak zorundaymışsın gibi bi tavır takınma, sadece saklanıcak bi yanı olmadığını hissettir yoksa ısıtıp ısıtıp sürer önüne

Canım Allahtan kendini çabuk toplamışsın ve büyük bir hata yapıp devam etmemişsin.
Bence de insanlar ne der diye düşünme, herkesin yapabileceği bir hata yapmışsın, kimse mükemmel değil emin ol.
Seni kınayanlar kimbilir ne hatalar yapmıştır.
Bundan sonra daha dikkatşi ol, zaten arada yaş farkı varsa mutlaka içinden birşey çıkıyor.
Bir insanın nasıl biri olduğunu anlaman içinse bir tüyo vereyim, çok fazla vaad veriyorsa, seni şöyle mutlu edicem prensesler gibi yaşatıcam gibi inanma muhtemelen yalan söylüyordur tek amacı seni elde etmektir.
Bir de eğer içinde hep bir kurt varsa, ne bileyim emin değilsen, hep bir gizem varsa, ufak ta olsa bir yalanını yakaladıysan söylediği şeyler de bir mantıksızlık varsa güvenme, uzal dur öyle insandan.
Bir de ne bileyim 6. his anlaşılıyor öyle insanlar.
Allah hepimizi uzak ettin öylelerinden.
Bu arada aklıma takıldı akrabalarını görüyorum çevremde demişsin, önceden tanıyor muydun onları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…