- Konu Sahibi elifcik_45
-
Amin tatlım.ilk başta babam istemedi ama zaman geçtikçe saygılı çocuk dedi senin için çaba gösteriyo dedi.sizin gibi sevgi görmedim bağlılık dedihatta babaannem buna büyü bile dedi.bu kadar sevmem benim bana büyü yaplarıymış.neyse annemde 2 ay öncesie kadar herşeyi diyodu nişanlım ne zaman konuştu annem değişti başkalrının yanında damat saygılı sakin içkisi sigarası yok işi güzel ev alıcak elif ne isterse yapıyo demeler filan.ama işte istemediklerini biliyorum ya ben kemiriyo içimi bişi.babannem hala istemiyo o hiç değişmedi düğünümede gelmicek eminim ona daha çok var gerçi.en son babaanneme eğer bi daha bana bişi dersen evine gelmem dedim elif diye torunun yok dedi.dayanamaz benm gitmeme kızı yok torun içindede tek kızım 6 erkek tek kız torun benm.çok seviyo paylaşamıyo beni.o dediğim şeyden snra demedi bişi ama başkalrının yanında dediği için kulağıma geliyo.ha bide laf taşıyanlar vardr ya onlar sayesindede büyüyo konuşimdi senin için kendi ailesi ile görüşmemeye kalkmasıda doğru değil, ama belki o da bi anlık söylemiştir belkide bunu.
şimdi sizin 7senelik bi ilişkiniz varmış, bu basit bişey değil, e siz mutlusunuz sorunda yok..... seviyorsunuzda birbirinizi.....
yan yana güzellik derecesi ile yakışsan ne yakışmasan ne, fiziğin bence hiç önemi yok, bence bu önemsiz bi ayrıntı.
sonra KV adayını sadece havalı buldularsa, sorun sadece havalı bulmaksa eğer; bu da abes, olabilir yani, havalıdır kadın, o onunla alakalı bişey yani.
ailen aslında her ebeveyn gibi sana daha iyi kısmetleri yakıştırdıkları için onu bırakmanı istiyo gibiler, ama kolayına bırakılabilicek gibi değil bence durum, herşeyden öte kul hakkın geçer nişanlına, sonra hadi kul hakkınıda geçtin onu unutabilicekmisin bakalım bi daha ömrün boyunca......
unutamamakta önemli bi ayrıntı.....
madem baban oğlanı beğeniyomuş, bence olmaz değil olur bu iş gibime geliyo şuan yazdıklarından çıkardığım kadarıyla, bir karar verip arkasında durmalısın....
çok iyi düşün.....
bol bol dua et....
hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah....
tatlım benim problemim herşeyi takmam afedersiniz yoldan geçen biri öle böle dese onu bile takarım ben.bu konuda çok hassasım.nişanlımda düşünmesene der ama hep takarım içim içimi yer.
çok çok seviyorum sevmesem tüm aileyi karşıma alır mıyım.ama işte istemiyolar ya içim sıkılıyo bu duruma sabrediyorum sabrediyorum sonra bi yerde patlak veriyo.
o dengini bulsun ben dengimi bulucakmışım.babaannem böyle diyo ya şaka gibi
biliyo canım afedersin ben salakmışım hiç aklım çalışmıyomuş zengin birini bulsaymışım ya nolcakmış sevgi unutulup gidermiş.hayatındaki bu takıntıları azaltmanında bi yoluna bakmaya çalış tatlım.....
sanki birazda takıntı yapmışsın bu konuyu......
babane biliyomu 7yıllık bi ilişkiniz olduğunu.......
bilmiyosa böyle derde, bilse ne der acaba dimi canım???
biliyo canım afedersin ben salakmışım hiç aklım çalışmıyomuş zengin birini bulsaymışım ya nolcakmış sevgi unutulup gidermiş.
babannem kasabada otuyo şehşrde merkezde oturuyoruz.bilirsin belki köy gibi yerlerinde laf söz dedikodu yapan çok olur ya neymiş ben nişanlımla kasabaya gidince millet kınarmış bni yakışmadığımız için.bide şeker hastalığı çıktı onda 8 gün hastanede kaldı 8 gün hiç ayrılmadan gelinlerinin bile eline bırakmadım ben baktım.ama gördüğüm mükafat sağolsun Allah razı olsun diyo ama başkalrının yanında elifi düşünmekten oldum diyo.ayrıca 2 yıl önce şeker çıkmıştı sınırda yediklerine dikkat etmedi ilaçları içmedi şimdi çıkınca hasta eden ben oldum.bence babanen yanlış düşünüyo.
o dengini bulsun ben dengimi bulucakmışım.babaannem böyle diyo ya şaka gibi
Allah rahmet eylesin tatlım dedene.YA ailemin davranşlarından tabii karşı taraf anlıyo kv de geri çekiyo kendini eskisi kadar gelmiyo kadın haklı istenilmemek çok kötü bişi.böyle olunca kendimi değersiz hissediyorum ben.bide farklı adetlerde yetişmişiz kv pek adet bilmez bana söyler kızım sen bana söyle adetleri elimden geldiğince yapayım der.tabi annemde kasaba kafası var ya ok seleymiş tepsiymiş gelicekmiş 3-4 defa getirdiler canım babam bir kızdı anneme o ne öyle hangi çağdayız dedi almasınlar çocuk birikim yapıyo yük ettirtmeyin kendinizi dedi.annem öylece tepsi muhabbetini kapattı.Canımm,içinii kemirmesin sakın.. kabullenmiyorlarsa kabullenmesınlerr...
Ya babaannenı hıçç mı hıç takmaa gerçekten eskılerin cok garıp davranışlarıı var..Benımm annanemde de var ...Yaşlılar bir garip hep kendı bıldıklerı doğru ondan başka doğru yokmuş gibi davranırlar konuşurlar ..Annende dolduruşa geliyor ama yaptıkları hıcte doğru değil..
Şöyle bir düşünseler gerçekten sorun kalkacak belkıı..Allah korusun da hani başlarına bır gun talıhsız bır olay gelse yuzlerıne vücuduna falan ...O zman ne olacak !.
Yanii veren Allah alan da Allah..Sen takma ve herkes nasıl olmak ıstıyorsa oyle olsun bence..
Sen istemedıklerını bılıyorsun dıyorsun ama zamanla duzelırler belkı ..Senin yapman gereken kulağına pamuk tıkayıp sevdiğinle güzel bir şekilde ilerlemen..
Sana söyle bir örnek vereyim kendı akrabalarımdan.Benım dedem çerkes ve cok katıydı .Kesınlıkle teyzelerım çerkeslerle evlenmek zorundaydı ona göre..En kucuk teyzem çerkesle evlenmedı sevdıgı vardı gürcüydü.Dedem kesınlıkle ıstemedı ve bizi dahi kimseyi teyzemin düğününe yollamadı ve teyzemıde sıldı gıbı hayatından konuşmadı kac ayy...Belki daha fazladır ben o zmnlar cok da buyuk degıldım tam hatırlamıyorum..Sonra çocuğu oldu teyzemın bır sekılde duzeldı araları ..Ve dedemin bir zamanlar hiç istemediği damadi ,sonradan en çok sevdiği damadı idi..Şimdi dedem de yok artık..Vefat etti bu sene.Mekanı cennet olsun
İşte canım dediğim gibi sen dua et bence ..Ve kendını de üzme ben elımden gelenı yaptım de .Sevdiğinden asla vazgeçme..
sanırım bende ki sorun kulak tıkayamama.herkesin mutlu olmasına öncelik veriyorum.ilk bn mutlu olayım demediğim için oluo böle.Valla biz okadar bağlı değiliz belki oyüzden ama ben babaannemin dediğini takmazdım zira zaten mantıksızlık diz boyu.
Açık konuşayım affına sığınarak bu adamla aynı evi paylaşacak olan da sensin aynı yatağa girip uyuyacak olanda.
Ha deseler ki kızım huyu böyle bak mutsuz olursun ozaman dersin ki canım babaannem iyiliğimi istiyo.
Ben olsam bu söylemlerini takmazdım yakışıklı biriyle sırf o istedi diye ayrılıp onla evlensen ve mutsuz olsan hesabını o mu verecekmiş.
Babaanne bırak konuşsun, evlenecek yaşa gelmişsin, 7 yılını vermişsin neymiş efendim tipinden dolayı kınarlarmış. Bunun için hasta olacaksa pes yani.
Kulağını tıkamaya ne dersin?
sanırım bende ki sorun kulak tıkayamama.herkesin mutlu olmasına öncelik veriyorum.ilk bn mutlu olayım demediğim için oluo böle.
Allah rahmet eylesin tatlım dedene.YA ailemin davranşlarından tabii karşı taraf anlıyo kv de geri çekiyo kendini eskisi kadar gelmiyo kadın haklı istenilmemek çok kötü bişi.böyle olunca kendimi değersiz hissediyorum ben.bide farklı adetlerde yetişmişiz kv pek adet bilmez bana söyler kızım sen bana söyle adetleri elimden geldiğince yapayım der.tabi annemde kasaba kafası var ya ok seleymiş tepsiymiş gelicekmiş 3-4 defa getirdiler canım babam bir kızdı anneme o ne öyle hangi çağdayız dedi almasınlar çocuk birikim yapıyo yük ettirtmeyin kendinizi dedi.annem öylece tepsi muhabbetini kapattı.
Allah rahmet eylesin tatlım dedene.YA ailemin davranşlarından tabii karşı taraf anlıyo kv de geri çekiyo kendini eskisi kadar gelmiyo kadın haklı istenilmemek çok kötü bişi.böyle olunca kendimi değersiz hissediyorum ben.bide farklı adetlerde yetişmişiz kv pek adet bilmez bana söyler kızım sen bana söyle adetleri elimden geldiğince yapayım der.tabi annemde kasaba kafası var ya ok seleymiş tepsiymiş gelicekmiş 3-4 defa getirdiler canım babam bir kızdı anneme o ne öyle hangi çağdayız dedi almasınlar çocuk birikim yapıyo yük ettirtmeyin kendinizi dedi.annem öylece tepsi muhabbetini kapattı.
Valla Elif herkesi mutlu edeyim derken böyle sen mutsuz olursun işte.
Gelecek senin geleceğin koca insansın 7 yıldır o eli tuttuysan azıcık sevginin arkasında durup laf ettirmiyceksin.
Büyüktür ederler diyosan tıkayacaksın kulağını seven benim, aynı yastığı paylaşacak olan benim diyeceksin.
Sevgilin açısından düşünsene, başkası olsa çoktan vazgeçmişti.
Babaannen de yaşlı başlı insan yaptığı muhabbete bak:44:
Saol canım..Canımm bence ne kadar konuşup soylenseler de takma.Dua et sen hep ..Ve sevdıgınle evlendıgınızde sakın annenlerle aynı sehirde oturmaa bence .Belkı o znm anlarlar ..Sen uzakta olunca kıymetını ..
Benim annemde sevgilimi biliyor ablamda.Bana bazen dıyorlar belkı daha ıyı kısmetler çıkacaktı karsına ..Ben takmıyorum cunku sevgılımı sevıyorum..
Nişanlın bence cok ıyı bır ınsana benziyor belkı onun yerınde bır başkası olsaydı ,ailesiyle ugrasamıcam der bırakır gıderdı..Oda senı seviyor sende ..Bırakmayın ellerınızı :132::127:
sağol cnm iyi dileklerin için.babannem amcam evlenirkende böyle yapmış istemediğini istemiyo işte.illa onun dediği olucak.3 oğlu var benm babam ortanca ve en çekindiğide bnm babamdr.ilk baş babannem tarafındaydı baba sonra baktı kız üzüntüden hasta oluyo dili tutuluyo hemen değişti.karışmayın çocuk benm çocuğum ucunda ölüm bile olsa onun isteği olcauk dedi.biliyorum istemeyerk verdi ama şans tanıdı o bana.Baban kral adammış, damadı da gözü tutmuş sevmiş belli ki. Annen de anladığım kadarıyla biraz saf, etrafı çok dinleyen biri (benimki gibi). Babaannen ise hep böyle miydi bilmiyorum ama, bazı insanlar yaşlanınca kendi hayatlarındaki pişmanlıkların acısını çocuklardan, torunlardan çıkarmaya çalışır. Veya o ne yaptıysa sizde onu yapın isterler. Her şeyi de inada bindirirler. Karşı çıktığı şeyler çok saçma.
Bence sorun, senin başkalarını çok dinlemen ve kendinden önce onları düşünmen ki bunu sen de yazmışsın. Bunu değiştirmeye çalış, evliliğini de etkiler, hayat öyle geçmez. Daha neler yaşayacaksın. Hayat senin hayatın, başkaları için yaşarsan yaşlandığında pişman olursun ve bu kez sen etrafındakilere eziyet etmeye başlarsın.
Ayrıca öyle sinir stres durumlarında hastalanıyorsan, bir doktora mı gitsen?
Sana şimdiden ömür boyu mutluluklar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?