size tekrar yazıyorum. bence bu anne baba olaylarını gözünüzde çok büyütüyorsunuz. aileye gitmeyi bir görev olarak görmeyin, çağırılınca gidin yemek yiyin oturup dönün, eşinize surat yapmayın ki yarın öbür gün bu kabul ettiği hayırları büyük kavgalara dönüşmesin. tabi ki hep gidin demiyorum ben kendimden örnek verirsem kayınvalidemlere cok cok az gideriz evimiz 10 dk mesafede, onlar da rahatsız etmez sürekli gelin diye ben gitmek istersem ararım eşimin de ağzından 2 yılda bir kere annemlere gidelim duymadım belki sizi o yüzden anlayamıyorumdur yanlış anlamayın. ama benim kendi ailem cok gelin gelin gelin der ben arayı bulurum. eşiniz biraz arayı bulacak cok sık cağırıyorsa, ama haftada 1 bile gitmek istemiyorsanız bence kendinizi öyle şartlandirmayın. bu işler anlaşıp bundan sonra iki haftada bir gidelim diye olmaz.. muhtemelen yeni evlisiniz size tavsiyem sürekli birbirinize annen annen baban baban dememek. çünkü belki çok uzun yıllar sizinle olacak insanlar, evliliğinizi sıkıntıya sokmaya değmez.