Genel Anestesi mi yoksa Spinal/Epidural mi?

Sezaryan olan arkadaslar lutfen bu konu hakkinda deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?

merhaba canım başından 2 sezaryen geçmiş biri olarak sana cevap vermek istedim ilk doğumum 4.3.2007 yılında ikinci doğumum 5.6.2012 de oldu ikiside genel anestezi.bence genel daha iyi drum benim panik yapıcagımı bildigi için kendisi genel anestezi olmasını istedi sen bence druna danış bu konuda en iyisini o bilir ALLAH yardımcın olsun sag salim bebişine kavuş inş.:emir_bebek::emir_bebek: bide sunu söylim şimdi bebeğim kucagımda ama o karnımdaki günlerimi o kadar çooookkk özledim ki anlatamam :39::39:çok takma kafana bu günlerin tadını çıkar :21::21::21:

Ben de mecburen sezaryen oldum.Gerçi normal hiç düşünmüyodum ama epidural anestezi istiyodum.Acil kanamalı olarak alındım sezaryene ve doktorum genel anestezinin daha iyi olacağına karar verdi.Çok sancım olacak diye korkmuştum ama hiç korktuğum gibi olmadı.Çok rahat geçti.Sonuçta ameliyat tabii ki ağrı sızı oluyo ama hem bebeğin heyecanı hem de ağrı kesiciler ağrıyı unutturuyo.Yine hamile kalırsam yine aynı şekilde yaparım.Herkesin doğum hikayesi farklı.Biz kolay geçirenleriz belki ama çok ağır geçiren de vardır.İnşallah sen de çok kolay atlatırsın iyileşme dönemini.Sağlıkla kucağına almanı dilerim bebişini.

genel anestezidense spinal herzaman iyidir.Daha az acın,ağrın olur ve bebişinin ilk çıkışını görebilirsin.

ben normal doğum yaptım ikinciyi de normal düşünüyorum
ama genel anestezi yerine diğeri daha iyi sanki,bebeğin doğduğu anı görmek,sesini duymak...diğerinde sizden önce başkaları görecek bebeği
artık keyfi sezeryan kolay kolay yapamayacak doktorlar biliyorsunuz kendinizi çok da sezeryana hazırlamayın derim ben :53:

ben normal doğum yaptım ikinciyi de normal düşünüyorum
ama genel anestezi yerine diğeri daha iyi sanki,bebeğin doğduğu anı görmek,sesini duymak...diğerinde sizden önce başkaları görecek bebeği
artık keyfi sezeryan kolay kolay yapamayacak doktorlar biliyorsunuz kendinizi çok da sezeryana hazırlamayın derim ben :53:

Bende normal istiyorum fakat dogum sancilari gozumu korkutuyor. Bunlari yasamamak icin acaba bir ihtimal sezaryan mi olsam diyorum. Buarada eger anne psikolojik olarak normal doguma kendini hazir hissetmiyorsa ve korkuyorsa doktorlar zorunlu sezaryan olarak raporluyorlar. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah.

canım ben pazar günü bebeğime kavuştum çok şükür..normal doğum diye gitmiştim, sancım gelmişti aslında ama bebişim yukardaydı ve biraz da tombiş diye doktorlar önce suni sancı verip normal doğumu denediler..8 saat süren şiddetli sancılarıma rağmen bebişim inmeyince sezeryana aldılar..epidural oldum..belime bir iğne yağptılar..hisetmiyorsun bile .. sonrasında zaten belden aşağımı hiç hissetmedim..yapılan işlemi görmemen için zaten önüne bir bez geriyorlar...karnıma dokunulduğunu hissettim tabi..ama çok kısa bir süre içinde bebeğimi gösterdiler..o süre bana çok kısa geldi yani..çok güzel bir duyguydu..doktorlar sordu bebeğini gördünmü diye..evet çok güzeeeeeelll dedim:) sonrasında zaten yavaş yavaş uyuşukluklar geçiyor..ağrı kesici veriyorlar..öyle çok bir ağrı hissetmiyorsun...sadece küçük tuvalete ilk çıkınca canım yandı o kadar..şimdi evimdeyim,bebeğim uyuyor, ona baktıkça dikişlerimin ağrıları hafifliyor..darısı sizlerin başına...rabbime şükürler olsun binlerce kez..

canım ben pazar günü bebeğime kavuştum çok şükür..normal doğum diye gitmiştim, sancım gelmişti aslında ama bebişim yukardaydı ve biraz da tombiş diye doktorlar önce suni sancı verip normal doğumu denediler..8 saat süren şiddetli sancılarıma rağmen bebişim inmeyince sezeryana aldılar..epidural oldum..belime bir iğne yağptılar..hisetmiyorsun bile .. sonrasında zaten belden aşağımı hiç hissetmedim..yapılan işlemi görmemen için zaten önüne bir bez geriyorlar...karnıma dokunulduğunu hissettim tabi..ama çok kısa bir süre içinde bebeğimi gösterdiler..o süre bana çok kısa geldi yani..çok güzel bir duyguydu..doktorlar sordu bebeğini gördünmü diye..evet çok güzeeeeeelll dedim:) sonrasında zaten yavaş yavaş uyuşukluklar geçiyor..ağrı kesici veriyorlar..öyle çok bir ağrı hissetmiyorsun...sadece küçük tuvalete ilk çıkınca canım yandı o kadar..şimdi evimdeyim,bebeğim uyuyor, ona baktıkça dikişlerimin ağrıları hafifliyor..darısı sizlerin başına...rabbime şükürler olsun binlerce kez..

Rabbim anali babali buyutsun insallah canim. Sen kurtulmussun sira bizde. Ben suni sanci istemiyorum eger oduruma gelirsem direkt sezaryan olsun diyecegim doktora. Ptesi kontrole gidicem bakalim ne diyecek. Cunku sali gunu 41. haftaya giriyorum. Son haftalarda bebekler diskilarini yedikleri icinde korkuyorum oyuzden doktor derse ki sali carsamba sezaryanla alalim diye bekliyelim diyecegimi sanmiyorum zaten dogum sancisi korkumda var biraz. Hayirlisini dilemekten baska bir sansimiz yok.

Back
X