Doğuma Hazırlık Genel anestezi ile doğum yapan arkadaşlar bana bilgi verirmisiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
cnm ben sana diğer tarafta da yazdım ama yine yazayımm.genel anesteziyle doğum yaptm ben ..hiç sıkıntı çekmedim..sadece ayılırken karın ağrın oluo..oda en fazla 15 dk da geçioo.bi daha ne ağrı ne sızı..zaten aynı gün ayağa kalkıosun biraz yürüosun..ertesi gün daha rahat yürüosunn..merak etme..Hayırlı doğumlarr

sana msj attım ama görmemişsin sanırım sende izmirlisin sanırım bende izmirde doğum yapıcam sen nerde doğum yaptın doktorun kimdi?

korkulacak bişey yok canım..bende genel anestezi ile doğum yaptım..sonrası tabiki ağrılı oluyor bir ameliyat geçireceksin sonuçta ama geçiyor..unutuyorsun bile..hayırlı doğumlar dilerim

ilk çocğumu genel anestezi ile 2.yi epidural sezeryanla doğurdum..
ikisi arasında çok fark var..
kesinlikle epidural daha rahat..

genelde uyandığında inanılmaz acın oluyor tamam ağrıkesici vs.ile hafifletiyorlar ama o ilk yarım saat hissettiğin acı insanı bağırtıyor resmen..(gözünü korkutmak gibi olmasın ama böyle)

tabii acıdan da kimse ölmüyor sonuçta o da gelip geçici birşey.:)))))

epiduralde ise belden aşağın ilk 2-3 saat uyuşuk kaldığı için, ilk anlardaki acıyı hiç anlamıyorsun..zaten o arada ağrıkesici vs verdikleri için de sonrası da ağrısız acısız geçiyor..

yani ben de böyle oldu..ben 2. de hiç sezeryan yerimin acıdığını bilmedim..

benim tek kötü olayım epidural sezeryandan sonra ortaya çıkan ciddi başağrısı..(herkeste olmazmış ben de oldu)

genel anestezide de bu olmadı doğal olarak.

sen bilirsin yine de..
belki başkalarında farklıdır..

benim başımdan geçenler böyle.:)))

Son düzenleme:
sağol hiç gözümü korkutmadın...:)

epidural anestezi olan bi arkadaşım doğum ortasında anestezinin etkisi geçince acıyı hissetmeye başlamışş..tekrar anestezi yapmışlar falan oda kesinlikle genel yaptır diyor ...

a aaaa çok kararsızım ve korkuyorum canım çok tatlıdır benim..aklinialirimsmile. acaba nasıl bir doğum bekliyor beni merak ediyorumm allah sağlıcakla kurtarsın doğum yapacak herkezi..bilmiyorumkismile

amin inşallahh..
sonuçta normal doğumda da sezeryanda da her şekilde bir ağrı acı olacak kolay değil bir canlı getiriyoruz dünyaya anne olmak o kadar kolay değil canım..sen şimdiden bunları düşünüp kendini strese sokma..ben normal diye gidip acilen sezeryana alındım..ameliyat fikri hiç ama hiç aklımda yoktu neye uğradığımı şaşırdım resmen ama kısmet böyleymiş..hiç dert etme sen bunları ve bebeğinin kollarına geleceği anı hayal et..ben gözümü açar açmaz bebeğimi sordum herkese..resimlerden görüyorum hem acı çekip hem de oğlumu sormak ve onun geldiği an ah ah dünyalara bedel..
bu arada epidurali bana tavsiye etmediler..arkadaşımın kardeşi hemşire o sormuş ameliyathanede sen yabancı değilsin gerek yok tavsiye etmiyoruz demişler bende yaptırmadım.sağlıcakla kavuşta ağrı da unutulur acıda..tekrar hayırlı doğumlar canım

ben kesinlikle genel anestezi tavsiye etmiyorum ben ayıldıktan sonra çok susasım ve agrım çok uzun sürdü ayrıca genel anestezi almak bence depseryon yapıyor ve yaklaşık 20 gün mide bulantısı çektim epidural yap bence

ayy bende çook korkuyorum normalin sancılarını çekemem diyorum,sezeryannda sonrasını düşünüyorum napcam ben yaaa :S en son 15 gün önce gitmiştim 32.haftamda dr.bebiş henüz dönmemiş 36.haftada gel bakalım sen istersen sezeryan yok bekleyelim dersen bekleriz demişti tabii çocuğun o andaki pozisyonu ve suyum çok önemli sanıyorum bu bebiş hala dönmedii sanırım ben içten içten sezeryan istiyorum belli etmesemde sanırım bu böyle hani dönmemiş olması vicdanımı rahatlatıyor normalden korkuyorum ya bebek dönmediği için sezeryan olcak dicem ööff stres yaptım ben yaa allahım hepimize yardımmm et hepimiz kavuşalım bebişlerimize...

ahh canııım aynı dertdeyiz bende nasıl korkuyorum bi bilsennn normal doğum hayatta düşünmem,,epiduraldede daha öncede sölemiştim bi arakadaşım ameliyatın tam ortasında hissetmeye başlamış ağrıyı falan hemen tekrar anestezi yapmışlar ...buda ürkütücü..sanırım genel olcak ben ağrıyı düşünürsekte arkadaşın yazdığı gini normal doğumdada yaşıoruz ağrı sancı...hem bebeği gördükten sonra ağrı sancı kalmıcaktır bence..en azından kendimi öyle teselli ediyorummmm ohaoldumsmile

bende genel anesteziyle sezeryan oldum eğer epidural etki etseydi kesinlikle genel olmak istemezdim sonuçta bi ameliyat ve o ağrılarla başbaşa olmak en güzel anınızı zehir edebiliyo tabi her insanın ağrı ve acı eşiği bir değil benim düşüktür eşiğim ve insanlar 1 hissediyosa ben 5 hissederim eğer acı eşiğiniz düşük değilse çok korkmayın ama epidural imkanınız varsa tavsiye ederim kim yapsa memnun ehil ellerde olursa ameliyatın yarısında hissetme gibi bi durum olacağını düşünmüyorum genel anestezi bebek içinde önerilmez normalde zorunlu olmadıkça hayırlı doğumlar şimdiden

canım bende genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım 1 saat içinde herşey tamamdı bebeğim doğmuştu ve ben ayılmıştım kızım yanımdaydı doğumdan sonra ağrı kesici iğne yapıyorlar pek bişey hissetmiyorsun merak etme...herşey güzel olacak no stressss bolllllll gülücük :)))

aa benim de genel anestezi ile oldu ama çıkınca öyle bağıracak kadar bir ağrı hissetmedim ki benim acı eşiğim bayağı düşüktürkaydirigubbakcemile3

ben de aslında dayanabilecek olsam epidural isterdim ama o anı görmek korkuttu beni kesildiğini falan...tabi bişey hissetmiyosun ama psikolojik olarak zor geldi yani...

bence onda anestezistin eksiklğinden kaynaklı bi sorun olmuştur çok kötü ya nasıl etkisi geçerohaoldumsmile

korkunç birşey ya düşünemiyorumlmaz:

arkadaşım ya biraz daha ayrıntılı anlatırmısın 2.dogumunu.bende epidural sezeryan düşünüyorum ama bazısı garip şeyler yazıyo yok geçiyomuş uyuşuklugu hissediyomuşun acıyı falan :S bide o anda kendinde olman korkutmuyomu seni sonuçta sesleri duyuyosunn yanii nasıl bi duygu biraz duygularından bahsedermisin lutfeeennn??:)teşekkur ederim..

1.5 ay evvel genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım..hani ne diyim 10 kez hamile kalsam bu şekilde doğum yapabilirim Allah herkese benim kadar kolay doğumlar nasip etsin diyip duruyorum..öyle rahat geçirdim ki..2 kişilik özel odada kaldım..bebeğim sarılık olup küveze gittiğinden 4 gün kaldım..3 tane epidural geldi geçti yanımdan onlar sancılar çekerken ben durmadan yürüyüp oturdum..doğum yaptım 8 saat gözlem odasında kaldık oğlumla..odama giderken yürüyerek gittim yürüyüş o yürüyüş yatıramadılar valla..çok az ağrım oldu rahatsız bile etmedi neredeyse beni..ne hastahanede yattım nede evde..iyikiiiii genel anestezi ile yapmışım..gene olsa gene düşünmem bile..bende senin kadar korkuyordum emin ol ama hiçççç korkttuğum gibi değilmiş..ben apandist ameliyatı olduğumda daha çok ağrı çekmiştim valla..sana tavsiyem ama bol bol yürü..o kadar işe yarıyorki..bu kadar rahat geçirmemi sürekli yürümeme borçlu olduğumu düşünüyorum..benim bebeğim 3 gün yoğun bakımda idi birazda o yanımda olmadığından sıkıntıdan da yapacak bişi olmadığındanda belki çok yürüdüm ama o uyudukca sakın üşenme yürümeye devam şimdiden geçmiş olsun sakın korkma..doğumdan sonra neden kendimi bu kadar kasmışım ki diyip kendine güleceksin

doğum değil ama lokal anesteziyle apandisit ameliyatı oldum.hiç de korkulacak bişey yok doktorla sohbet ederken ameliyatın ne zaman bittiğini bile anlamadım.ayrıca ses falan yok ki makinayla haşır huşur kesmiyorlar sonuçta,karnını kesip içindekini alıyorlar.bir de kesinlikle bişey görümüyorsun merak etme,ön tarafa örtü koyuluyor perde gibi doktorun yüzünü görüyorsun sadece,hatta ben bu örtü niye diye sorduğumda doktor burda olanları görmemen için demişti.

ben de korkularımdan dolayı genel anesteziyle doğum yapıcam Allah kısmet ederse...
hem de son 3 günüm kaldı...
çevremde normal doğum yapan kimseden iyi şeyler duymadım ama genel anesteziden herkes memnun görünüyo..
inşallah kolay,ağrısız,sorunsuz,sağlıklı doğumlar yaparız,
evimizden sağlıkla çıkıp sağlıkla geri döneriz...
(fırsat bulunca izlenimlerimi yazarım inşallah)

bende hiç öyle ağrı olmadı ameliyathaneden çıkarken uyandım biraz bulanık görmeye başladım 5 dk sonra oda geçtihiç korkma canım bende çok korkuyodum 9 ay boyunca her gün rüyamda doğum yaptığmı görüyodum sezeryan çok büyük kolaylık sende anlarsın hayırlı doğumlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…