Sezeryan nasıl bir doğum şekildir

Alyandres

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2023
7
2
6
26
Merhaba sezeryan doğum yapmış anneler açık açık bana sezeryan doğumu anlatabilir mi kötü deneyiminiz dahil olsa anlatın ki bilmek istiyorum sezeryan nedir ne kadar acılıdır kac günde iyileşirsin dikisler kendinden eriyen dikis midir vs. vs.

Böyle şeyler rahatlama yerine stres yaptırıyor herkesin tecrübesi ve acı eşiği farklı
4 sezaryen doğum yaptım sorun yaşamadım

Hem normal doğum hem sezeryan yapmış biri olarak söylüyorum normal doğum kişiden kişiye değişir benim doğumum iyi geçmişti 4 saat sancı çektiktek sonra kısa sürede doğum yaptım odaya sandalyede çıktım ve kısa sürede hiç doğum yapmamış gibiydim dikişimde 2 tane olduğu için çok ağrım olmadı ikinci bebeğimi mecbur sezeryan yapmak zorunda kaldım bebeğim kaka yaptığı için acil sezeryana alındım belden iğne yaptılar pek acımadı daha sonrasında bir şey hissetmedim odaya geldiğimde uyuşukluk geçince baya ağrım oldu ağrı kesici veriyorlar zaten ilk ayağa kalktığımda çok ağrım oldu zor yürüdüm yaklaşık 1 hafta tek yatıp kalkamadım dönemedim dikiş yerlerim çok ağrıdı normal doğumu tercih ederim tabi sıkıntı yoksa

Merhaba sezeryan doğum yapmış anneler açık açık bana sezeryan doğumu anlatabilir mi kötü deneyiminiz dahil olsa anlatın ki bilmek istiyorum sezeryan nedir ne kadar acılıdır kac günde iyileşirsin dikisler kendinden eriyen dikis midir vs. vs.
Benim dikişim eriyen dikişti. İlk günler zorluyor desteksiz yatarken ayağa kalkamıyorsunuz ama mesela 5. Gün araba kullansam kullanırdım. Doktorum çişin geldiğini hissetmeden bile 2 saatte bir wc ye gidip oturacak çiş yapmaya çalışacaksın demişti. Dikişlerimle ilgili hiçbir sorun olmadı, karın hissiz oluyor uzun bir süre. Sonra o hissizlik sadece dikiş çevresinde kalıcı oldu. Ben tekrar sezaryen olacağım kısmetse ve herhangi bir korkum yok. Sadece özellikle ilk ay ağırlık kaldırmamak ve yardımcı olunması için etrafınızda birileri olmalı. Kurallara uymak önemli.

Bende ilkini normal doğurdum eve gel halay sek 🤣

Şimdi sezeryan olcam Youtubeden sezeryan vıdeoları izliyorum falan ama kendıme şunu söylüyorum milyonlarca kadın dayanıyor bir ben neden yapamayayım 🤣 yani beni korkutan şey bir bebek değil iki bebek bakacak olmam 🤣

Öncelikle herkesin olaylar karşısında verdiği tepkiler gibi sezeryan ani ve sonrası da kişiden kişiye değişir. Normal doğum için sadece o süreç içinde sanci agri yaşarken sezeryanda yatiyosunuz mis gibi ama o gün yediğin hurmalar tirmalar yavrum tirmalar oluyor sonraki günlerde. Yakın arkadaşımla kısa sürelerde sezeryan doğum yaptık. 10. Günden sonra dipçik gibi oldum dedi. Ben 17 20 gü arasında toparladım. Kanamam aşırı oldu degisime yetistiremedim dedi benim regl kanamasından hallice kanamam oldu. Soğuk alırsam dikişlerim sizliyo dedi bense o denli sizi hissetmedim. Kimi aylar geçmesine rağmen dikiş yerlerinde acıma kaşıntı olurken kimi çok bi sey hissetmiyor. Kimi genel anestezi tercih ediyor Kimi belden uyuşturup devamke diyor. Belden yapılan iğneyi Kimi cok çok acittigini söylüyor bense zerresini hissetmedim mesela. Ne ara yapıldı hiç hatiramda yok. Yatması kalkması dönmesi o ilk adımlar da canından can gidiyor. Yani acı eşiği, sabir düzeyi dikkatli davranışlar, aşırı anı hareketlerden kaçınmak yanında anlayışlı birinin desteği gibi gibi faktorlerle tercih edilebilir.

Ama yinede bilmek istiyorum kötü mü o kadar ya 😂
😄psikilojik olarak insan biraz sarsılıyor ama bebişi görünce onu alıp sevme arzusu ile kendinizi unutuyosunuz..diğer annelerin de dediği gibi herkeste farklılık gösteriyor..3 sezeryan yaptım üçüde bambaşka tecrübe oldu..ilk günü atlatınca daha bir rahat olunuyor..ilk gün biraz ağrılı geçiyor..ben ikinci gün geldiğim de evi süpürdüm sonra ceremesini çektim cengaverlik yapmayın dinlenin kısa sürede toparlanırsanız..2012'-2013,-2024 de yaptım doğumları sürekli bişeyler değişiyor hastaneler de bu doğumdan sonra ki gidişatı da etkiliyor doğal olarak,en rahat 2012'de yaptığımdı

Bende ilkini normal doğurdum eve gel halay sek 🤣

Şimdi sezeryan olcam Youtubeden sezeryan vıdeoları izliyorum falan ama kendıme şunu söylüyorum milyonlarca kadın dayanıyor bir ben neden yapamayayım 🤣 yani beni korkutan şey bir bebek değil iki bebek bakacak olmam 🤣
ahahahay son doğumum da sezeryanın ne olduğunu bile bile kendime yaptığım kötülük video izlemek oldu 😄ikiz bebişleri duyunca yazmak istedim allah şimdiden kolaylık versin sağlıkla kucağınıza alın,ne tatlı olurlar ama ya cinsiyetleri ne

ahahahay son doğumum da sezeryanın ne olduğunu bile bile kendime yaptığım kötülük video izlemek oldu 😄ikiz bebişleri duyunca yazmak istedim allah şimdiden kolaylık versin sağlıkla kucağınıza alın,ne tatlı olurlar ama ya cinsiyetleri ne
İkiside erkek 🤣 evdeki de erkek .

bide doğum yapınca eşim yardım edecek .

4 erkek ve ameliyatlı ben Allah ım bana yardım etsin 🤣

İkiside erkek 🤣 evdeki de erkek .

bide doğum yapınca eşim yardım edecek .

4 erkek ve ameliyatlı ben Allah ım bana yardım etsin 🤣
🙄😄amin amannn o kadar erkekle yaşamak da mesele..benim de iki oğlum var şimdiden anlıyorum sizi 😄yapmaya çalışşalar da daha berbat ediyorlar işleri şimdiden hayırlı uğurlu olsun eviniz bol bol çorap kokacak 🤣🤣

🙄😄amin amannn o kadar erkekle yaşamak da mesele..benim de iki oğlum var şimdiden anlıyorum sizi 😄yapmaya çalışşalar da daha berbat ediyorlar işleri şimdiden hayırlı uğurlu olsun eviniz bol bol çorap kokacak 🤣🤣
Allah razı olsun 🤣çorap diyince yeni çıktı kurutmadan 🤣 evde 3 kişiyiz beyazdan başka çorap rengi yok

Bu sıpalar da bize benzerlerse cıccctıkkk
Babası bunlara da beyaz bulup gelıyor serçe parmak kadar 🤣🤣

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 19
  • image.webp
    image.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 19
Allah razı olsun 🤣çorap diyince yeni çıktı kurutmadan 🤣 evde 3 kişiyiz beyazdan başka çorap rengi yok

Bu sıpalar da bize benzerlerse cıccctıkkk
Babası bunlara da beyaz bulup gelıyor serçe parmak kadar 🤣🤣
ahahahah gerçekten 🤣hiç bu kadar beyaz çorabı bir arada görmemiştim 😄

Bence hiç bilmemek iyi. İyi veya kötü. Doktordan ve kişiden kişiye değişiyor. Eli hafif derler ya benim doktorumun öyleydi bence herkes çok memnun dikişlerde ağrı falan hiç olmadı mesela. 3.günden sonra iyiydim ben. 10.günde de tamamen iyiydim yatakta dönebiliyordum rahatça kalkarken falan zorlanmadım. Bide sezeryan sonrası bol bol yürüyüş yapmanız gerek yürümek iyileştiriyor yoksa zor.

Doğumdan sonra hafif ağrım oldu mesela ağrı kesici bile vurdurmadım. Bazıları da çok ağrı çekiyor mesela. Ağrı eşiğinize de bağlı. Ben çok korkarım iğneden bile bi girişim vardı ameliyathaneye herkes benle sohbet etmeye çalışıyordu transa girmiş gibi dua ediyordum çünkü korkudan 😂

5.gün topuk kanı vermeye giderken arabayı ben kullandım mesela öyle söyleyim

Benle aynı gün doğum yapan biri vardı karşı odamda kadın ilk yürüyüşünde maşallah at gibiydi bi yürüyordu bişey olmamış gibi. Bende doğrulamıyordum🤭 benim ilk günüm zordu ilk kalkış, ilk yürüyüş. Dediğim gibi kendinizi strese sokmayın hiç bol bol yürüyün sezeryan sonrası

Ben 5 ay once normal dogum beklerken sezeryanla dogum yaptim. Bu isler kisiden kisiye ve doktora gore degisiyor bence. Mis gibi bir dogum oldu. 3. Gun evime geldigimde cok rahattim. Hic oyle yatmadimda normal hayatima devam ettim. Sanirim 5. Veya 6. Gun yemek yaptim falan. Sezeryanin bende tek hatirladigim acisi ilk yurutme kismi. Evet zordu ama gercekten yine dogursam sezeryan olurdum.

öyle ya da böyle içerde kalacak hali yok😬 doğum sonrası yenidoğan/ lohuslaıkla ilgili şeylere bakın

Back
X