Ben de tam bir gereksiz bilgiler ansiklopedisiyim. Ama neden, çünkü okuyorum, okuyorum, okuyorum. Sadece roman okumuyorum, her gün muhakkak gazete alınır bizim evimize, sosyal medyayla destekleyerek gündemi bu şekilde takip ederim. Twitterda şarkıcı, oyuncu takip etmem mesela, köşe yazarı, gazete sayfaları falan takip ederim. Bir de gündemi takip eden fenomenleri takip ederim. Aylık süreli yayınlara aboneyiz, bütün ay ara ara elime geçtikçe okurum. Dünya gündemi ve siyaset hakkında genel kültür sahibi olmak bu kadar kolay.
İlgi alanınıza göre kendinizi geliştirebilirsiniz. Ama öğrenmek için uğraşırsanız sonra unutmanız normal, çünkü ilgi alanınız değil. Arkadaşların bazıları söylemiş mesela, benim de çocukluktan coğrafyaya ilgim vardı. Dünya haritası üzerinde ülke hatta şehir bulmaca oynardım. Bu sayede ilkokul bitmeden hangi ülke nerde ve ülkelerin başkentleri aklıma kazınmıştı. Öğrenmeye çalışmadan öğrendim çünkü.
Sinemaya ve müziğe ilgim vardır. Yüzlerce cd ve dvd var evde. Hangi yönetmen hangi filmleri çekti, hangi oyuncu kimin filimlerinde oynamayı sever, hangi grup ne zaman dağıldı, ne zaman tekrar birleşti, hangi yıllarda albüm yaptı bilirim. Bu da çok izlemekle, çok dinlemekle alakalı bişey. Aynı zamanda çoook okumakla da alakalı tabi. Sinema ve müzik dergilerine de aboneliklerimiz var. Yenileri, vizyondakileri bu dergilerden takip ediyoruz genelde.
Burda önemli olan ilgi alanlarını keşfedip onun üzerine gidebilmen. Yaşın hiç önemi yok. Ama magazin izlemek, dizi takip etmekle genel kültür sahibi olunmaz. Mesela kitap okumak önemli ama böğürtlen kışı, grinin elli tonu türevi kitaplar sana hiç bir şey katmaz. Okuduğun kitapları da dikkatli seçmelisin.