genelde ailelerde hep erkek çocuk beklentisi var...var mı ailesi böyle olan..

Biz geçen gün 2li tarama için gittiğimizde kız olduğunu öğrendik. Kayınvalideme söylediğimizde tepki aynen şöyle oldu: "Hayır, kabul etmiyorum! Benim torunum oğlan olabilir ancak!"
Ya var mı böyle bi şey! Napıyım ben şimdi bu kaynanayıKötü Kazen
Bi hayırlı olsun bile demiyor! :oklava: Akşam ağladım sinirimden senağlama

Umarım ağzının payını vermişsindir kayınvalidene. Ya da umarım eşin halletmiştir. Bu ne düşüncesizlik ya. Hamile kadına böyle şey söylenir mi? Niye ağlıyorsun ki güzelim? Boşversene. Kendi kötülüğü onun, sen keyfine bak. Lütfen kafana takma böyle şeyleri. Kendine ii bak. Sana da, kızına da maşallah....a.s.:nazar:

Bu arada bizimkilerde durum tam tersi. Eşim iki erkek kardeş. Ben 3 erkekten sonra doğmuşum. Bu yüzden bizde herkes kız bekliyor. Tabi önce sağlık diyoruz ama kız olsa harika olur. Çarşamba günü gidicez doktora. :dance: Umarım belli olur cinsiyeti.

Biz geçen gün 2li tarama için gittiğimizde kız olduğunu öğrendik. Kayınvalideme söylediğimizde tepki aynen şöyle oldu: "Hayır, kabul etmiyorum! Benim torunum oğlan olabilir ancak!"
Ya var mı böyle bi şey! Napıyım ben şimdi bu kaynanayıKötü Kazen
Bi hayırlı olsun bile demiyor! :oklava: Akşam ağladım sinirimden senağlama

Geçenlerde kayınvalidemin bebeğimizin kız olduğunu duyunca verdiği tepkiyi yazmıştım ya... Geçen sabah bir telefon... Açtım kayınvalide yine... Rüyasında bebeğin düştüğünü görmüş onu söylemek için aramış.
Ya buna ne dersiniz şimdi??? Bir de bu kadının işi hep falla rüyayla! Ha bazen rüyasının çıktığı da olmuyor değil. Bütün haftasonu huzursuzlandım. Allahıma havale ettim artık senağlama

Bizim yakinimiza oturan bir aile var. Kadinin 5 tane kizi oldu, illa da kocasi ve kaynanasigil tutturuyorki erkek evlat yapacaksin diye. Hani sanki kadinin elindeydide bu. Seneyede gercekten kadin 6. cocugu planliyor. Erkek olana kadar devam diyor.
Cok yanlis düsünüyorlar.. Bana göre Allah saglicakli ve hayirli bir evlat versin, gerisi bos....

benim kayınvalidemin de 4 oğlu var, ilk çocuğu kızmış, 4-5 yaşlarındayken ölmüş sanırım o sebeple kız istiyor, ama önce sağlıklı olsun diyor. Eşimin tarafı genellikle kız, benim taraf genellikle erkek diyor. Ben de tek çocuğum, benim annemde ben bir tane kız büyüttüm bir tanede erkek olsun diyor, bebeğe o bakacak yaa ondan naniknanik eşim içten içe kız istiyor farkediyorum, biz sevgiliyken hep öyle konuşurdu, ilk hmile kaldığımı öğrendiği zamanda kız diye sayıkladı bir süre, şimdi farketmez kız da olsa erkete olsa diyor ama böyle bir kız muhabbeti geçince yüzü daha bir gülüyor :1rolleyes: bende de aynı şekilde kız isteği biraz daha ağır basıyor, sırf kızları cicili bicili giydirmek daha güzel diye :sm_cool: ama tabiki önce ve her zaman ve tüm ailem kesinlikle sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun diye dua ediyor. En önemlisi de bu sanırım, kimseden yana bu konuda bir sıkıntım yok, yani cinsiyetini öğrendiğimiz gün herkes mutlu olacak buna eminim. İlk çocuğum değil ya onuncu çocuğum olsa yine de önce sağlıklı olsun derim, herşeyden önemli olan bu sanırım.

Biz fena halde kız bekliyorduk, sağlıklı sıhhatli olsun diyoruz tamam ama kız bebekleri görünce eşimle çıldırıyorduk valla...
Ama doktor "üzgünüm ama pipisi var" dedi :)))))
Kayınvalideme söyleyince "üzülme kızım, sakın ağlama, ikinci kız olur inşallah" dedi. Yuh artık. Ne ağlıycam cnm dedim ben de. Oğluşum geliomuş işte ne güsel. O çok ağlamış ikinci çocuğu da erkek olunca, o yüzden beni teskin etmeye çalışıyomuş. Açıkçası ne yalan söyliyim, ilk başta biraz buruldu içim. Benim 5 yeğenim var sadece biri kız. Hepsi de abilerimin çocuğu. Yani ben sonuncu. 3 erkek 1 kız. Annem kız bulana kadar doğuracam demiş :)))). O yüzden kız istiyoduk ama sağlıklı olsun, oğluşum olsun. Bitanecik oğluşum benim. Dans ediyodu yaf içerde. Süper bişey..:)))

Biz fena halde kız bekliyorduk, sağlıklı sıhhatli olsun diyoruz tamam ama kız bebekleri görünce eşimle çıldırıyorduk valla...
Ama doktor "üzgünüm ama pipisi var" dedi :)))))
Kayınvalideme söyleyince "üzülme kızım, sakın ağlama, ikinci kız olur inşallah" dedi. Yuh artık. Ne ağlıycam cnm dedim ben de. Oğluşum geliomuş işte ne güsel. O çok ağlamış ikinci çocuğu da erkek olunca, o yüzden beni teskin etmeye çalışıyomuş. Açıkçası ne yalan söyliyim, ilk başta biraz buruldu içim. Benim 5 yeğenim var sadece biri kız. Hepsi de abilerimin çocuğu. Yani ben sonuncu. 3 erkek 1 kız. Annem kız bulana kadar doğuracam demiş :)))). O yüzden kız istiyoduk ama sağlıklı olsun, oğluşum olsun. Bitanecik oğluşum benim. Dans ediyodu yaf içerde. Süper bişey..:)))

Back
X