genetik araştırma yaptıran var mı

ftmecrn

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
433
1
16
35
Konya
arkadaşlar ikikez kürtaj oldum genetik araştırma yaptır dediler nasıl oluyor bilgisi olan var mı kesin neden olduğu çıkıyor mu

genetik arastırma degınce bı cok sey bakılıo bıldıgım kadarıyla kromozom analizine kadar gıder durum ama en basiti pıhtılasma paneli olabılır faktor v, faktor ii, mtfhr 1298 mthfr 677 ve bunlar gıbi bı kac sey daha bakılabılıor sadece kan verıosun canım bıldıgım bu kadar :)

Genetik çok derin bir konu.
Sizin durumunuzda eşinize ve size preferik kanda kromozom analizi yapılır ve size ayrıca pıhtılaşma ve bağışıklık testleri yapılır.
Özelde yaptırabilirsiniz sonuç daha kısa sürede çıkar ama biraz maliyetlidir.
Üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinin genetik birimlerinde de yapılıyor bu tahliller.
Allah yardımcınız olsun, sağlıkla hamile kalıp yavrunuza kavuşmayı nasip etsin inşaallah...

Bayanlar Kan pıhtılaşması ile ilgili günlerdir araştırmalar yapıyorum, ingilizce makaleler okuyorum. Okuduklarımı sizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki temel olarak TROMBOFOLİ panelinde , mutasyona ugrayıp ugramadıgına baktıkları 4 gen var bunlar;

PROTROMBİN

FAKTOR V LEIDEN

MTHFR 677

MTHFR 1298

Bu genlerden, protrombin homozigot mutasyonu diğerlerine göre pıhtılaşma riskini biraz fazla arttırıyor. Ve belki ömür boyu tedavi gerektirebiliyor. Heterezigot olanı taşıyıcı manasına geliyor ve homozigota göre biraz daha selim bir hastalık.

Faktor V leiden, hakkında çok fazla bilgi olmamasına ragmen hamilelikte risk olarak kabul ediliyor. İgne tedavisi muhakkak gerektiriyor. Protrombine göre daha az riskli.

MTHFR GEN MUTASYONLARI yurt dışında pıhtılaşma arttırıcı faktörler olarak kabul edilmiyor. Fakat iki türü düşükte olsa risk içerebiliyor. Homestain seviyesini asla fazla yükseltmeyen bir mutasyon. Bu düşük risk içeren iki tür ise;

1) MTHFR 677 HOMOZİGOT
2) MTHFR 677 HETEREZİGOT VE MTHFR 1298 HER İKİSİ BİR ARADA İSE. ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM. BUNA COMPOUND GEN MUTASYONU DENİLİYOR.
BU İKİ MUTASYON HAFİF ASPRİN TEDAVİLERİ GEREKTİREBİLİYOR. MTHFR 1298 OLANLARIN İGNE TEDAVİSİ OLMALARI ZARARLI BİLE OLABİLİEİ. BU PANELDE MTHFR GENLERİNE YURT DIŞINDA ARTIK BAKILMIYOR BİLE. BU GEN MUTASYONU DÜŞÜK SEBEBİ DEĞİLDİR. BUNU ARTIK DİLE GETİRMEMEK GEREK. ÜST ÜSTE SÜRE GELEN DÜŞÜKLERİN SEBEBİ KAN PIHTILŞAŞMASI OLMAYABİLİYOR HER ZAMAN. MTHFR 1298 HETEREZİGOT TOPLUMDA %40 INDA OLAN BİR MUTASYON. ENDİŞE ETMEYİN LÜTFEN.

teşekkür ederim arkadaşım ok ayrıntılı biligi vermişşin saol ama benim ilk düşüklerim değil bi kızım var 3,5 yasında ikinci ve üçüncü gebeliğimde bunlar oldu düşük kürtaj ve bebek yok okuduğum kadarıyla bilgilisin bu konuda ilki boş keseydi ikincisi bebeğin kalp atışı yoktu ikiside dokuz haftalıktı va beş haftayla uyumluydu yardı et bana nasıl bi yol izlemeliyim

Canim saglikli bir bebeginin olmasi kan pihtilasmasindan etkilenmedigini gosteriyir. Cunku genler dogurtan gelir. Bu son dusuklerin herhangi bir miyomdan yada vucudundaki embriyonun tutulmasini saglayan vitaminlerin eksikliginden kaynaklanabilir
Genetik mutasyon testi yapildimi sana. Yapildiysa sonuclarini yorumlayabilirim

rahimimden herhangi bişey görülmedi bi kaç kez alttan muayene yapıldı ama herhangi bi genetik arastırma yaptırmadık henüz kromozom analizi ve pıhtılaşmaya baktırmayı düşünüyoduk sizce nelere bakılmalı genetik olarak ayrıca kan tahlili falan yapıldı ama bilmiyorum vitamin eksikliklerine bakılmadı heralde

Merhaba benim gen testim yapıldı mthfr1298 homozigot mutasyon çıktı ayrıca 4G5G gibi birşey daha vardı sonrasında JAK2 v617f ve pnh testleri yapıldı bunlar neden yapılmış olabilir Dr soramadım ve çok merak ediyorum cvp verirseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…