genetik araştırma

elifbete

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2011
4
0
36
İstanbul
Bu siteye yeni üye oldum arkadaşlar,1,5 yıllık evliyim 1 sene sonra gebe kaldım fakat 6 hafta sonra kalp atışları gelişmediği için kaybettim daha sonra 3 ay içinde yine hamile kaldım ve yine aynı şey başıma geldi yine 6 haftalık bebeğimin kalp atışları durdu..Doktorum normalde 3 den sonra başlandıgını ama yinede genetik araştırmaya başlamızı önerdi bizde kabul ettik.Bugün kürtaj oldum çıkan parçayı genetik araştırmaya gönderdik bu araştırmada ne gibi şeyler yapılacak eğer sonuç kromozomlarda cıkarsa bebek sahibi olamıyacakmıyım yok mu daha önce başına gelen lütfen bana yardım etsin...

Bu konu hakkında pek bir bilgim yok ama Allah hayırlısını versin.İnşallah bebişine sorunsuz kavuşursun...

merhaba,
ilk bebeğimi 9 hftlık kalp atışları olmadığı için kaybetmiştim.Dr um bana kan pıhtılaşmasıyla ilgili genetik kan testi önerdi.Onları yaptırdım.Faktör Leiden 5, MTHFR 1298 C gibi..Ve sonuç; kan pıhtılaşması problemim olduğunu ve gebe kalma durumumda 9 ay boyunca karnımdan kan sulandırıcı iğne yapacağımı öğrendim.Şu an hamileyim ve öğrendiğimden beri bu iğneleri kullanıyorum.Senin de böyle bir problemin olabilir.

Ama benim kürtajdaki parça gönderilmedi.Sadece kan testi istedi dr um..

2.ye hamile kaldığımda doktorum benden bir dizi testler istedi.Bende bunları sağlık ocağında yaptırdım acaba bu dediğin test aralarında varmıydı.Bide kesenin içindeki keseyi yani bebeği gördükten sonra kesenin etrafında kanama varmış 6 haftasında kalp atışı duyamadım ama kalp çarpıntısın gördük bir ısık yanıp sönüyodu ve doktor bebe aspirini verdi ama bir gün sonra bebek ölmüş bunu biz 1 hafta sonra kontrolde öğrendik senin yaptırdığın kan pıhtılaşması testi nerde ve nasıl yapılıyor ücreti ne doktor kürtajtan alınan parça temiz cıkarsa bu teste yönelecek diye düşünüyorum çünkü öle konustu

canım ben 15 haftalıkken bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Bende bebekde ödem vardı. Alındıktan sonra genetik e gitti. Ve kromozom bozukluğu çıktı. yani down sendromu. Daha sonra bize baktılar. Taşıyıcımıyız diye. Çünkü bazı durumlarda normal insan da bile bazen taşıyıcılık olabiliyormuş. Bu durumda şöyle oluyormuş . Down sendromu 47 kromozom.. Normal bir insanın kromozom yapısı 46. Taşıcılar da ise 21 kromozunudan bir tanesi kopup 14 e yapışıyomuş. Bu durumda sen sağlıklı oluyosun ama taşıyıcı oluyorsun...

Bizde taşıyıcılık çıkmadı. Ve dr binde bir ihtimal size denk geldi. Bi daha tekrarlama şansı kafanıza yıldırım düşme ihtimali ne ise o dedi.

Sende endişelenme canım... İnş bişey çıkmaz... beklemek çok zor çünkü...

merhaba canım.bende 2 düşük yaptım.genetik araştırmaya başvurduk.sonuçlar bugün çıktı.eşimde bir şey yok.fakat bende gen bozukluğu çıktı.bir genim bozuk bu yüzdende bebeklerim özürlü olup düşük yaptığımı söyledi genetik danışman doktorum.ben çok üzüldüm şok oldum tabi.yüzde 50 ihtimal var dedi.ya bebeğin saka olur yada sağlıklı olur diye.yıkıldım.bi daha dene şansa kalmış işin dedi.fakat bi yol daha var tüp bebek dedi.içime biraz su serpti ama o kadar üzgünümkii.patoloji sonucundan bir şey çıkmıyo cnm senin bebeğinide göndermişler ama.bugünki doktorum öyle söyledi.hakkımızda hayırlısı olsun.allah yar ve yardımcımız olsun......

senindemi çıkan parçayı genetik analize gönderdiler yoksa kan yoluylamı baktılar merve

senindemi çıkan parçayı genetik analize gönderdiler yoksa kan yoluylamı baktılar merve

canım benden ve eşimden kan aldılar genetik tanı için.bebeğimide patolojiye yolladılar bişey çıkmadı patolojide kürtajımı yapan doktorum önemli birşey yok demişti fakat bu genetik doktorumuz belli olmaz dedi patoloji bi sonuç değil dedi

anladım merve bizimki çıkan parçayı genetik labrotuara gönderdiler daha önceki bebeğimde patalojiye gitmişti bişii çıkmadı hem o arada ben doktorumu değiştirdim doktorum bu olaylara daha duyarlı davranıyo bu cıkan parçayı kaybetmeden patoloji haricinde genetik labrotuara gönderdi.tam 1 ay sürecek bu araştırma birşey çıkmazsa bize bakacak galiba

hımm anladım canım doktorun iyiymiş bak bize öyle bir şey yapmadılar.inşallah bir şey çıkmaz canım.o bir ay hiç geçmiyo ya banada öyle olmuştu.kendini hiç üzme allahtan gelen bir şey çünkü.bugün güne çok umutla başladım.bizde anne oluruz inşallah bir gün hakkımızda hayırlı ise eğer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…