Arkadaşlar merhaba. sırf bu konuya yazabilmek için üyelik yaptım zamansızlıktan dolayı daha sonra giremezsem diye sorabileceğiniz hemen herseyi yazmaya çalışacağım.
Ben 28 yaşındayım yaklaşık 9 senedir zaman zaman artan bazen şiddetlenen bir dökülme problemim vardı. Hipotiroid çıkmıştı sebepler araştırılırken ve ben bir dönem çok düzenli ilaç kullandım fakat tablo daha da beter oldu bıraktım. 2010 senesinde 2012 ye kadar ilaç kullanmadım ve saçlarımla alakalı problemim ortadan kalkmış gibiydi ta ki 2012 hazıranına kadar. Nisan ayında başlayıp bırakmış olduğum doğum kontrol hapının da etkisi olabilirdi bilemiyorum, fakat her banyoda agladıgımı hatırlıyorum. Bunun ne kadar sinir bozucu ve yıpratıcı bir süreç olduğunu biliyorum, çok çektim inanın kıvırcık ve aşırı gür saçlarım incecik kaldı psikolojim bozuldu sonuç olarak. Fakat bu yazacaklarımı lütfen farklı amaçlarla yazılmış sanmayın çok içten diliyorum bu sorunu yaşayan birilerine faydamın dokunmasını . dediğim gibi bu boynumun borcudur burdan da çok sey okumuştum zamanında.
Her neyse, ben istanbulda yaşıyorum çalıştığım için izin alamıyordum ve en iyi özel hastanelerin doktorlarına mılyarlar döktüm ne testler çölyak testi her ay yapılan tıroıdler(2012 den sonra tekrar ilaca da başladım bu arada) pko lar şekerler böbrek üstü bezlerim karaciğerim didiklenmeyen yer kalmadı seboreik dermatit diyen de çıktı ama kesin sebebi şudur diyen olmadı hiç, testler titoid hariç temizdi ki o da 4,5 civarıydı. Yememe içmeme de dikat ediyordum medobiotin prozinc şampuan vitaminler çinkolar kan ilaçları… hersey normaldı. Cinnet zamanlarımın birinde bu ilaçtan bana fayda yok diyerek bıraktım çünkü aşırı çarpıntı yapıyordu .
(isim vermek yanlış mı bilmiyorum reklam yaptığım sanılırsa ve silinirse mesajım çok üzülürüm ama başka türlü nasıl yardım edebilirim bilemediğim için yazıyorum) İstanbul da çok ünlü olan kolsuz agop u aradım derdimi anlattım. O da bana o konularla alakalı olan ve sanırım öğrencisi olan server bey i önerdi kendisi Cerrahpaşa hastanesinde akademisyen. Allah binlerce kez razı olsun ondan diyebilirim, benim sorunumu diğerleri gibi küçümseyerek dinlemedi ve ağladığımda inanın bu sorunla gelen herkes ağlar ama gülerek çıkarıcaz seni buradan dedi. Dediğini de yaptı.
Şimdi tavsiyelerim; bana önce biyopsi yaparak 4mm lik alandan parça aldı , bundan korkmayın acımıyor o kadarcık yerden de saç çıkmasın saçlarınız gelince zaten belli olmuyor . sonucunda erkek tipi dökülme çıktığını söyledi ve minoxidil içeren spreylerden verdi, dozunu ve %2 yada %5 oldugunu doktor söyleyecektır, burdan okuyup kullanan olacaktır dıye bana ne verdiğini yazmıyorum. Bunu doktorun önerdiği şekilde ve aksatmadan kullanın. İlk aylarda dökülme artmadı bende, sanmıyorum bunu yaptığını okuduğunuza aldanmayın ben bu yüzden az kalsın başlamayacaktım, her yazılana aldanmayın.doktor bana bunu ömür boyu kullanacaksın dedi. Dikkat çekmek ıstedıgım sey ise şu, nette okuduğum kadarıyla spreyin bir süre sonra döngüye girip saç döktüğünü okudugmu söyledim ve tereddütlerimi belirttim. Doktor bey valla ben okuduğum kitaplarda böyle bişey okumadım bu sadece damarları açar ve kan akışını hızlandırır, bırakırsan damar daralır akış yavaşlar bu kadar bunun çalışma sistemi dedi. Döngü diye bir şey yok, inanmayın. Benim günde 50-80 arası dökülen saçım çok şükür çok az dökülüyor artık , sprey kullanımında 6. Aydayım. aynı maddeyi içeren başka spreyler de iş görüyormuş bundan da bir ard niyet çıkarımı olmasın lütfen isterseniz yurtdışından getırtın güvendiğiniz yerlerden beni ilgilendirmez...
Bol vitamin takvıyesi yapın ve somonu eti tavuğu haftada birer kez yemeye çalışın, yemekten korkmayın diyetle bu sorun aşamazsınız. Bol badem ceviz yiyin ve lütfen güzel şampuanlar kullanın ben eczaneden tombik şişelerde satılan moroccan oil li olan pahalı şampuanı kullanıyorum mesela . ayda yüz tl yi saçınıza kıyıp verin, farzedin ki 100 tl eksik kazanıyorsunuz. Kıllanmaya gelirsek evet hafif bi tüylenme var çenemde ama saçım dökülmesin diye sakalım çıksa dert etmem o kadar çok çektim ki çekenler de benle aynı fikirdedir. Bazıları çok zor kullanımı demiş, yatmadan önce bıkaç fıs sıkmak diş fırçalamaktan kolay bence.
Ofisteyim kısıtlı zamanda yazdım arkadaşlar dşük cümlelerim varsa affedin umarım faydalı olurum, benim yüzüm güldü siz benim kadar para dökmeden kıvranmadan kurtulun isterim, geçmiş olsun şimdiden.