• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan pıhtılaşması ve gebelik, lütfen desteğinize ihtiyacım var

vhki8484

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2025
246
47
13
arkadaşlar merhaba size sürecimden bahsetmek istiyorum. Benim gibi olanlar, bilgisi olanlar ne yollardan geçtiniz neler yaşadınız neler önerir yada önermezsiniz çok fazla ihtiyacım var.
11 haftalık gebe iken bebeğimin 9. haftasında kalp atışının durması sebebiyle kürtaj oldum.
Ardından bir de kimyasal bir gebelik geçirdim.
Kan pıhtılaşması testi yaptırdım.
fv leiden (G1691A) : Heterozigot
FXIII V34L: Heterozigot
mthfr A1298C : Homozigot
PA1-1 4G/5G : 4G-5G
Sonuçlarım bu şekilde.
Hemotoloji doktorum kan pıhtılaşması eğilimim olduğunu ve gebelik sürecimde kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi.
Aynı zamanda kadın doğum doktorum hemen coraspirine başladı ve keseyi gördüğümüz zaman 9 ay devam edecek şekilde iğne kullanmam gerektiğini söyledi.
Folik asit desteği ve eksik olan d vitaminine de ayrıyeten başladık.
Anne olmayı çok istiyorum ama aynı şeyleri yaşamaktan bir o kadar korkuyorum. Nelere dikkat etmeliyim ne yapmalıyım ya da yapmamalıyım bilmiyorum.
Yorumlarınıza tecrübelerinize gerçekten çok ihtiyacım var

Kan sulandırıcı kullanmanız lazım gebelik oluştuğu zaman.

Benim de kan pıhtılaşmam riskim var. İlk hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım sağlıklı doğum yaptım. Ondan sonra iki kez hamilelikte bebeklerin kalp atışları durdu, ben ilaçla düşük yaptım. Sonra Coraspin kullandım, tekrar hamile kalınca kan sulandırıcı iğneye başladım, o zaman test yapıldı factor V Leiden homozigot, mthfr 677 heterozigot. 32. Haftaya kadar coraspin doğuma kadar da iğne kullandım, doğundan sonra 10 gün daha iğne kullandım.

Benim de kan pıhtılaşmam riskim var. İlk hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım sağlıklı doğum yaptım. Ondan sonra iki kez hamilelikte bebeklerin kalp atışları durdu, ben ilaçla düşük yaptım. Sonra Coraspin kullandım, tekrar hamile kalınca kan sulandırıcı iğneye başladım, o zaman test yapıldı factor V Leiden homozigot, mthfr 677 heterozigot. 32. Haftaya kadar coraspin doğuma kadar da iğne kullandım, doğundan sonra 10 gün daha iğne kullandım.
Bebek için herhangi bir yan etkisi bulunmuyor değil mi ve iğne nasıl yapılıyor unuttuğunuz gün olunca napıyodunuz

Bebek için herhangi bir yan etkisi bulunmuyor değil mi ve iğne nasıl yapılıyor unuttuğunuz gün olunca napıyodunuz
Coraspinin 32 haftadan sonra kullanmamak gerekiyor. Bebeğe bir yan etkisi yok, tam tersi kan pıhtılaşırsa bebeğe kan gitmiyor bebek beslenemediği için gelişemiyor. Pıhtı atması sonucu vefat eden kadınlar var. Ben hala haftada 1 coraspin kullanıyorum.
İğne koldan, bacaktan ve göbekten yapılıyor. Küçük bir iğne zaten ilk başta hastanenin iğne yapılan bölümüne gittim, sonra eşim yaptı ondan sonra kendim yaptım hep. İnsan hamilelikte bebeğe bir şey olacak korkusuyla unutmuyor. Sabahları iğne, akşamları coraspin kullandım. İğnenin yapılış videosu internette var.

Coraspinin 32 haftadan sonra kullanmamak gerekiyor. Bebeğe bir yan etkisi yok, tam tersi kan pıhtılaşırsa bebeğe kan gitmiyor bebek beslenemediği için gelişemiyor. Pıhtı atması sonucu vefat eden kadınlar var. Ben hala haftada 1 coraspin kullanıyorum.
İğne koldan, bacaktan ve göbekten yapılıyor. Küçük bir iğne zaten ilk başta hastanenin iğne yapılan bölümüne gittim, sonra eşim yaptı ondan sonra kendim yaptım hep. İnsan hamilelikte bebeğe bir şey olacak korkusuyla unutmuyor. Sabahları iğne, akşamları coraspin kullandım. İğnenin yapılış videosu internette var.
Çok teşekkür ederim

Back
X