Genital bölge dolguları nedir? (Barbie Vajina)

OpDr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
58
25
42
Genital estetik operasyonların da son yıllarda daha da çok bilinen ve talep edilen bir teknik yöntem de büyük dudaklara dolgu operasyonu oldu. Halk arasında vajina dudaklarını doldurma olarak da bilinmektedir. Genital bölgede vajinayı çevreleyen dokulardan en dışta yer alan, üzeri tüylerle kaplı, içi süngerimsi bir yağ dokusu ile dolu olan yapılar büyük dudaklar, dış dudaklar, labia majörler olarak adlandırılır.

Tüm cilt dokusunda olduğu gibi yaşla birlikte kişilerde genital bölgelerde de incelmeler, sarkmalar, kırışıklıklar ve çöküntüler görülebilmektedir. Bu nedenle büyük dudaklara dolgu işlemleri yapılabilmaktadır.Büyük dudakların yapısı kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle iç dudakları (labia minörleri) örtecek şekilde kabarık ve kapalı durmalıdırlar.Tercih edilen görüntü genelde bu yöndedir.

Büyük dudaklar neden sarkar?

Özellikle yaşlanma ile büyük dudaklardaki cilt dokusu direncini kaybetmekte, sarkmakta ve kırışık bir görünüm kazanmaktadır. Bu durum en çok kişinin kolajen bağ dokusunun genetik açıdan iyi olmamasına yada zaman içerisinde kaybolmasına bağlıdır. Sigara, alkol kullanımı, bazı cilt hastalıkları, mantar enfeksiyonuna bağlı kronik kaşıntılar, hızlı kilo alıp vermeler, kronik irritasyon (tahriş), doğum, yaşlanma ve menopoz büyük dudaklarda sarkmaya neden olabilir. Genital bölgeye yapılan dolgu enjeksiyonları ile bu tür sarkmaların giderilmesi amaçlanmaktadır.
 
X