Genital bölge dolgusu nasıl yapılır?

OpDr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
58
25
42
Genital bölge dolgusundaki amaçlar dış genital alanın daha parlak, düzgün, gergin ve dolgun görünmesini sağlamaktır.

Büyük dudak dolgusu iki şekilde yapılmaktadır.

1) Genital bölgeye hyaluronik asid enjeksiyonu:
Her iki dudak içine yapılan hyaluronik asid enjeksiyonu ile büyük dudaklar daha dolgun hale gelmektedir. Hyaluronik asid (HA) dolgusu, klinik ortamında lokal anestezi eşliğinde yapılan basit bir uygulamadır. Dolguların kalıcılık süresi genelde 6 ay ile 1 yıl arasıdır. Kişinin yapısına göre zamanlanır ve daha sonra ihtiyaca göre yenilenmesi gerekir.

2) Genital bölgeye yağ enjeksiyonları: Karın, bacakların iç kısmı veya kalçadan ‘liposuction’ ile alınan yağ dokusu incelen genital alanlara ‘lypofilling’ kanülü ile enjekte edilmekte ve böylece çökük görünen genital bölgeler daha dolgun hale gelmektedir. Genital bölgeye yağ enjeksiyonları 6 ay içinde %50 oranında erir, bu yüzden ilk başta hacim olarak fazla verilmesi önerilir. Daha sonrasında kalan yağ dokusu uzun yıllarca gider.

Bu işlemlerin, alanın genişliğine göre hastane ortamında ameliyathane şartlarında veya klinik şartlarında yapılması mümkündür.

Hyalüronik asit ile yapılan dolgu işlemi muayenehane ortamında, sedasyon dediğimiz hafif anestezi yöntemiyle daha kısa sürede gerçekleştirilebilir. Hasta işlemden hemen sonra günlük normal hayatına devam edebilir.

Büyük Dudaklara (Vajina Dış Dudaklarına) Yapılan Dolgu Ne Kadar Dayanır?

Bu durum da yönteme göre farklılık gösterir. Dolgu işlemi hyalüronik asit ile yapıldıysa hastaya göre değişmekle birlikte 8-10 ay formunu koruyacaktır. Hastaya otolog yağ enjeksiyonu yapıldıysa, yani kendisinden alınan yağ dokusu labiolara enjekte edildiyse, ilk altı ay içinde dolgunun en az % 50’ si eriyecektir. Bu nedenle yağ dolgularında ilk etapta gereken miktardan fazla materyal enjekte edilir. Zira materyalin büyük kısmı zaman içinde eriyerek dolgu küçülecektir.

Büyük Dudaklara (Vajina Dış Dudaklarına) Dolgu Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İşlem sonrası hasta çok kısa sürede normal hayatına dönebilir. Dolgu yapılan bölgede 7-10 gün kadar sürebilen hassasiyet, şişlik ve morarma söz konusu olabilir. Bu yakınmalar ilk bir iki gün belirgin olmakla birlikte hastanın günlük hayatını etkilemez. Hastanın işlem sonrası 2 gün evde istirahati yeterli olacaktır. İlk bir hafta sauna, hamam ya da aşırı sıcak banyodan uzak durulmalıdır. Yine işlemi takip eden bir ay boyunca ilişkiden kaçınılması uygun olur. Ağır spor ve egzersiz gibi aktiviteler için de bir ay kadar beklemekte fayda vardır.. İlk bir hafta bol çamaşırlar ve rahat kıyafetler giyilmesi uygun olacaktır.
 
X