genital uçuk olduğumu öğrendim, kendimi iyi hissetmiyorum?

evlendikten bir 6-7 ay sonra aft şeklinde uçuk çıktı, hep aynı yerde oluyor ve tam olarak iyileşmiyor. ya kızarıklık kalıyor ya tekrar beyaz oluyor. Doktor, sadece tekrarlayan birşey olduğunu ekstra bir tehlike bulunmadığını söyledi. bu doğru mu?
1) eşimin de doktora gitmesi gerekir mi?
2) bu virüs bana eşimden mi bulaştı sadece cinsel yolla mı oluyor yani eşime evlenmeden önce başka birinden mi bulaştı bunu öğrenmek istiyorum. çünkü bizim daha önce de 7 yıllık sevgililik sürecimiz vardı ilişki yaşamıyorduk ve şuan kafam karıştı aklıma kötü şeyler gelmiyor değil. niyeyse sağlıklı düşünemiyorum. cidden beklemem böyle birşey ama insanın aklına gelmiyor değil. eşimde de kızarıklık oluyodu bazen ben tahriş falan olduğunu düşündüm.

3) hamilelik olursa doğum süreci nasıl işliyor, bu hastalık geçse bile kesin çözüm olsun diyr sezeryan mı olmak durumundayım? sanırım geçse bile içim rahat etmez o durumda.

4)eşim sürekli prezervatif kullanmalı mı?

5) eşim karşılıklı oral istediği oluyor, bu durumda bunu hiçbir zaman yapmamalı mıyız?
Evlenmeden önce yoksa evlendikten sonra ortaya cıktıyaa Evet öyle olmuş eşinizden bulaşmış. Eşiniz taşıyıcıymış size gecmis. Oral falan yapma sakın. Bulaşan tek şey uçuk değil cunku.

devlet hastanelerinde 5-10 dk ayrılması maalesef muazzam sağlık sistemimizin rezilliği..
ben eşimle toplamda 14 yıldır birlikteyim, 9 yıldır evliyim bir oğlum var ve bende tee doğumdan sonra hpv çıktı.. tehlikeli bir tür olmadığından bu uçuklar nitrojenle donduruldu ve geçti.. 3 senedir bir daha olmadı.. düzenli smear testi veriyorum herhangi bir sıkıntım yok..
doktorun bana söylediği bu tür hastalıklar %100 cinsel yolla bulaşıyor ve erkekler taşıyıcı olup kadınlarda hastalıklar ortaya çıkıyor. kadınlarda yıllarca hiç de çıkmayabilir ama genelde bağışıklık sistemi düştüğünde ortaya çıkıyor.. bir daha hiç çıkmayadabilir, sürekli de çıkabilir bunlar belirsiz..
eşinle kaç sene birlikte olduğunun bi önemi yok.. senden önce 1 kere bile başkasıyla birlikte olduysa ve o kişide hastalık varsa olan oluyor zaten..

tavsiyem devlet hastanelerinde bununla ilgili sağlıklı cevaplar alamayacağın için özel bir hastanede iyi bir doktor bulup sen jinekologa eşin de ürologa görünmeniz..
Bu yoruma katılıyorum, bayanlar cok bilincsiz yok ağdadan gecti yok tuvaletten gecti bilmem ne, yok eşim yapmamıştır bilmem ne ya bildiğin eşlerinden geciyor ya da erkek arkadaslarından. Çok kızıyorum. Hpv denen hastalığı kac kişi biliyor? İnsanlar bilinçlendirilmeli bu konularda cinsel yolla bulaşan hastalıklar cok fazla devletin acilen el atması aşı olayına bir an önce onay verilmesi lazım. Evlenmeden önce bu tarz hastalıkların testi istenmeli coğu test yapılmıyor olan masum insanlara oluyor malesef, başına gelmeden de anlamıyor insanlar.

evlendikten bir 6-7 ay sonra aft şeklinde uçuk çıktı, hep aynı yerde oluyor ve tam olarak iyileşmiyor. ya kızarıklık kalıyor ya tekrar beyaz oluyor. Doktor, sadece tekrarlayan birşey olduğunu ekstra bir tehlike bulunmadığını söyledi. bu doğru mu?
1) eşimin de doktora gitmesi gerekir mi?
2) bu virüs bana eşimden mi bulaştı sadece cinsel yolla mı oluyor yani eşime evlenmeden önce başka birinden mi bulaştı bunu öğrenmek istiyorum. çünkü bizim daha önce de 7 yıllık sevgililik sürecimiz vardı ilişki yaşamıyorduk ve şuan kafam karıştı aklıma kötü şeyler gelmiyor değil. niyeyse sağlıklı düşünemiyorum. cidden beklemem böyle birşey ama insanın aklına gelmiyor değil. eşimde de kızarıklık oluyodu bazen ben tahriş falan olduğunu düşündüm.

3) hamilelik olursa doğum süreci nasıl işliyor, bu hastalık geçse bile kesin çözüm olsun diyr sezeryan mı olmak durumundayım? sanırım geçse bile içim rahat etmez o durumda.

4)eşim sürekli prezervatif kullanmalı mı?

5) eşim karşılıklı oral istediği oluyor, bu durumda bunu hiçbir zaman yapmamalı mıyız?
Bulaşıcı bir şey evet sigilin her türlüsü bulaşıcı buna sebep olan şey bir virüs. Yani elinizde çıkan siğil de bulaşıcı. Neden bulastigiyla ilgili virüsün yapısını doktor bildiği için bize söz düşmez. Bence doktorunuzla açıkça konuşun

Back
X