• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gerçek dost yOkmu ?

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
46
Ankara
Kızlar bugüne kadar mahalle arkdası çocukluk arkdası lise arkadasları kankalarımız oldu çoğumuzun halada olanı vardır negüzel :) ama artık bakıyorum ki gerçek dostluk arkadaslık yok... yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen insanlar kocayı buluyunca değişir gider nebiliyim çocukluk arkdaslarınız farklı çevre edinir gider... Neden ßilmiyorum ama ßen kimseyi unutamam yani çocukluk arkdasım benm için hala eskisi gibidr aslında oda böyle düşünse böyle olur ,yada başka arkdaslarım.. şimdikilerle zaman geçiyoruz eğleniyoruz tamam telefonlarda konusuyoruz saatlerce belki ama içten glmiyor nedense :) bazısıda içten olsada sadece telefonda kalıyor gelip gidilmiyor..

evet evlenince çocuğun eşin arkdasın oluyor ama dostluk çok başka:) her dakika çekinmeden arayp herşei anlatabilceğin evinee gidince akşama kadar otrup dertleşebilcein dolabını açıp ona sormadan bişiler yiyebilceğin:) gezip tozabilceğin mutsuzken bile onun mutluluğuna eşilk edebilceğinn:) ah ahhh hasret kalıyor insan... bu durumda olanlar varmı:) neden bilmiyorum ama yazmak paylaşmak istedim bazen budaki bayanlar bile daha candan daha yakın olabiliyorlar insana:21::21:

bence gerçek dost yok melekcim. ya da en azından benim çevremde yok.. ber herkese yardımcı olmaya çalşırım herkesi dinlerim sorunu varsa halletemeye çalışırım ama benim küçücük bi problemimi olsun etrafımda kimse olmaz. ben depresyondayım ben sıkıntıdayım bunları duyarım ben yardımı dokunmaz kimsenin bana ben sinilenemem ben kızamam ben söyleyemem. bu yüzden arkadaş edinmiyorum ben edinmek istemiyorum çünkü en sonunda hep ben üzülüorum içimde dökmek istiyorum ama burda bile acamıyorum kendimii çünkü kendi içimde çok sıkıstım yoruldum. gerçek dost arama arakdaşım bence kendi kendine yetmeye çalış

bence gerçek dost yok melekcim. ya da en azından benim çevremde yok.. ber herkese yardımcı olmaya çalşırım herkesi dinlerim sorunu varsa halletemeye çalışırım ama benim küçücük bi problemimi olsun etrafımda kimse olmaz. ben depresyondayım ben sıkıntıdayım bunları duyarım ben yardımı dokunmaz kimsenin bana ben sinilenemem ben kızamam ben söyleyemem. bu yüzden arkadaş edinmiyorum ben edinmek istemiyorum çünkü en sonunda hep ben üzülüorum içimde dökmek istiyorum ama burda bile acamıyorum kendimii çünkü kendi içimde çok sıkıstım yoruldum. gerçek dost arama arakdaşım bence kendi kendine yetmeye çalış

öyle gerçekten... kimin sorunu olsaa beni arıyor, saatlerce anlatıyor dinliyorum yardım ediyorum. ama ben mutsuzken kimseyi arayamıyorum arasamda benm gibi ilgilendiklerini göremiyorum buda beni çok üzüo . iyice duygusal bişi oldum çıktım:) lafa gelince herkes en yakın arkdasın ama icraat yOk :) kendi kendimede nedense yetemiyorum birileriyle konşmak beni çok mutlu ediyor... öyle birşey ki burda konuştuğum kişiler bile yakın geliyor bazen ay diyorum negüsel keşke ankarada olsa keşke dost olsak kopmasak etmesek felan diye saçmaladığımda olmuo değil:)))

yok be canım ne diye saçmalayasın bende aynı şeyleri düşünüyorum bazen ama elimizden gelen bişey yok maalesef. en komiğide şey oluyo bende ben şimdi bişey anlatmaya çalıyşorum bişey paylaşıcam hoop bi bakıyorum karşımdakinin derdini dinlimeye başlamışım:52: hadi bakalım dön başa ağırgelmeye baladı arıtk bana zaten işim çok stresli bundan başka bi çok şeyle uğraşıorum bide hiç ilgi görememk ço çok kötü...

Kızlar bugüne kadar mahalle arkdası çocukluk arkdası lise arkadasları kankalarımız oldu çoğumuzun halada olanı vardır negüzel :) ama artık bakıyorum ki gerçek dostluk arkadaslık yok... yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen insanlar kocayı buluyunca değişir gider nebiliyim çocukluk arkdaslarınız farklı çevre edinir gider... Neden ßilmiyorum ama ßen kimseyi unutamam yani çocukluk arkdasım benm için hala eskisi gibidr aslında oda böyle düşünse böyle olur ,yada başka arkdaslarım.. şimdikilerle zaman geçiyoruz eğleniyoruz tamam telefonlarda konusuyoruz saatlerce belki ama içten glmiyor nedense :) bazısıda içten olsada sadece telefonda kalıyor gelip gidilmiyor..

evet evlenince çocuğun eşin arkdasın oluyor ama dostluk çok başka:) her dakika çekinmeden arayp herşei anlatabilceğin evinee gidince akşama kadar otrup dertleşebilcein dolabını açıp ona sormadan bişiler yiyebilceğin:) gezip tozabilceğin mutsuzken bile onun mutluluğuna eşilk edebilceğinn:) ah ahhh hasret kalıyor insan... bu durumda olanlar varmı:) neden bilmiyorum ama yazmak paylaşmak istedim bazen budaki bayanlar bile daha candan daha yakın olabiliyorlar insana:21::21:

canım artık etraftakilerden duyduğumuzla, yaşadığımızla gerçek dostluğa inanmamaya başladık. bir şeylerimizi paylaşmak için güvendiğimiz eski dostlar da yok oluyor. belki de onlar başkalarının galeyanına geliyor.. ama artık sırlarımızı da anlatamıyoruz "acaba başkasından duyar mıyım" diye kurt düşüyor insanın içine. bu benim düşüncem belki de yakın zamanda yaşadıklarım hissettirdi bana bunları...

kimi kocayı! bulunca değişiyor :44: olabilir..

kimisi de onun nişanlısı ,kocası var artık diye uzak duruyor:19: misal benim 10 yıllık arkadasım ,kardesim bildim bana böyle dedi."evlenince artık eskisi gibi olamazmışız!!"

bu dostluğa mani değil dedim. (bu mantık nerden cıkıyor bilmiyorum, hayatım nişanlıma ya da ileride kocama endeksli olmayacak ki) :50:

hala konusuruz ama eski tat yok.:ssz::ssz::ssz:

tercih onun.

yani artık gercek dostluk vs . inancım yok :47:

bir de kocalarıyla iyiyken en yakın dostları onlar oluyor. artık paylaşabilecekleri arkadaşlarına ihtiyaçları kalmıyor. ama üfak bi sorun çıktığında hemen eski arkadaşlarını arıyorlar. evlenip ailesinden ayrılan 1-2 arkadaşımdan biliyorum . kendi ailelerine soorunlarını atarmak istemiyorlar. yani kötü güün dostu arıyorlar

Çok doğru bir tespit maalesef kocayı bulunca değişiyorlar. Ya da sevgili... Ben zamanında erkek arkadaşım arkadaşınla görüşmeyeceksin dedi diye erkek arkadaşımı sildim( o'nun bana bu konuda karışmaya hakkı yoktur ). Ama karşılığında ne gördüm, arkadaşım sevgili bulunca sırf erkek arkadaşı istiyor diye benimle görüşmedi. Neymiş sadece beyfendiye ait olacakmış sevgilisi!!! Aradan yıllar geçti arkadaşım terkedildi, dayak yedi. Gelip kimin kapısına ağladı? Tabii ki benim!!! Ama eskisi gibi olabildik mi hayır... Kendim gibi bir dost bulabilir miyim çok merak ediyorum...

Ha bu arada arkadaşlarım var tabii ama insan karşısındaki kişide aynı fedakarlıkları görmeyince o arkadaşlar sadece arkadaş olarak kalıyor, ''dost'' olamıyorlar maalesef...

Çok kişi ile arkadaş olunabilir ama dostluk bambaşka....
Dostum diyeceğimiz kişiyi dost olarak görmeden önce sadece bizimle ilgili yaklaşımlarına değil diğer insanlarla olan ilişkilerini de göz önünde bulundurmalıyız bence....
Art niyetsiz,sizin mutluluğunuzla gerçekten mutlu olabilen,hasetlenmeyen,mutsuz olduğunuzda sevinmeyen,yüzünüzü güldürmeye çalışan,yüzünüze başka,arkanızdan başka konuşmayan,içi dışı bir olan insandır dost olan....Kendi için ne diliyorsa sizin için de aynısını dileyen insandır dost olan......

Ama malesef sahte dost görünürler çok fazla etrafta..............:50:

Dostluk gercekten apayrı bi konu..
Benımde bı cok ılkokul arkadasım coluga coccuga karısınca kendısını cektı, 4 bucuk yıllık bı ılıskım var hıcbı arkadasım değiştigimi soylemez cunku ben herkese yetişmeye calısıyorum sevgılımde bu konuda cok sukurkı cok anlayıslı unıversıtedeyken hergun beraberdık sevgılımle ve arkadaslarımla, hoş ben cok arkadasım olsun dıyen bı ınsan degılım az olsun oz olsun okuldan aşa yukarı 5-6 kısılık bı kız grubumuz var sevgılım onlarla goruscem zamanda saygı gosterır. Buyudukce dostluk kurmak gercekten zor oluyo , guvenmek falan ama en yakın dostlarımdan biride kadınlar kulubu sayesınde oldu. Nicki laloje, 2013 gelinleri topıgınde tanıdık bırbırımızıı, sonra ben keşana gıttım o bızım yazlıga geldı yaz tatılınde yanımdaydı yuzyuze gorustukce dahada baglandık bırbırımıze , hala 7/24 haberlesırız, hiçbir anımız ayrı geçmez, gectıgımız hafta nişanladık hatta onu her anında yanında olmak ınanılmaz guzel bı duyguyduu. Dostu bulmak zor degıl aslında dostlugu kurup devam ettırmek karsılıklı ozen gostermek zor gelıyo ınsanlaraaa. Belliki sende bizim gibi olan ınsanlardansın inşallah karsına senin gibi iyi yürekli bi dost çıkarır , bencillerden uzak tutar senii :61:

Yakın zamanıma kadar bi çok arkadaşımı dost sanıp fazla değer vermişim.
Benim gördüğüm anlamla onların kendini gördüğü bir değilmiş.
Tabi ben bunu hep sonradan fark eder oldum.
Benden mi kaynaklıdır nedir bi türlü anlayamadım gitti.
Liseyi beraber geçirdiğim dostlarım oldu, sonradan arkadaşa çevirdiler kendilerini. Bizzat benim çevirdiklerim de oldu tabi.

Liseye dair bi anım var anlatayım içimde kalmasın.
Hiç sevmem böyle durumları ama, apaçık yazıyorum.
3 seneyi beraber geçirdiğim bi kız vardı, her daim birlikteydik.Bu arkadaş alevi olduğu için bir çocuk arkasından konuşmuş, edilmeyecek laflar etmiş.
Haliyle arkadaşım çok üzülmüştü tabi. Bu arkasından laf eden çocukla da aram iyiydi. Hem sınıf, hem dersane arkadaşımdı, evlerimiz de yakın sayılırdı bazen aynı otobüsle de giderdik.
Çocukla çok iyi geçinmeme rağmen yaptığı terbiyesizlik yüzünden kızdım ona ve bi daha konuşmadım.
Çok sevdiğim kız arkadaşımsa iki gün sonra hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam etti, ve ben o anda sildim onu.
E salak, ben senin için gayet de yakın olduğum bi arkadaşıma kızıyorum, sana öyle davrandığı için konuşmuyorum, sen hangi akla hizmet hiç bir şey olmamış gibi konuşursn.
Bari gel bana de ki, boş ver, onun kendi hatası falan filan..
Tabi gururluyumdur, çocukla da konuşmadım bi daha, zaten o da yeltenmedi pek.

Bu kız arkadaşımla iletişimimi koparmaya başladığımda bana ''hayırsız'' bile dedi.
Geçenlerde facede bulmuş beni, tabi evlendiğimden falan haberi yok. Şaşırmış, hiç haber vermediğim için bozulmuş, üzülmüş bilmem ne olmuş. Çok da umrumdaydı :ssz:

Üniversitede de, yine çok iyi anlaştığım kız arkadaşım kocamı ''o zamanlar nişanlımı'' abuk sabuk şeylerle itham edip durmuştu. Benim arkamda olup mutluluğumu paylaşacağı yerde yapmadığı surat kalmamıştı. Senle mi uğraşacam deyip kestirip attım, şimdi kocamla mutluyum, o geride kaldı:ssz:

Bende kestirip atma huyu var biraz.
Böyle şeylere tahammül edemiyorum.
Tabi ki kusursuz insan olmaz, ama insan düşünecek.
Dostluk emek gerektiren bir şeydir. Herkes dost olabilmeyi beceremez.
Böyle dostum olacağına hiç olmasın daha iyi.

Hayatımdan çıkardığım zamane dostlarım şimdilerde yana yana beni arıyolar.
Neymiş, evlenmişim de haber vermememişim, o kadar güzel günlerimiz geçmiş. Ankaraya geldiğimde haber verecekmişim. Zamanında kıymetini bilecektin. Geçti borun pazarı. Bişeyler koptuktan sonra yerine koyulmaz.

Velhasıl, herkesi iyi bilmemek lazım.Temkinli olmak lazım bu konuda.
Dost görünüp de arkadan kuyu kazanlar çok olur.

ben yakın zamanlarda anladım ki yok artık aramıyorumda yani kabullenmeye çalışıyorum.
İnsanlar tarafından hakketiğin muameleyi göremiyosun her zaman.
En kötüsü de hiç birşeyin farkında dğeilmiş gibi davranmak salak değilsin görüyosun işte
baksan bir sürü arkadaşım dostum(!) var güya ama nerdeler pratikte kimse yok
Eğer bi gün insanlra hakketikelri gibi davranmayı gerektğinde sert kötü olmayı becerebilirsem
farklı olucak

yok be canım ne diye saçmalayasın bende aynı şeyleri düşünüyorum bazen ama elimizden gelen bişey yok maalesef. en komiğide şey oluyo bende ben şimdi bişey anlatmaya çalıyşorum bişey paylaşıcam hoop bi bakıyorum karşımdakinin derdini dinlimeye başlamışım:52: hadi bakalım dön başa ağırgelmeye baladı arıtk bana zaten işim çok stresli bundan başka bi çok şeyle uğraşıorum bide hiç ilgi görememk ço çok kötü...

aynen yaa kendi derdimi unutturuolarr :))) öle bi durumki biri ilgi gösterse artık aa buda beni düşünüo diye ağlıcam :27::27::27::27:

canım artık etraftakilerden duyduğumuzla, yaşadığımızla gerçek dostluğa inanmamaya başladık. bir şeylerimizi paylaşmak için güvendiğimiz eski dostlar da yok oluyor. belki de onlar başkalarının galeyanına geliyor.. ama artık sırlarımızı da anlatamıyoruz "acaba başkasından duyar mıyım" diye kurt düşüyor insanın içine. bu benim düşüncem belki de yakın zamanda yaşadıklarım hissettirdi bana bunları...

kesinlikle öyle.. iyi yada kötü birşey anlatmaya çekn,osun iyi anlatsan kıskançlıktan yapmadıkları şey kalmıyor bazılarının . kötüyü anlatsan gizli saklıyı anlatsan baskalrından duyucam korkusu . kötüyü anlatınca bile kızabilcek bir dost olmalı hayır yanlş yaposun diye nerdeeeeee :)) şimdi öle bişeiki nişanlımla yattım desem hadi ya nasıl olduuu dicekler o derece

kimi kocayı! bulunca değişiyor :44: olabilir..

kimisi de onun nişanlısı ,kocası var artık diye uzak duruyor:19: misal benim 10 yıllık arkadasım ,kardesim bildim bana böyle dedi."evlenince artık eskisi gibi olamazmışız!!"

bu dostluğa mani değil dedim. (bu mantık nerden cıkıyor bilmiyorum, hayatım nişanlıma ya da ileride kocama endeksli olmayacak ki) :50:

hala konusuruz ama eski tat yok.:ssz::ssz::ssz:

tercih onun.

yani artık gercek dostluk vs . inancım yok :47:

çOk saçma yaa.. sen desen okey anlarım eşin istemiodur ama senlik bi sorun yoksa onlukta olmamaLı ... elbette kendi bilir ama insan arıyor yinede böyle bir dostluk özellkle evlendiğim zaman ben çok isterm gelip gidebilceğim herşeyi onlarla yapabilceiğim bi arkdş dost :)

bir de kocalarıyla iyiyken en yakın dostları onlar oluyor. artık paylaşabilecekleri arkadaşlarına ihtiyaçları kalmıyor. ama üfak bi sorun çıktığında hemen eski arkadaşlarını arıyorlar. evlenip ailesinden ayrılan 1-2 arkadaşımdan biliyorum . kendi ailelerine soorunlarını atarmak istemiyorlar. yani kötü güün dostu arıyorlar

malesef öylee. aradaki bağı koruyamıyorlar eş ayrı dostluk ayrı aile ayrı . ben nişanlımla ayrılık derecesine bile glmişliğim vardır dostlarım için:) şimdi hiç biri yok kocayı bulan gitti :))))) ve nişanlımdan laf yiorum nolduu kardeşim dediğin adamlar nerede diye

Ha bu arada arkadaşlarım var tabii ama insan karşısındaki kişide aynı fedakarlıkları görmeyince o arkadaşlar sadece arkadaş olarak kalıyor, ''dost'' olamıyorlar maalesef...

aynen canımm araya bi soğukluk girince eskisi gibi olmuyor. bende kendim gibi birini bulabilirmiyim gerçekten merk ediyorum ama umarım bulurum:) bendede de arkdas çok inan arayanım çok belki :) ama arkdaş işte dostluk kardeşlik yok:)

Çok kişi ile arkadaş olunabilir ama dostluk bambaşka....
Dostum diyeceğimiz kişiyi dost olarak görmeden önce sadece bizimle ilgili yaklaşımlarına değil diğer insanlarla olan ilişkilerini de göz önünde bulundurmalıyız bence....
Art niyetsiz,sizin mutluluğunuzla gerçekten mutlu olabilen,hasetlenmeyen,mutsuz olduğunuzda sevinmeyen,yüzünüzü güldürmeye çalışan,yüzünüze başka,arkanızdan başka konuşmayan,içi dışı bir olan insandır dost olan....Kendi için ne diliyorsa sizin için de aynısını dileyen insandır dost olan......

Ama malesef sahte dost görünürler çok fazla etrafta..............:50:

evet hepsi 2 yüzlü ... bukadar hasetlik nevar anlamıyorum. sevinmesi lazımki ben mutlu olamıyorum sen ol . bende diyimki benden daha mutlusu sen ol çokmu zor bu diyalogu gerçelştirmek . eski günlere dönsek keşke :))) ellerimizde ekmek mahallede sarmaş dolaş gezerdik herkezle :)

Dostluk gercekten apayrı bi konu..
Benımde bı cok ılkokul arkadasım coluga coccuga karısınca kendısını cektı, 4 bucuk yıllık bı ılıskım var hıcbı arkadasım değiştigimi soylemez cunku ben herkese yetişmeye calısıyorum sevgılımde bu konuda cok sukurkı cok anlayıslı unıversıtedeyken hergun beraberdık sevgılımle ve arkadaslarımla, hoş ben cok arkadasım olsun dıyen bı ınsan degılım az olsun oz olsun okuldan aşa yukarı 5-6 kısılık bı kız grubumuz var sevgılım onlarla goruscem zamanda saygı gosterır. Buyudukce dostluk kurmak gercekten zor oluyo , guvenmek falan ama en yakın dostlarımdan biride kadınlar kulubu sayesınde oldu. Nicki laloje, 2013 gelinleri topıgınde tanıdık bırbırımızıı, sonra ben keşana gıttım o bızım yazlıga geldı yaz tatılınde yanımdaydı yuzyuze gorustukce dahada baglandık bırbırımıze , hala 7/24 haberlesırız, hiçbir anımız ayrı geçmez, gectıgımız hafta nişanladık hatta onu her anında yanında olmak ınanılmaz guzel bı duyguyduu. Dostu bulmak zor degıl aslında dostlugu kurup devam ettırmek karsılıklı ozen gostermek zor gelıyo ınsanlaraaa. Belliki sende bizim gibi olan ınsanlardansın inşallah karsına senin gibi iyi yürekli bi dost çıkarır , bencillerden uzak tutar senii :61:

amiin inşalah:) aay çok sevindim sizin adınıza gerçekten dostluk bambaşka ve heryerde karsına çıkabiliyor .. bazen öle bişeki senelerini verdiğin insan hiç birşeye değmezken şu netten tanıyıp grüşüp dostluk kurduğun insan sana can parçalıyor bende olmuştu burdan ama özel sebeplerden dolayı görüşemedik birdaha evliliği sarsılmasın diye . sorunlu bir kv vakası vardı :( Allah hiç bozmasın dostlunuzuu inşalahhh:):nazar::nazar:

Back
X