• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GERÇEK DOST

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.984
119.520
798
36
merhaba
benim hiçbi zaman gercek dostum kankam arkadaşım olmamiştir olmadi olduysa bi kac aya hadi eyvallah !! arkamdan sırt cevirildim hakkımda kötü seyler söylenildim ! çok sevdigim arladaşımın ihanetine ugradim çok büyük kazıklar yedim severek isteyerek heyecanlanacak anlattıgım kişilerlerden çevremden hep olumsuz moral bozucu yanıtlat aldım . belki de güven kırıcı belki de üzücü çok üzüldügüm ağladığım oldu . neden benim gercek dostum kankam herseyim yok ! neden ! belki de korkuyorum aynı seyler yaşamaktan ! ben adım atmaktan korkuyorum artık yeni kişilerle tanışmak kaynaşmak istiyorum bu korkuyu masıl yenebilirim ne yapabilirim 😞😞😞

merhaba
benim hiçbi zaman gercek dostum kankam arkadaşım olmamiştir olmadi olduysa bi kac aya hadi eyvallah !! arkamdan sırt cevirildim hakkımda kötü seyler söylenildim ! çok sevdigim arladaşımın ihanetine ugradim çok büyük kazıklar yedim severek isteyerek heyecanlanacak anlattıgım kişilerlerden çevremden hep olumsuz moral bozucu yanıtlat aldım . belki de güven kırıcı belki de üzücü çok üzüldügüm ağladığım oldu . neden benim gercek dostum kankam herseyim yok ! neden ! belki de korkuyorum aynı seyler yaşamaktan ! ben adım atmaktan korkuyorum artık yeni kişilerle tanışmak kaynaşmak istiyorum bu korkuyu masıl yenebilirim ne yapabilirim 😞😞😞
Biraz kendinizi sorgulayin bir tane de olsa olur siz hiç yok diyorsunuz

sprguladım gerckten yok myle banlandira banlandira anlattıgım yok çok yakın oldugum da yok

Aslında insan çok kazık yiyince soğumuyor mu insanlardan?

Eş gibi. Yani adam bir,iki yamuk yapınca sevgi azalıyor ya sonra boşanma yoluna giriliyor.

Allahım karşınıza iyi insanlar çıkarsın inşallah. Çok da zorlayıp üzmeyin kendinizi. Beklentilerinizi düşürmeye çalışın. Biraz kendi kendinize mutlu olmaya çalışın ki sizi yıpratmalarına izin vermeyin bence.

Bence bir psikolojik destek almalısınız. İyi gelebileceğini düşünüyorum.

Arkadaş olur ama gerçek dostun olduguna inanmıyorum.Bir noktadan sonra kendi cikarlarina göre hareket ediyorlar.Yine arkadaş edinin gidin gelin ama güvenip sırrınızı vermeyin kimseye.
merhaba

Lıse arkadaslarım dısında kımsenın samımıyetıne ınanmıyorum. Hele kı sonrakı yılllarda tanıstıgun ınsanlar mutlaka aynı yıl ıcınde hayatından cıkıyor.
1 yıl once bir grup arkadasım olmustu 9-10 kısıydıl. Kımsenın arkadasından konusmam, kavga etmem. Kaoslar, edepsızlıkler, iftıralar havada ucustu. araya kaynadım ve arkamdan konusulan kalbi kırılan oldum. Fazla ınsana gerek yokmus. Insan kendı kendıne yetebılmelı. 1-2 konusacagın ınsan olsun ama candan dost olsun. Nasıl cevre edınırım dersen bılemıyorum her yerden pıslık cıkabılıyor

Ben duvarları olan bir insanımdır. Herkes onu aşamaz mesela. Aşmak isteyenlerle önce arkadaş olurum o enerji ve güven ortamı oluştu ise dostum olur. Dostluklarım da sağlam olur bundan dolayı. Hayatınıza insanları kolayca almayın. Aldığınız zaman sizi yanıltabilirler.

Bence arkadaşı olmayan arkadaşı kazığı yiyen insanlarda genelde bi sıkıntı oluyor her zaman gördüm bunu biraz da kendini eleştir. Belki cidden tuhaf hal hareketlerin vardır

benim çok yakın dostlarım oldu ama şu an bi bakıyorum da araya başka hayatlar mesafeler yoğunluklar giriyor eskisi gibi samimi olamıyorsun…

Acaba farkında olmadan sınırlarınızın aşılmasına ortam hazırlıyor olabilir misiniz? Dost dediğin artık öyle kolay kolay bulunmayan bir şey maalesef. Çok eski lise ortaokul arkadaşı dışında dost denilebilecek bir arkadaşlık ilişkisi hiç görmedim hayatımda. Ben ne kadar az insan o kadar huzur fikrindeyim

Lıse arkadaslarım dısında kımsenın samımıyetıne ınanmıyorum. Hele kı sonrakı yılllarda tanıstıgun ınsanlar mutlaka aynı yıl ıcınde hayatından cıkıyor.
1 yıl once bir grup arkadasım olmustu 9-10 kısıydıl. Kımsenın arkadasından konusmam, kavga etmem. Kaoslar, edepsızlıkler, iftıralar havada ucustu. araya kaynadım ve arkamdan konusulan kalbi kırılan oldum. Fazla ınsana gerek yokmus. Insan kendı kendıne yetebılmelı. 1-2 konusacagın ınsan olsun ama candan dost olsun. Nasıl cevre edınırım dersen bılemıyorum her yerden pıslık cıkabılıyor
liseden arkadaşlarla da görüşmüyorum en son geçen sene yani 2024 te yazin buluştum.. bi daha da görüşmedim.. onlar kendi aralarinda kaynaşmişlar.. gelip oturup sohbet ediyorlar. instada görüyorum dedim boşver... tabiki kırıldım insan cagirirdi. niyetleri yokmuş.

benim çok yakın dostlarım oldu ama şu an bi bakıyorum da araya başka hayatlar mesafeler yoğunluklar giriyor eskisi gibi samimi olamıyorsun…
bunu bende yaşadım bi tane çok Ama çok sevdiğim bir arkadaşım vardi.. en son yalanlari yakaldim... adima ihanetine uğradim..çok üzüldüm onu direk hayatimdan çıkardim... o mu hiç umrunda olmadi kendi hayatina devam etti demek hiç sevmemişti. öyle heyecanla mutlulukla paylaşirdim herseyimdi... şimdi bu özelliğimi de kaybettim. biriyle tanişsam öle içten içe olamiyorum. mesafe duruyorum.. çoğu kişi gerçek dostunu ariyordur. ama bende o yok mesela sık sık mesajlaşacak sürekli dert anlatacagim kahve içebilecegim de yok.. sağlam dost demek ki yokmuş.:(

Aslında insan çok kazık yiyince soğumuyor mu insanlardan?

Eş gibi. Yani adam bir,iki yamuk yapınca sevgi azalıyor ya sonra boşanma yoluna giriliyor.

Allahım karşınıza iyi insanlar çıkarsın inşallah. Çok da zorlayıp üzmeyin kendinizi. Beklentilerinizi düşürmeye çalışın. Biraz kendi kendinize mutlu olmaya çalışın ki sizi yıpratmalarına izin vermeyin bence.
elbet soğuyor ben o aşamadan geçtim.. kendi kendime mutlu olmaya çalışıyorum.. ama elbet içini dökecek rahatacak insana ihtiyaci oluyor abla.

yani sizden yardim almak istedim..
Bunu deme sebebim şu yaşınız doğruysa bu yaşta sosyal anksiyete bu kadar yoğun yaşanması çok yorucu bir şey olur. Biz ne konuşsak da sihirli değnek yok kimsede sonuçta. Bu kaygınızın ve bağ kuramamanızın temelinde muhakkak farklı bir sebep vardır.

Bunu deme sebebim şu yaşınız doğruysa bu yaşta sosyal anksiyete bu kadar yoğun yaşanması çok yorucu bir şey olur. Biz ne konuşsak da sihirli değnek yok kimsede sonuçta. Bu kaygınızın ve bağ kuramamanızın temelinde muhakkak farklı bir sebep vardır.
bende anksiyete ve panik atak durumum var.. arada çarpintilarim oluyor piskoloja gitsem bana direk ilaç yazip gönderiyor benim istegim ilaç almak degil derdimi anlatmak içimi dökmek rahatlamak istiyorum.

Bu sürekli “arkadaş kazığı” yiyenleri de ben anlamıyorum. Annem 70 yaşında hala lise arkadaşları, üniversite arkadaşlarıyla, eski iş arkadaşlarıyla görüşür. Benim de liseden, üniversiteden, yurttan da arkadaşlarım var 35ten sonra tanıştığım samimi arkadaşlarım da var.
Bugüne kadar anlaşamadığım zamanla uzaklaştığım insanlar da oldu ama kazıktan kastınız neyse yemedim.
Çok yalnız insanların sosyal ilişkilerde hataları olduğunu düşünüyorum.
Ya alıngan oluyorlar ya tripli oluyorlar ya kasvetli hep dert anlatan insanlar oluyorlar.
Arada hoş sohbet ettiğin, sıcak davrandığın iyi günde kötü günde yanında durabildiğin zaman kimsenin dur şuna kazık atayım diyeceğini sanmıyorum

Back
X