gerçekten anneler evlatları arasında ayrım yapmaz mı?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
şuan patlamak üzereyim,belki de ben abartıyorum,ya da abartamıyor bile olabilirim.3. bir sese ihtiyacım var sanırım...

biz 3 kardeşiz.abim ablam ve ben...abim ve ablam evli ve birer çocukları var.yazılcak çok detay var aslında da genel olarak toparlamak gerekirse annemin beni hiç düşünmediğini düşünüyorum.üniden yeni mezun oldum.1 ay sonra kpss hazırlığına başlıycam.bilenler bilir nasıl zor bi dönem olduğunu.kaç yaz boyunca yaşadığım yerden bir yere çıkmadım.dilimde tüy bitti nerdeyse tatile ihtiyacım var diye diye...ama annemin abimler için gözü hiç gözü hiçbir şeyi görmüyor.yeni bi eve taşınıyolar.keklik git,keklik yengenleri al,keklik ablanlara götür,ıvır zıvıra hep keklik koşsun.yeğenim zaten hep üstümde,o kadar zor bi çocuk ki...bugün bütün gün abimlerde temizlik yaptım.ama kimse kekliğin de yorulabileceği ihtimalini düşünmüyor,her şeye ben koşarım çünkü.evin şöforü,erkeği,hizmetçisi,çocuk bakıcısı gibiyim.
ablam ise abimin bi tık altında.abimden zaman,güç kalırsa annem ona da yetişiyor.dertlerini dinliyor,akıl veriyor vs.
ailemin gözünde bu zamana kadar hep okul başarım yolunda mı,evetse bi sorun yoktur.kimsenin ne kadar kendimi yalnız hissettiğimden,yorulduğumdan,gelecek telaşına düştüğümden,biraz gençliğimi yaşamak istediğimden haberi yok.
yarın pılımı pırtımı toplayıp memlekete kaçmak istiyorum.bu sefer de gözüm arkada kalıcak.kendimi suçlu hissediyorum.sabrediyorum ama bazen cidden dayanamıyorum

ama kızlar anneler evlatları arasında ayrım yapmaz değil mi:)ben tamamen abartıyorum...evet ben abartıyorumdur

cnm çok bunalmışsın sen.. ama anlattıklarına bakacak olursak annenin ayrım yaptığını düşünmüorum ben.. sen evli değilsin, boş zamanın var die hep seni öne sürmüş.. ben inanmıorum annenin seni ayırdığına.. senin canın yansa o senden çok üzülür emin ol... bi tatile çık kafanı topla.. gözün arkada falan kalmasın.. senin buna ihtiyacın var..

cnm çok bunalmışsın sen.. ama anlattıklarına bakacak olursak annenin ayrım yaptığını düşünmüorum ben.. sen evli değilsin, boş zamanın var die hep seni öne sürmüş.. ben inanmıorum annenin seni ayırdığına.. senin canın yansa o senden çok üzülür emin ol... bi tatile çık kafanı topla.. gözün arkada falan kalmasın.. senin buna ihtiyacın var..

çok ihtiyacım var çook...ama yeni mezunum ve kendi paramı kazanamadığımdan elim kolum bağlı.babamdan para istemek istemiyorum.hele annemden hiiç.evet evli değilim iyi ki değilim,boş zmana gelince aslında yok.tek istediğim biraz dinlenmek ve gülmek...

şuan patlamak üzereyim,belki de ben abartıyorum,ya da abartamıyor bile olabilirim.3. bir sese ihtiyacım var sanırım...

biz 3 kardeşiz.abim ablam ve ben...abim ve ablam evli ve birer çocukları var.yazılcak çok detay var aslında da genel olarak toparlamak gerekirse annemin beni hiç düşünmediğini düşünüyorum.üniden yeni mezun oldum.1 ay sonra kpss hazırlığına başlıycam.bilenler bilir nasıl zor bi dönem olduğunu.kaç yaz boyunca yaşadığım yerden bir yere çıkmadım.dilimde tüy bitti nerdeyse tatile ihtiyacım var diye diye...ama annemin abimler için gözü hiç gözü hiçbir şeyi görmüyor.yeni bi eve taşınıyolar.keklik git,keklik yengenleri al,keklik ablanlara götür,ıvır zıvıra hep keklik koşsun.yeğenim zaten hep üstümde,o kadar zor bi çocuk ki...bugün bütün gün abimlerde temizlik yaptım.ama kimse kekliğin de yorulabileceği ihtimalini düşünmüyor,her şeye ben koşarım çünkü.evin şöforü,erkeği,hizmetçisi,çocuk bakıcısı gibiyim.
ablam ise abimin bi tık altında.abimden zaman,güç kalırsa annem ona da yetişiyor.dertlerini dinliyor,akıl veriyor vs.
ailemin gözünde bu zamana kadar hep okul başarım yolunda mı,evetse bi sorun yoktur.kimsenin ne kadar kendimi yalnız hissettiğimden,yorulduğumdan,gelecek telaşına düştüğümden,biraz gençliğimi yaşamak istediğimden haberi yok.
yarın pılımı pırtımı toplayıp memlekete kaçmak istiyorum.bu sefer de gözüm arkada kalıcak.kendimi suçlu hissediyorum.sabrediyorum ama bazen cidden dayanamıyorum

ama kızlar anneler evlatları arasında ayrım yapmaz değil mi:)ben tamamen abartıyorum...evet ben abartıyorumdur

uzulerek soyluyorumki canim anneler evlatlari arasinda cok fazla ayrim yapabiliyo hemde tahmin edemiyecegin kadar.birebir icinde oldugum icin bu kadar emin konusuyorum.icinde bulundugum bi ortamda var bu kendi annemden bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin.bence senin durumunda bisey yok canim.annen sen evli olmadigin icin daha dogrusu elinin altinda garantide oldugun icin boyle davraniyo.abinle ablana kosturmak zorunda hissediyo.sen nasilsa gozunun onundesin.merak etme canim bence senin annen oyle biri deil :)

uzulerek soyluyorumki canim anneler evlatlari arasinda cok fazla ayrim yapabiliyo hemde tahmin edemiyecegin kadar.birebir icinde oldugum icin bu kadar emin konusuyorum.icinde bulundugum bi ortamda var bu kendi annemden bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin.bence senin durumunda bisey yok canim.annen sen evli olmadigin icin daha dogrusu elinin altinda garantide oldugun icin boyle davraniyo.abinle ablana kosturmak zorunda hissediyo.sen nasilsa gozunun onundesin.merak etme canim bence senin annen oyle biri deil :)

ya tamam beni de düşünüyordur belki de ama 3.planda...bunun sıralaması olur mu ki?bana böyle hissettiriyor...bazen diyorum işimi gücümü bulsam keşke,bayramdan bayrama uğrasam şu eve.belki özler,yokluğumun kıymetini anlar,bana da hazırlıklar yapar abime yaptığı gibi,elinin altında olduğum için istediğimde git kendin yap demez belki:)

kesinlikle yapar benim annem de yapıyor çok bariz olmasa da. Anenme bakarak değil bütün akraba çevreme bakarak söylüyorum ki genelde bir evlada daha fazla sevgi, igi gösteriliyor ve daha fazla iltimas geçiliyor biri ise günah keçisi modunda oluyor

benim annem gözümüze soka soka ayrım yapıyor bunu söylediğimizdede hemen ağlamaya başlıyor yalandan

cnm ya okuyunca bi tebessüm ettim benzer şeyleri bende yaşadım zamanında evin küçüğüsün ya sen yeni mezunsun evli değilsin işe de gitmiyorsun ondan sen boşsun diye düşünüyor annen
bi evlen bak neler olacak ondan sonra btün ilgi senin üstüne kayacak hatta ilgi alakadan bunalabilirsin şahsen ben de şuaralar o moddayım :))

ya tamam beni de düşünüyordur belki de ama 3.planda...bunun sıralaması olur mu ki?bana böyle hissettiriyor...bazen diyorum işimi gücümü bulsam keşke,bayramdan bayrama uğrasam şu eve.belki özler,yokluğumun kıymetini anlar,bana da hazırlıklar yapar abime yaptığı gibi,elinin altında olduğum için istediğimde git kendin yap demez belki:)

keske yapmasalar ama yapiolar anneler bazen iste.uzakta olanlar evli olanlar biraz daha degerli oluyo malesef.

Bence arkadaşın dediği gibi sen bekarsın diye + bir ilgi göstermiyor:1:
Diğerleri evli onlara soğuk dursa laf söz olma ihtimali var, kısacası onlar annelerinin dibinde değil ilgiye ihtiyaçları var gibi annenin gözünde.

Tabii şöyle de bi'şey var bekarlarken durum nasıldı? Yine mi böyle hissediyodun?

anneler yapabiliyo farketmedende olsa böle şeyler.bendede var aynı sorunlar alışıo insan zamanla ama bazende üzülüyo ben diğer kardeşlerimden daha çok koşturuyorum çabalıyorum ama haketmiorum bu duyarsızlığı diye inan sana bişi olsa annenden can gider ama biz onlar için destek alabilceği evladız o yüzden yaslanırlar=)

Ayrım yapan anneler var kesinlikle. Örneğin benim anneannem için erkek çocukları çok kıymetlidir. Annemin ve teyzelerimin onun gözünde pek bir kıymeti yok maalesef.

kesinlikle yapılıyor,çevremde çok örneği var,ailemde de.İster istemez birini daha çok seviyorlar

bencede ayırıyor bunlardan birini yaşayan benim...
annemin ilk çocuğuyum ve 3 kardeşiz
annemin bütü deneyimsizliklerinin kahrını ben çektim
çocuk yaşta anne olunca dayakla büyüttü sağolsun
çok iyi nişancı ve eli çok ağırdır. evlenmeden öncesine kadar da yapmıştır bunu
bana hiç acıması yoktur. dediğimi yapsın yeter der. hala bana karşı öyle...
ama benim bi küçüğüm kız kardeşimle şakalaşır güler espiri yapar sürekli sohbet muhabbet
liseye bile göndermeyecekti başkaları kayıt yaptırdı beni.
kuran kursuna gidip hoca olacakmışım.
evin bütün temizliğini bana yaptıran kadın kız kardeşime poposunu kaldırtmaz.kız kardeşim lise son sınıfta ve 3. sınıftan beri hep dershanelere gönderildi.
ben çok kiloluydum önümden azcık zayıfla diye ekmeği alıp sofraya küstürrdü.
kardeşim şuanda 75 kilo 1.60 boy var.
iftarda onlardaydık 4 gün önce babamda annemde hep kız kardeşime karşı çok ılımlı
istediklerini yapan biri olmuşlar. ben babamla iyi anlaşıyorum. babam hem sağlığımı hem ruh halimi çok önemser annem tam tersi.
orucu tutyorum hastalıkta olsa dinimden geri kalmamak için babam kızım sen hastasın tutma dedi iyice eridin bittin dedi.
annem ordan atıldı: ÖLÜRSE GÖMERİZ NE OLMUŞ...
ağlamamak için kendimi zor tuttum ve o günden beride eşim tarafından sürekli eleştiriliyorum.

her gece annemi rüyamda görüp bana niye annelik yapmadın diye kızıp ağlıyorum.
zor durum...

kıskandığımdan değil kızkardeşimi çok seviyorum ama anneme kızmakla birlikte seviyorum...

offf yine doldu göz pınarları...

Son düzenleme:
Back
X