- 4 Şubat 2015
- 759
- 272
- 103
- Konu Sahibi sema colak
-
Ama korkum su siddet gordugum halde hala ailem kocanla arani bozma onlarin istedigi oluyor sen kocani kendine cek gerekirse laflarini yut kimseye laf vermeyin diyor.
Desem de aynılar bir daha olmasin deyip gonderirlerŞu kafa yapısı yüzünden kaç kadın toprak altına girdi, üzülüyorum.
Millete laf verme yok kocan tarafını sevindirme vs... Ya beş gün konuşulur üç gün göbek atılır, sonra yeni konu bulunur yani nedir? Sizin çektiğiniz ıstırap kaç gün sürecek böyle?
Deyin bunları babanıza, annenize; "Bırak herkes benim lafımı sakız gibi çiğnesin de yeter artık etimi çiğnetmeyin şu adama!" diye.
Allah kolaylık versin, siz kararlı olun, gerisi gelir.
Bunlari yasadigim icin hicbir zaman kizimi birakmam ucunda ölecegimi de bilsem kizima destek olurum diyorumBu aileler neden kız çocuklarına destek olmuyor ya! Oğulları boşansa hemen kucak açarlar ama. Sinir oluyorum şu zihniyet ne zaman son bulacak acaba!
Desem de aynılar bir daha olmasin deyip gonderirler
sagolunBoşanmış bir kadının yaşadığı duygusal süreci bilmiyorum, sevgililik gibi olmuyordur haliyle; tam bir empati yapamıyorum ancak şunu söyleyebilirim, annenizin evine hizmetçi olup gönderilmeyi bekleyeceğinize, ayaklarınızın üzerine vakit kaybetmeden, ekonomik özgürlüğünüzü kazanarak basın. Gerekirse belediye kapısı çalın, kadın dernekleri vb. yerlere sorun, soruşturun. Yalnız koymazlar diye düşünüyorum, 3 aylık bebeğinizi bırakmadan çalışabileceğiniz bir yer, çay ocağı, kreşte temizlik işleri vb. yerler olmalı.
Boşanırsanız nafakanızı da alırsınız. Bir avukata danışabilirsiniz.
İletişimle ilgili ciddi bir sıkıntınız olduğunun farkında mısınız? Evlilik aynı zamanda usul de bilmeyi gerektirir. Evinize eşinizin kardeşleri geliyor ve sevmiyorum diye yanlarına bile çıkmıyorsunuz. Bunu eşinizin anlayışla karşılayacağını düşünüyor olmanız da sıkıntılı değil mi siZce?Merhaba bayanlar,önceki konumda yazmıstım esimden siddet gordum bosanmak istiyorum,daha sonra baristik diye.
Zaten yaptigi bende cok buyuk yara birakti yediremiyordum kendime,yaptigini kabullenemiyordum.
Keske affetmeseydim keske barismasaydım da o anda bosansaydim.
Gecen gun sabah 8 de gorumceler geldi onlari sevmiyorum anlasamiyorum sinirimi bozuyorlar diye yanlarina gidip konusmadim muhattap olmadim bu yuzden yine tartistik kolumu sıktı tam emin olmamakla beraber yine siddete basvuracakti sanirim.Bende sinirlendim bagırdım esyalarini topla git dedi cocugumu da aldim ciktim evden.
Aileme gore boyle en ufak seyden huzur bozulmaz vb konusuluyor.
Gururu birakip babami aradim geldim eve bir hafta oldu geldikten sonraki gun aradilar acmadim babam acma ben konusacagim beni arasinlar dedi acmadim bende o gun arayip durdu ben acmayinca o gunden beri aramiyor.
Ama korkum su siddet gordugum halde hala ailem kocanla arani bozma onlarin istedigi oluyor sen kocani kendine cek gerekirse laflarini yut kimseye laf vermeyin diyor.
Kv telefonlarini acmiyorum diye babami aramak yerine halami aramis hic alakasi olmayab birsuru sey uydurmus.
Onlar konusmaya ya da beni almaya geldiklerinde ailem birdaha olmasn vs. birseyler soyleyip beni geri gonderecekler gitmek istemiyorum cok zor durumdayim.
Bosanicam bir yandan bosandiktan sonra yeni bir hayat kuramamaktan korkuyorum bebegim 3 ayljk onu birakip calisamam ailemin evinde bir yere kadar durabilirim bu 1 haftada bile istemediklerini cok belli ediyorlar hatta simdi benim evimdesin hzimetimi de eksiksiz yapmak zorundasjn tarzinda kelimeler kullandilar.
Bosanan genc anneler bana akil verin bosandiktan sonra hayatinizi nasil kurdunuz yapabilecegim neler var ne haklarim var beni umutlandiracak birseyler soyleyin hayatimi yeniden kurmak istiyorum ailem beni gondermek istiyecek ben gitmegecegim icin ortada kalicam.
Kadın sığınma evine git ,ailen ne kadar kararlı olduğunu anlayınca gelip alırlar seni ..sakın o dangalaga geri dönme ..Desem de aynılar bir daha olmasin deyip gonderirler
Sığınma evlerini araştırın isterseniz. Allah yardımcınız olsun.Desem de aynılar bir daha olmasin deyip gonderirler
İletişimle ilgili ciddi bir sıkıntınız olduğunun farkında mısınız? Evlilik aynı zamanda usul de bilmeyi gerektirir. Evinize eşinizin kardeşleri geliyor ve sevmiyorum diye yanlarına bile çıkmıyorsunuz. Bunu eşinizin anlayışla karşılayacağını düşünüyor olmanız da sıkıntılı değil mi siZce?
Ayrıca ailelenizle de yapamayacağınızı söylüyorsunuz ve muhtemelen bu katı duruşunuz sebebiyle aileniZde size destek olmuyor.
Madem şiddete rağmen döndünüz, o zaman evliliğiniz için bir şey yapmanız gerekiyorsa o da şiddete dönüşecek sesten, sözden ve davranıştan uzak durmak en iyisi değil midir? Bu döngü sizin için daha zararlı çünkü.
İki kötüden birini tercih etmek gibi geliyorsa size, bebeğiniz için de en hayırlısına karar verip ona göre adım atın. Her karar bir bedel isteyecektir çünkü
benim evim degil gecici bir sure kv ile birlikteyim annesinin evine geliyorlar beni hicbirsey saymiyorlarDaha önceki şiddet olayını bilmiyorum ona bişey diyemiyorum ama görümce ler geldi muhatap olmadım falan tavrınızda yanlış sonuçta evinize gelmiş birileri ve eşinizin kardeşleri sevmek zorunda değilsiniz ama saygı göstermek gerekir burda ben sizinde hatalı buldum
Yuh !!! Şunu bir kadının söylemesi ne aci. Yemin ederim ciddi ciddi sen kendine çeki düzen ver o da seni dövmesin bacım diyorsunuz. Şiddet gören kızına destek olmayıp onu hizmetçi gibi gören afedersiniz anne müsveddesine toz kondurmayip konu sahibine fatura kesiyorsunuz , ne demek iki kötüden birini seç. Kadın dayak mi yesin? Onlarca çözüm var, mesela bir işe girebilir kadın derneklerine sesini duyurup durumu anlatabilir yardim isteyebilir eşinden nafaka alabilir. Nasil iğrenç bir yorumdur bu ya?İletişimle ilgili ciddi bir sıkıntınız olduğunun farkında mısınız? Evlilik aynı zamanda usul de bilmeyi gerektirir. Evinize eşinizin kardeşleri geliyor ve sevmiyorum diye yanlarına bile çıkmıyorsunuz. Bunu eşinizin anlayışla karşılayacağını düşünüyor olmanız da sıkıntılı değil mi siZce?
Ayrıca ailelenizle de yapamayacağınızı söylüyorsunuz ve muhtemelen bu katı duruşunuz sebebiyle aileniZde size destek olmuyor.
Madem şiddete rağmen döndünüz, o zaman evliliğiniz için bir şey yapmanız gerekiyorsa o da şiddete dönüşecek sesten, sözden ve davranıştan uzak durmak en iyisi değil midir? Bu döngü sizin için daha zararlı çünkü.
İki kötüden birini tercih etmek gibi geliyorsa size, bebeğiniz için de en hayırlısına karar verip ona göre adım atın. Her karar bir bedel isteyecektir çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?