Gercekten boyle bir sey var mi?

Ertanem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2016
91
20
3
Esim suan asker gelmesine az kaldi uzmanlik icin basvuru yapti bugun bende internetten arastirma yaparken eslerinin acik olma zorunlulugunu gordum. Ben kapaliyim esim uzman olursa acilmak zorunda miyim.?
Esi kapali diye atilan varmis eski yillarda hala o kural var mi.?
Dogru mu degil mi bilmiyorum o yuzden uzman esleri varsa aranizda bana yardimci olursa cok sevinirim...

Valla benim annen kapalıydı davetler falan olduğunda açık gitmek zorunda kalıyordu evet eskiden eşleri kapalı olanlar askeelikten atılabiliyordu ama şimdi var mı bilmiyorum şu son davalar falan (ergenekon gibi) askeriyeyi bi nebze yumuşattı...Başka sorun varsa gücüm yettiğince cevaplarım

Benim çoğu arkadaşım kapalı ama davetlere katılmada sıkıntı oluyo malesef gidemiyolar. Katılma zorunluluğun yok ama. Bizi de kaç kere çağırdılar. Gidemedik :)

Umarim kalkmistir cunku cook sacma boyle bir ayrim yapilmasi.
Aslinda pek cok soru var dayanabilir miyim ayri kalma olasiligi en kotusude bugun eve sag saglim gelir mi korkusuyla yasamak.
Ben pek istemiyorum ama gelecegimiz maddi durum onun cok istemesi yani bilmiyorum nasil olacagini...

Asker eslerinin acik olma zorunlulugu Türkiye de ki en buyuk problemlerden biridir.. Su anki durum biraz degismis olabilir, cok aşılamasa da.. Sizin bunu yeni duymaniza sasirdim ben esas..

Benim çoğu arkadaşım kapalı ama davetlere katılmada sıkıntı oluyo malesef gidemiyolar. Katılma zorunluluğun yok ama. Bizi de kaç kere çağırdılar. Gidemedik :)

Sadece davetlerdeyse gitmesemde olur :) ama uyari veriliyormus ve 3 uyaridan sonra atiyorlarmis. Bu yuzdenden de esimin atilmasini istemem.

Bizde çok sıkıntılar çektik hele ki ergenlik dönemimde 2 yıl a yakın babam olmadan annemle kaldım benim için zor zamanlardı gerçekten.Maddi konuya gelecek olursak evet insan rahat ediyor bir yere kadar ama her şey paramı bu dünyada tatlım erkekleri anlarım ev geçindirmek için düşünüyor olabilir ne kadar para olursa o kadar rahat ederiz diye tahmin ediyorum ama evdeki huzurda başka bir yerde yok bence :)

Sadece davetlerdeyse gitmesemde olur :) ama uyari veriliyormus ve 3 uyaridan sonra atiyorlarmis. Bu yuzdenden de esimin atilmasini istemem.
Tesettur aileniz icin onemli bi kavramsa, esinin bunu bastan arastirip ona gore adim atmasi gerekir.. Bi cok insan var, inancindan taviz vermeyip gerekirse mesleginden vazgecen..

Asker eslerinin acik olma zorunlulugu Türkiye de ki en buyuk problemlerden biridir.. Su anki durum biraz degismis olabilir, cok aşılamasa da.. Sizin bunu yeni duymaniza sasirdim ben esas..

Rütbeleri yuksek olanlarlarda biliyordum ama uzmanlarin eslerindefe oldugunu bilmiyordum.

Rütbeleri yuksek olanlarlarda biliyordum ama uzmanlarin eslerindefe oldugunu bilmiyordum.
Cok iyi arastirin son durumu.. Basortunuz sizin icin onemliyse, taviz vermeyin.. Gerekirse esiniz baska bi meslege yonelsin ama siz inancinizin gereginden vazgecmeyin.. Madem bu yolu secmissiniz, kimse icin sekillenmesin..
Emekli subay kiziyim, cok iyi bilirim o zorbaliklari; kaldi ki ben de annem de ortulu degildik babam meslekteyken..

1 sene falan oluyor bir uzman olan tanıdık var eşi kapalı

Eşin bu konuyu en detaylı şekilde biliyordur zaten ona danışabilirsin

Orasi oyle ama gelecegi dusunmek zorunda kaliyorum. İki kisiyken her turlu yasanir ama cocuk olunca ona daha iyi bi gelecek vermek gerekiyor. Hic bi sey kolay elde edilmiyo zorluklar her konuda cikiyor ama bu daha zor

Şöyle b uyarı oluyo diye biliyorum ben eşinize üst rütbelerden biri gıcık olur
benim bildiğim böyle. Uyarıda öyle hemen vermezler üst rütbelilerden biri gıcık olur eşine öyle olur yani. Yoksa senin kapalı olup olmadığını herkes bilmez. Kimliklerde açık fotoğrafın olacak.

Orasi oyle ama gelecegi dusunmek zorunda kaliyorum. İki kisiyken her turlu yasanir ama cocuk olunca ona daha iyi bi gelecek vermek gerekiyor. Hic bi sey kolay elde edilmiyo zorluklar her konuda cikiyor ama bu daha zor
Rizkimi veren Hüdadir; kula minnet eylemem elbette çaba gosterecegiz ama bu kadar gelecek kaygisina gerek yok..

Esin de bu yola girecekse ona gore girsin madem
Sadece asker olunca mi gelecek kaygisi yok olacak onu anlamadim ben baska birsuru meslek var secebilecegi

onu artık çok uyguladıklarını sanmıyorum.. içiniz rahat olsun bence siz davete gitmediniz diye eşinizi atacak halleri yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…