üniveristede kendi kendine yetmek çok zor belkide ben beceremiyorum notu bile hiç tanışmadığı insanlardan isteyenler vr bn öyle yapamam nrmlde knstuklarmdan bile isteyemiyorum .ama herşeyide kendim anlayamıyorum yardım almak istiyorum ve bunu dost dediğim insanlardan istiyorum ama onlar beni duymazlıktan geliyolar bn mi ynlş dsnyrm bilmym ama kendmi insnlarn göznde degersiz hssdyrm bütün sınıfın yptrması gereken bi programı bn arkdsm ddgm insandan rica ettm ama hala yptrmadm iki hftadır ama bütün sınıfın programını o arkadsm yptı knstugu knsmadıgı herkezin ama bn her söyledgmde unuttu gecende gelecgm deyip bni sınıfta bırakıp gitti ve gelmedi bnde cok üzüldüm
;(
hic tanımadıgı insanlardan not isteyebilenlerden biri de bendim
hicbirinde de "aman şu kızı kullanayım" diye dusunmedim, hatta yuksek aldıysam ozellikle o kisiyi bulur tesekkur ederdim, tam yapışkan insan modeli
vermeyene de gonul koymadım, kendi notu, kendi kararı
eminim bana cok uyuz olan da vardır, tam tersine benim gibi normal karsilayan da,
ancak bir o kadar da notlar sınavlar icindeki karmasada tanısıp guzel arkadaslıklar kurduklarım oldu.
insanlar ne der, ne dusunur diye bu kadar takmamanızı tavsiye ederim,
sınav sırasında kopya istemiyorsunuz ki, karsılıklı olarak not paylasacaksınız ne var bu kadar buyutulecek,
ustelik arkadaslarınızdan bile isteyemediginizi soylemissiniz,
bence "universitede dostluk olmaz" cumleleri kurmadan once insanlarla kurdugunuz iliskide hesapsız cıkarsız bir sekilde sohbet edip zamana bırakarak guven iliskisi kuracagınız iyi arkadaslıklar edinmeye bakın.
elbette kendinizi kullanılıyormus gibi hissettiginizde geri cekilmeyi unutmayın.
sizi duymamazlıktan geldiklerini soylemissiniz ama belki de gercekten muhabbete kapılıp duymamıs olabilirler, neden hemen alınganlık yapıp kabugunuza cekiliyorsunuz ki?
kasıtli olarak sizle gorusmek istemedikleri icin yapıyorlarsa yanlarında bulunmanızın da bir manası yok zaten.
hem kendinize de paşalar gibi yetersiniz, onlara guvenip gitmediniz ya o bolume.
zaten ister istemez grup odevleri oldukca zorunluluktan dahi bir araya gelip kaynasabileceginiz ortamlar oluyor.
bu konuyu kafanıza cok takmamanızı, kim ne dusunur ne der diye cok dusunmemenizi ve her sohbet ettiginiz kisiden de buyuk beklentiler icinde olmamanızı tavsiye ederim.
ayrıca sınıftan kafa dengi birini bulmasanız dahi orası universite, topluluklar aracılıgı ile ortak ilgi alanlarınız dogrultusunda bir araya geleceginiz bircok insan var, hem farklı disiplinlerden kisilerle kurdugunuz diyaloglar sayesinde ogrnedikleriniz size yepyeni kapılar acabilir, okulunuzun size sundugu imkanlardan faydalanın