• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var...

ayzm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
118
0
46
Ankara
kızlar merhaba bir konuda gerçekten derdim var ve mümkünse fikirlerinizi istiyorum nişanlıyım ve 8 ay sonra düğünüm var allah nasip ederse :21: iyide bir işim var hamd olsun ama sorum şuki ben kendimden hiç memnun değilim çünkü sürekli eleştiriyorum insanları beni ilgilendirsin ilgilendirmesin tanıyım tanımayım fark etmiyor bazen sanane ya diyorum ama olmuyor ve eleştirilerim hep olumsuz yönde inanın artık kendimden utanıyorum neyapmam gerektiğini bilmiyorum:24:

yaptığınızın yanlış olduğunun farkında olmanız çok önemli ve iyi bir adım. eğer buna rağmen bu davranıştan vazgeçemiyorsanız üşenmeyin çekinmeyin bir psikoloğa danışın.durumunuzu değerlendirdikten sonra ya birkaç görüşme daha talep edecektir ya da bir psikiyatra yönlendirecektir. bu her durumda uygulanan bir prosedür. birçok ilçede mevcut kadın sağlığı ve görüntüleme merkezleri var. 153ü arayarak ravdevu alabiliyorsunuz ücretsiz.
hiçbirşeyi kafaya takmaya gerek yok.bu çok ufak bir sorun. aslında sorun bile değil. sadece alışkanlık bile olabilir :)))
sevgilerle,

bizi biz yapan aslında çocuklukta yaşadığımız evreler.... bu eleştirici özelliğin taaa o dönemlerden kalma birşeylerin eksikliğiyle ortaya çıkmıştır.... önce kendini çöz.... kendini biliyor olman gayet güzel... ama çevrendekiler budurumdan birsüre sonra rahatsız olup senden uzaklaşacaktır.... psikoloji kitaplarını okuyup kendini irdeleyebilirsin.... bol şans.

Yargılamaya başladığınızı hissettiğiniz an kendinize yüksek sesle Dur! deyip düşüncenizin sizi de içine çeken batağından kurulup başka bir yöne kanalize olabilirsiniz.

Mesela bu eleştirdiğim bu durum ben de var mı?Varsa eğer başkasını eleştirmeye hakkım var mı?Ve bende olan bu durumu nasıl değiştirebilirim?Biz ne yazık ki kaliteli ve doğru düşünmeyi bilmiyoruz.Kurbağaların sindirim sistemini öğreten eğitim sistemimizin bunlar söz konusu olunca üç maymunu oynaması ne kötü.

Dolayısıyla kendimizi eğitmek bize kalıyor.İnternette doğru düşünme ve olumsuzluklara odaklanma ile ilgili bir çok makale var.Okuyup durumunuzu sağlıklı analiz ederseniz zamanla bu alışkanlığınızdan kurtulabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babam ve babaannem aynı şekilde tanısın tanımasın herkesi kendi değer yargılarına göre eleştirir ve bu çok can sıkıcı bir durumdur.Çözüm kendinde tatlım birini eleştirmeye başladığın an sus ve başka bişey düşünmeye çalış kendi eksikliklerini sorgula ve her insanın düşünce yapısının farklı olduğunu kabul etmeye çalış.Ben böyle bir ortamda büyüdüm ve onların içinden ancak böle sıyrıldım canım.Büyüdüğün ortam çok önemli babamın böyle olmasının tek sebeninin babaannem olduğuna inanıorum.Galiba biraz genetikte var işin içinde :1:hakkında hayırlısı tatlımm

Back
X