bana dar düşünceli demişsiniz ama esas siz dar düşüncelisiniz, bu saydığınız döven aldatan erkeklerin oranı hangi kültürde daha fazla onu söyleyin bana? elbette her kesimden bu yapıda adam çıkabilir, ama bir kültürde bu adamlar zibil gibiyse, dövüp aldatmıyor diye şükredilecekse demek ki kültürü bu zihniyeti tetikliyor demektir ve orada bir sıkıntı vardır.
ben dar düşünceli değilim, aksine çok geniş düşünceliyim bu yüzden dar düşünceli bir adamla yapamam. benim gay arkadaşım da var, benim gay profesör hocam da vardı, ben mini şortumla arabamla istediğim yere de giderim, kızlı erkekli arkadaşlarımla yurtdışına da çıkar eğlenirim. şimdi bunlara sorun çıkarmayan adam yine benim çevremden benim kültürümden geniş düşünceli adam oluyor. bunların hangi birine doğulu adam sorun çıkarmaz?
işte bu kültürdür, işte bu yüzden aynı kültürden insanlarla daha rahat anlaşırız ve daha az sorun yaşayacağımız için daha mutlu birlikteliklerimiz olur. ne demişler davul bile dengi dengine. üstelik bu sadece kültür değil, ekonomik durum ve mesleki eğitim için bile geçerli bence.