gerçekten kültür farkı sıkıntı mıdır

Senin derdini şimdi anladım sen rahat hareket edebileceğin bir hayat istiyosun zaten ddoğulular sana gelmez onlar tutucu insanlar bence çok guzel bir düşünce yapılarına sahipler şiddet doğu batı farketmiyor sen ince bir noktayı kaçırıyosun insanlık memleketle olmuyor bilmem anlatabildimmi .o senin şahsi görüşün sen yapmayacaksın diye başkası da yapamaz diye bir kaide yok senin yaşam tarzın farklı asıl sorunda bu bence.sadece kultur farklılıklarınn arkasına sığınıyosun

evet derdim insan gibi yaşamak :olamaz:

zaten doğulular bana gelmez diyorum istemem diyorum bu da benim düşüncem.

şiddete takmışsınız sanırım şiddet görmemek sizin için yeterli bi erkekten beklentiniz sadece şiddet ve aldatma üzerine. üzücü.

ay ne kadar büyük laf ettiniz resmen içinizden beddua ettiğinizi hissettiriyorsunuz başıma aldatma ve şiddet gelsin diye:KK53:

belki de siz büyük konuşuyorsunuzdur?:işsiz:
Evet onlara da sen gelemezsin zaten insana insan olduğu için değer vermeyen bir kişilikle ben zaten daha fazla muhattap olamam. Hayır şiddet görmemem yeterli değil insan olması daha önemli memleketten öte .Çok kesin konuşuyosun ya başona geleceğine inanıyorum önümde örnekleri çok çunku .Hadi şimdi sana kendi küçük dünyanda başarılar

Evet onlara da sen gelemezsin zaten insana insan olduğu için değer vermeyen bir kişilikle ben zaten daha fazla muhattap olamam. Hayır şiddet görmemem yeterli değil insan olması daha önemli memleketten öte .Çok kesin konuşuyosun ya başona geleceğine inanıyorum önümde örnekleri çok çunku .Hadi şimdi sana kendi küçük dünyanda başarılar

:KK48::KK48::KK48: ne kadar kötü kalbiniz var ya :KK48:

kimsenin duasıyla yaşamıyorum ki bedduasıyla öleyim. sonuçta itin duası kabul olsa gökten de kemik yağardı :KK48:

ben beddua etmem çünkü edersem tutar hiçbir hemcinsimin de aldatma ve şiddet ile karşılaşmasını istemem o benim için istese bile.:KK51:

benim dünyam yeterince büyük teşekkürler evet başarılar devam edecek size de aynısını dilerim :KK76:

ha ayrıca bu konuda size cevap vermeyeceğim daha fazla içi çirkin insanlardan uzak dururum çünkü ;)

:KK48::KK48::KK48: ne kadar kötü kalbiniz var ya :KK48:

kimsenin duasıyla yaşamıyorum ki bedduasıyla öleyim. sonuçta itin duası kabul olsa gökten de kemik yağardı :KK48:

ben beddua etmem çünkü edersem tutar hiçbir hemcinsimin de aldatma ve şiddet ile karşılaşmasını istemem o benim için istese bile.:KK51:

benim dünyam yeterince büyük teşekkürler evet başarılar devam edecek size de aynısını dilerim :KK76:

ha ayrıca bu konuda size cevap vermeyeceğim daha fazla içi çirkin insanlardan uzak dururum çünkü :KK66:
Beddua ettiğimi söylemeden kafanda kurabilme kabiliyetine hayran kaldım neyse uzatmıcam herkes yoluna

Iyi de arkadaslar kultur farki o kadar genis bir konu ki ...

Simdi kulturler farkli diye mi sadece insanlarin hayata bakis acisi farkli oluyor? Yok oyle birsey ! Dogulu olupta E esmergizmo anlattigi tarzda bir yasama sahip olan insanlar tanidim. Oyle bir iki tane felan da degil, var yani ve niye olmasin ki ? Dogu kulturunde boyle bir yasam tarzi olmayabilir ama bunu dogulu diye insanlar yasamiyor mu zannediyorsunuz ? Bu tamamen yapiyla , kisinin secimleriyle alakali. Her ailenin kendine has bir kulturu vardir bu inkar edilemez, yetistirme ve yetistirilme tarzi vardir. Malumunuz hepimiz ayni yoreden degiliz. Ama bu kultur farkini genellemeyelim lutfen. Dogulu olup ataerkil erkeklerin oldugu gibi cok "gentelman" erkekleride vardir, guzel bir hayat bakisina sahip olanlarida vardir dogululardan. Bu biraz etiketlendirme gibi oluyor. Ne bileyim batili olup tahsillisi de vardir ipsiz sapsizida vardir, kisitlayanida vardir. Simdi su dogulu ataerkildir, su batili acik gorusludur, otekisi karadenizli bilmem nedir demek bana biraz sacma geliyor. Tanirsin edersin ve boylece o kisi hakkinda bir fikir sahibi edinirsin.

Mesela E esmergizmo kendi hayat tarzindan bahsetmis. Dogal olarak kendisiyle ayni pencereye bakmayan birisiyle anlasmasi zor olur. Bu kulturle alakali degil ki. Tamamen kendi secimlerimizle alakali. Hakta veriyorum kendisine. Hayati boyle yasayan biriyle buna ters bakan biri nasil iliski yasayabilir ki? Eee dogal olarak sikintili bir durum. Ama kulturden dolayi sikintili bir durum degil, tamamen hayata bakis acisiyla alakali bir durumdur.

Herkes ayni noktadan bakmak zorunda degildir, herkes ayni noktaya da bakmak zorunda degildir ve herkes ayni noktada da bulusmak zorunda degildir. Ama ortak noktasi olan insanlar iliskilerinde daha rahat olurlar, daha iyi anlasirlar. Bu normal olandir. Sahsen ben kendi yapimi biliyorum gidipte bana hayati skici, cekilmeyecek hale getiren biriyle anlasamam. Kulturle alakali degil tamamen o kisinin yapisiyla alakalidir.

Bir de kultur farki aslinda gercekten cok guzel birsey bana gore. Ayni ulkeden olmayan insanlar bile birlikte olabiliyorlar. Ulkeler arasi kultur farki cok daha buyuk, kaldi ki iki koy arasinda bile degisik gelenekler vardir.

Tekrarliyorum konu kulturle sinirlanamaz.

Cok konustum :oops:

Evet kültür farkı bir sorundur.Doğululara önyargı demeyelimde karadenizlilerle iç anadolular arasındada kültür farkı olabilir.Tabi aşılabilir mi orası tartışılır

Iyi de arkadaslar kultur farki o kadar genis bir konu ki ...

Simdi kulturler farkli diye mi sadece insanlarin hayata bakis acisi farkli oluyor? Yok oyle birsey ! Dogulu olupta E esmergizmo anlattigi tarzda bir yasama sahip olan insanlar tanidim. Oyle bir iki tane felan da degil, var yani ve niye olmasin ki ? Dogu kulturunde boyle bir yasam tarzi olmayabilir ama bunu dogulu diye insanlar yasamiyor mu zannediyorsunuz ? Bu tamamen yapiyla , kisinin secimleriyle alakali. Her ailenin kendine has bir kulturu vardir bu inkar edilemez, yetistirme ve yetistirilme tarzi vardir. Malumunuz hepimiz ayni yoreden degiliz. Ama bu kultur farkini genellemeyelim lutfen. Dogulu olup ataerkil erkeklerin oldugu gibi cok "gentelman" erkekleride vardir, guzel bir hayat bakisina sahip olanlarida vardir dogululardan. Bu biraz etiketlendirme gibi oluyor. Ne bileyim batili olup tahsillisi de vardir ipsiz sapsizida vardir, kisitlayanida vardir. Simdi su dogulu ataerkildir, su batili acik gorusludur, otekisi karadenizli bilmem nedir demek bana biraz sacma geliyor. Tanirsin edersin ve boylece o kisi hakkinda bir fikir sahibi edinirsin.

Mesela E esmergizmo kendi hayat tarzindan bahsetmis. Dogal olarak kendisiyle ayni pencereye bakmayan birisiyle anlasmasi zor olur. Bu kulturle alakali degil ki. Tamamen kendi secimlerimizle alakali. Hakta veriyorum kendisine. Hayati boyle yasayan biriyle buna ters bakan biri nasil iliski yasayabilir ki? Eee dogal olarak sikintili bir durum. Ama kulturden dolayi sikintili bir durum degil, tamamen hayata bakis acisiyla alakali bir durumdur.

Herkes ayni noktadan bakmak zorunda degildir, herkes ayni noktaya da bakmak zorunda degildir ve herkes ayni noktada da bulusmak zorunda degildir. Ama ortak noktasi olan insanlar iliskilerinde daha rahat olurlar, daha iyi anlasirlar. Bu normal olandir. Sahsen ben kendi yapimi biliyorum gidipte bana hayati skici, cekilmeyecek hale getiren biriyle anlasamam. Kulturle alakali degil tamamen o kisinin yapisiyla alakalidir.

Bir de kultur farki aslinda gercekten cok guzel birsey bana gore. Ayni ulkeden olmayan insanlar bile birlikte olabiliyorlar. Ulkeler arasi kultur farki cok daha buyuk, kaldi ki iki koy arasinda bile degisik gelenekler vardir.

Tekrarliyorum konu kulturle sinirlanamaz.

Cok konustum :oops:
Hayır bence çok doğru noktalara değinmişsin bende sana tamamiyle katılıyorum insanları bir kalıba sokma fikrine kesinlikle karşıyım .her yerin iyisi kötüsü, vardır kardeşim bütün kaba insanlar doğulu mu oluyor hayır her memlekette kaba insanlar vardır. Önemli olan insanın kendini nasıl yetiştirdiği ve bizim hayat görüşümüz le ilgilidir seçimlerimiz mesela ben tutucu gelenekçi biriyim doğulu bir erkekle yapabileciğime inanıyorum atıyorum başka birisi rahatına düşkündür seçimini farklı biriyle yapar. Demek istediğim Senin hayat gorüşüne uymuyor diye bir insan kötü olmuyor bu tamamiyle görecelidir . Ve hepimiz müslümanız sonuçta bu ayrımcılık bna göre değil sizede teşekkür ediyorum beni anladığınız için :)

Anlayış ve hoşgörüye bağlı.. Elalem ne der dersen yabancı gelin olur adın onlarda o kadar..

Mesela ne gibi sıkıntılar yaşanabiliyor
mesela giyim kuşamın farklı gelir, oturman kalkman niye böyle biraz ağır ol der, büyüklerin yanında konuşman gülmen onu rahatsız eder, çalışmana karışır, dilini bilmediğin insanların içinde kalırsın, sohbete dahil olmak istediğin halde susar bir köşede oturursun, çocuğun olur büyütürken arada kalırsın, herkes güler eğlenirken sen sisteme ayak uydurmak adına kenarda kalırsın yani söylemek isteyip de söyleyemediğim daha çok şey var keşke imkan olsa da görsen zorluklarını.

Back
X