Gercekten yoruldum bu insanlardan

Köy insani sabah kuşağına çıkarken, şehir insani da uzaya mekik gönderiyor sanirim.

Cahil demesi yeterliydi. Işte böyle küçük gaflar insanların arasını buz gibi yapıyor. Patavatsizlukta cahillik kadar tehlikelidir iletişimde
Het koylu bir degil cogunluk oyle bu bi gercek iyi insan koylude olsa sehirlide olsa iyidir ama köylülerin cogu iyi izlenimden uzak dag adami hasta eder sag adami diye bir laf var ya oyle

Hayır lakin kavramlar karışacak diyorum.
Bilgelik ya da cahillik kişilerden toplumlara yürür.
Burada bilge bir köylüye cahil dendiğini düşünmüyoruz herhalde.
Sırf "köylü" kelimesini kullandığı için linç gelecek diyorum.
Kişisel fikrimi soracak olursanız Anadolu insanını çok da bilge bulmam. O eskidenmiş.
Şimdi mi? Sabah kuşaklarında görüyor olmalısınız.
Neden kzdınız ki ben sadece sordum😁

Ben bu esim korusun mantigini anlamiyorum.napsin yani adam.bir kavga vs.ciksa tamam mudahale ederde boyle bir durumda ne desin?

Cok gorusmeyin .gorusunce de cok muhattap olmayin yeter.

Herkes birbirine saygi duysun kimse kimseyi sevmek zorunda degil

Ayrı yerde mi yaşıyorsunuz yoksa yakın veya birlikte misiniz?

H
Koyluden koyluye fark var demek ama nedense istisnalad kaideyi bozmuyor kendileri ve cevreleri de kaba saba agizlarina gelen kufuru dedikoduyu yapabilcek insanlar sehir kulturunde hersey daha insancil sehir ve koy kulturu kesinlikle cok farkli
Bende kadının önemsediği, kızların okutulduğu çok nadir köy gördüm ne yazık ki.

Hayır lakin kavramlar karışacak diyorum.
Bilgelik ya da cahillik kişilerden toplumlara yürür.
Burada bilge bir köylüye cahil dendiğini düşünmüyoruz herhalde.
Sırf "köylü" kelimesini kullandığı için linç gelecek diyorum.
Kişisel fikrimi soracak olursanız Anadolu insanını çok da bilge bulmam. O eskidenmiş.
Şimdi mi? Sabah kuşaklarında görüyor olmalısınız.
Yaşamadan anlaşılmaz. Sabah kuşaklarından izleniyor sadece bir de gözünüzün önünde olsun bu olaylar var yaa... Ohoooo yani. İşte o zaman anlaşılır gayet net bir şekilde.

Bende kadının önemsediği, kızların okutulduğu çok nadir köy gördüm ne yazık ki.

Öyle mi

eşimin bütün kuzenleri okumuş

Doğu'nun "Ayy oralara tayinin mi çıktı, tüh tühhh" denilen köylerinde

Karadeniz'in köylerinde okumuş halen de okuyan bir çok genç kız var

Fen lisesi okuyor bir tane bildiğim mesela 4 kardeş okuyorlar

Bursa'da dağ köylerinde okutulmayan nice kızlar da okutmak için çaba gösteren insanlar da

öözetle genellemeler sağlıklı değil

okumasın ne gerek var diyen de bizim gerçeğimiz, oğlum gerekirse taş taşır ama kızım okusun da hayatını kurtarsın diyenler de

lakin konu bu değil

konu sahibinin kendisini değerli görme arzusu

istenen gelin olma isteği

bunlar da olağan değil

kv beni ister mi sorsan istemez belki ama bana ne

ister istesin ister istemesin

herkes yerini bilsin diyememek

bu arada köyde büyümüş okuma yazma bilmeyen kv dem ingilizce üniversite mezunu annem var

yani uçurumun iki ucu ama hiç bu tarz sorunlarım olmadı

Anlaşamıyorsanız görüşmeyin veya sıklığı çok çok azaltın. Ben misafirim deyip kenara çekilin. Size yapılan saygısızlık zaten eşinizin değer görmemesinden. Birileri size laf ediyorsa bu eşinizin de ağırlığı olmamasından. Ne benim ailemden ne de onun ailesinden kimse sınırını aşamaz. Olur da aşarsa tepkim görüşmemek olur. Laf kavgasına girmeye gerek bile görmem. Benden kıymetli değiller. Size de tavsiyem canınızı sıkıyorlarsa görüşmemeniz.

Öyle mi

eşimin bütün kuzenleri okumuş

Doğu'nun "Ayy oralara tayinin mi çıktı, tüh tühhh" denilen köylerinde

Karadeniz'in köylerinde okumuş halen de okuyan bir çok genç kız var

Fen lisesi okuyor bir tane bildiğim mesela 4 kardeş okuyorlar

Bursa'da dağ köylerinde okutulmayan nice kızlar da okutmak için çaba gösteren insanlar da

öözetle genellemeler sağlıklı değil

okumasın ne gerek var diyen de bizim gerçeğimiz, oğlum gerekirse taş taşır ama kızım okusun da hayatını kurtarsın diyenler de

lakin konu bu değil

konu sahibinin kendisini değerli görme arzusu

istenen gelin olma isteği

bunlar da olağan değil

kv beni ister mi sorsan istemez belki ama bana ne

ister istesin ister istemesin

herkes yerini bilsin diyememek

bu arada köyde büyümüş okuma yazma bilmeyen kv dem ingilizce üniversite mezunu annem var

yani uçurumun iki ucu ama hiç bu tarz sorunlarım olmadı
NADİR yazdım zaten Türkiye de 18 333 köy varmış sizin saydıklarınız Benim gördüklerim taş çatlasın 1000 tanedir sizce bu nadir değil mi? ne güzel sizin ve aileniz adına sevindim keşke tüm kadınlarımız okusa ama ben konu sahibine yazmadım konuşma arasındaki bir konuya değindim

Het koylu bir degil cogunluk oyle bu bi gercek iyi insan koylude olsa sehirlide olsa iyidir ama köylülerin cogu iyi izlenimden uzak dag adami hasta eder sag adami diye bir laf var ya oyle
Eğer kayinvalideniz yanında da konuşurken bu tarz gaflar yapıyorsanız sizi istememeleri çok normal.

Köyle en ufak bağlantımız yok, ama kardeşimin eşi yanimda ay köy insani çok cahil olur Canım dese, peşine şu cümleyi kursa bende zorunlu olmadıkça bu tarz genelleme yapan insanla çok iletişim kutlamaya çalışırım.

Rica ederim, asla kızmadım.
Yazı dili işte. :))
Sanırım daha sık koymam gerekiyor ifade işaretlerini. :)
Farklılıklar, farklı düşünceler çok güzeldir, kızmak ancak dar görüşlülük olur.
Doğrudur bazen beni de anlamıyorlar 😁😀
Ben beverim farklı görüşleri ama bu konda katılıyorum yani.. benim ailemde köyden geldi.. Ben köyde doğdum mesela.. Şehirde büyüdüm.. İnsanın kendisini geliştirmesi önemli olan.. benim babam annem kız çocuklarının okumasının daha önemli olduğunu savunur mesela.. Birşey olduğunda konuşmayı tercin eder.. gelişm önemli olan 😁😀

Doğrudur bazen beni de anlamıyorlar 😁😀
Ben beverim farklı görüşleri ama bu konda katılıyorum yani.. benim ailemde köyden geldi.. Ben köyde doğdum mesela.. Şehirde büyüdüm.. İnsanın kendisini geliştirmesi önemli olan.. benim babam annem kız çocuklarının okumasının daha önemli olduğunu savunur mesela.. Birşey olduğunda konuşmayı tercin eder.. gelişm önemli olan 😁😀
Mutlaka. Az önce başka bir konuya da yazdım, eğitim durumu ne olursa olsun yerinde saymayan; öğrenmeye ve gelişime açık insanlara çok saygı duyuyorum.

.hatta biraz geri kafali olduklari icin konusmamizi bile garipsediler görücü usulune alisiklar koylu vari cahilce yaşantıları dusunceleri var.
Insanları küçük görmeyi bırakarak çok şey yapabilirsin mesela.
Ben de eş ailesi tarafından eleştirdiğim zaman cok sinirleniyordum. Sonra baktım ki işe yaramıyor, şakayla karışık hepsinin cevabını veriyorum.🤷‍♀️

Back
X