- 13 Temmuz 2024
- 250
- 214
- 23
- 27
- Konu Sahibi zincirlerinden kurtul
-
Özeli mi anlatmıyorul, gerekmedikçe.Yalan için bahane çok. Ben yalandan hoşlanmam diyip de yalan söyleyenleri tanıyorum. Demekki kendisine yalan söylenilmesinden hoşlanmıyor diye işi gırgıra vuruyorum. Ben de çok saf salak bir şeyimdir. Yapan kendine yapar. Benim tavsiyelerim; başkasının lafıyla iş yapma ve her şeyini herkese anlatma. Çok rahat edersin.
Bende bir ara böyleydim, çoğu söyleneni sorgulordum, inanmıyordum. Ama bana hep"sende her yerde art niyet ariyorsun" deniliyordu. Bende bir sorun var diye, bu kadar sorgulamayı birakmiştim, demek ki birakmamam gerekiyormuşum.Alış alış kimseyi kendinle bir tutma ben öyle kıvama geldim ki çevremdeki çoğu insanın hiçbir dediğine inanmıyorum kesin yalan söylüyor diyorum sende zamanla alışırsın herhalde daha yeni hayata alışıyorsun :)
Saçma önemsiz konular hakkında, ironi olabilir.Ne yalanı mesela?
İroni vs mi yapıyorlar da anlamıyorsun acaba
Senin bu konuda yapabileceğin tek şey yalancı gördüğünde uzaklaşmak, yoksa herkesin her dediğinden şüphe mi edeceğizIyi günler herkese,
Benim bir sorum olacak, insanlar neden önemsiz konular hakkında yalan söylerler? Ve neden birine yalan söylemekten zevk alırlar ?
Dün iş yerinde önemsiz bir konu hakkında konuşuyorduk, sonradan bir mesai arkadaşıma söylenen doğru mu diye sordum o da "hayır doğru değil, gerçekten herşeye inanıyorsun" dedi. Bana böyle birşey diyorsa demek ki daha öncesinde de kendi ve diğerleri yalan söylediler başka konularda. Bir önce ki iş yerimde de herşeye inandığımı söyledi birisi, seni yerler dedi benimle dalga geçerek (ayrica bu kişi sabahtan akşama dinden bahseder. Sürekli dinden bahsediyorsa neden yalan söyleyip duruyor, ve ayrıca ortalik karıştıran birisiydi kendisi).
Benim ne yapmam gerek ? Bazı konular hakkında yalan söylenmesini anlıyorum (kişisel konular falan) ama saçma sapan konular için biri neden yalan söyler ?
Biz de çok deriz aa kesin gay diye, gay olduğunu düşündüğümüz kişi evlenirse paravan evlilik mi yapmış hayırlı olsun derizÖzeli mi anlatmıyorul, gerekmedikçe.
Ama insanların bu derecede yalan söylemesine anlam veremiyorum.
Dün eski bir stajyer hakkında konuşuyorduk. Bende aaah evet kız arkadaşı burda işe başlayacak dedim. Biri banz, hayır o gay, kìz arkadaşı olamaz dedi. Bende, hayìr kiz arkadaşı var biliyorum dedim. Sonra bana, "sana birşey teklif etti mi bugüne kadar" dedi birisi (sonradan bu sözlerine sinirlendim, hangi cüretle bana böyle birşey söyleyebiliyor). Ben "bana bişey teklif etmemesi gay olduğu anlamına gelmez dedim". Sonradan bu konuyu tekrar sorduğumda Başka biri "sende herşeye inaniyorsun gerçekten" dedi.
Geçen gün kaç evin var diye sordu arkadaş,var üç beş tane dedim güldük geçtik hepsi öyle olmadığını biliyor zaten ama siz bu tarz bir durumamı yalan diyorsunuz herkesin bilip güldüğü şeyleremi inanıyorsunuz,mübalağa yapılır yani buna yalan denmez.Iyi günler herkese,
Benim bir sorum olacak, insanlar neden önemsiz konular hakkında yalan söylerler? Ve neden birine yalan söylemekten zevk alırlar ?
Dün iş yerinde önemsiz bir konu hakkında konuşuyorduk, sonradan bir mesai arkadaşıma söylenen doğru mu diye sordum o da "hayır doğru değil, gerçekten herşeye inanıyorsun" dedi. Bana böyle birşey diyorsa demek ki daha öncesinde de kendi ve diğerleri yalan söylediler başka konularda. Bir önce ki iş yerimde de herşeye inandığımı söyledi birisi, seni yerler dedi benimle dalga geçerek (ayrica bu kişi sabahtan akşama dinden bahseder. Sürekli dinden bahsediyorsa neden yalan söyleyip duruyor, ve ayrıca ortalik karıştıran birisiydi kendisi).
Benim ne yapmam gerek ? Bazı konular hakkında yalan söylenmesini anlıyorum (kişisel konular falan) ama saçma sapan konular için biri neden yalan söyler ?
Kız sevgilisi olduğu için gay olduğunu düşünmedim. Belki biseksüel olabilirBiz de çok deriz aa kesin gay diye, gay olduğunu düşündüğümüz kişi evlenirse paravan evlilik mi yapmış hayırlı olsun deriz
Şaka gibi geldi bunlar yalan değil de
Ayrıca stajyerin olayında paravan sevgililik olmadığını nerden biliyorsun ki gay belki de?
Yok bu tarz şakalardan bahsetmiyorum, onu bende yapiyorum.Geçen gün kaç evin var diye sordu arkadaş,var üç beş tane dedim güldük geçtik hepsi öyle olmadığını biliyor zaten ama siz bu tarz bir durumamı yalan diyorsunuz herkesin bilip güldüğü şeyleremi inanıyorsunuz,mübalağa yapılır yani buna yalan denmez.
gerekli durumlarda herkes yalan söyler hatta ben yalan söylemem diyen insanlarada asla inanmamIyi günler herkese,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?