• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerin beni çekiştirmesi

Öyle yapacağım

yani sordum. İşte benim oraya gitmemden rahatsızmış. Suratını asıyormus anlamıyormuşum. Bir çikolata alıp gidiyormuşum sadece. Arabamı Enistem yapıyormuş masraf yapıyorlarmış parasını ödemiyormusum(öyle bir şey yok bu arada) ben çocuklara bir kere 100 lira vermişim sadece. Üniversiteden kalma kıyafetlerimi veriyormuşum o atıyormuş verdiklerimi İstanbul’dakine de at demiş. Benim üniversitede kıyafetim bile yoktu. Ben İstanbul’daki bir evime gelmiş diye rahatsız olmusum Enistem için gelmesinler demişim annemle. Maaşım 80 binmiş ben bu parayı ne yapıyormuşum. Vs vs bu söylenenlerde en ufak bir doğru yok. Evine gidince haber verip giderdim hep. Bir kahve içip kalkardım. Asla bir gün olsun yemeğe çağırmamış beni aslında burdan anlamalıydım.
Çok korkunç.

İlla ki vardır. Ama ben artık bir şey sorup üzülmek istemiyorum. İstanbul’daki başka kız kardeşime beni kötülemiş bu konuşulanlardan sonra. Bilmiyorum sorun bende herhalde
Anlıyorum. Başkasının yapması başka kardeşinin yapması bambaşka. Ama ben tavrımı net koyabilmek adına her şeyi tüm çıplaklığıyla öğrenmeyi tercih ederdim. Kendinizi hırpalamayın hatalı siz değilsiniz. Söylenen sözlerin doğru olmadığını biliyorsunuz sonuçta. Sadece maaşınızı bundan sonra kendinizden başka birşeye harcamayın. Belli ki değmiyor. İkisine de hatta bence sus unut diyen annenize bile bi miktar mesafe koyun.

Öyle yapacağım

yani sordum. İşte benim oraya gitmemden rahatsızmış. Suratını asıyormus anlamıyormuşum. Bir çikolata alıp gidiyormuşum sadece. Arabamı Enistem yapıyormuş masraf yapıyorlarmış parasını ödemiyormusum(öyle bir şey yok bu arada) ben çocuklara bir kere 100 lira vermişim sadece. Üniversiteden kalma kıyafetlerimi veriyormuşum o atıyormuş verdiklerimi İstanbul’dakine de at demiş. Benim üniversitede kıyafetim bile yoktu. Ben İstanbul’daki bir evime gelmiş diye rahatsız olmusum Enistem için gelmesinler demişim annemle. Maaşım 80 binmiş ben bu parayı ne yapıyormuşum. Vs vs bu söylenenlerde en ufak bir doğru yok. Evine gidince haber verip giderdim hep. Bir kahve içip kalkardım. Asla bir gün olsun yemeğe çağırmamış beni aslında burdan anlamalıydım.
Ayy yuh yani!! ablalariniz bencilligin, kotulugun, hasetliğin, fesatlığın vücut bulmuş halleri.
80 bin maaşı siz çalışıp kazanırken, sizinle beraber mi calisip, emek veriyorlar da, bir de hesabını tutuyorlar?
Vallahi ben okurken sinirim yükseldi, ayilip bayilasim geldi.
Ablalariniza bundan sonra hakettikleri muameleyi gosterin. Değil uc kuruş, zırnık koklatmayin, gidin kediye kuşa yedirin, bağış yapin da bu nankorlere çöpünüzu dahi vermeyin.

Verdiğiniz altını, parayi da isteyin, sakın insanlik ben de kalsın demeyin

Öyle yapacağım

ee demediniz mi bunların hepsi yalan ,nasıl sallıyorsun diye

Yani çağırmak zorunda da değil ama oraya gitmemden rahatsız olduğunu bilsem asla gitmezdim. Ben farklı şehirde yaşarken günübirlik gelir alışverişini yapar geri dönerdim. Kredi çektim borcu var diye. Geçen ay yarım altın verdim. İstemedim bile. Son bir iki aydır alışveriş yapmıyorum onun sebebi de biraz toparlandılar borçları azaldı. Ondan yapmıyorum. Çok üzgünüm sadece
E şimdi anlaşıldı. Körün gözü açılınca ilk bastonunu kırarmış. Durumları biraz toparlayınca kendini baron sanmış, sen de ona eski ezikliğini hatırlatıyorsun. Minnetsiz insan modeli kardeşiniz. Benim de benzer arkadaşlık ilişkilerim oldu. İyilik istenmedikçe yapılmamalı. İstendiğinde de limiti ve sürekliliği siz belirlemelisiniz. Çok çok afedersiniz ama kardeşiniz gibi insanlar kuş beyinli olurlar. İnsan insana her daim lazımdır. İsterse dünya benim olsun. Bir gün kapısını çalsam açacağını bildiğim insana sonsuza kadar minnet ve sevgi duyardım. Ama işte kardeşte olsa kafa yok bol bol kıskançlık ve küçük hesaplar var

Bu arada anneniz de dahil hepsinden elinizi çekin. Bir geri yaslanın izleyin. Böyle bir durum yaşasam benden önce annem hepsini tek tek arayıp önce haşlar, sonra kim ne konuda yalan söylemiş tespit eder. En sonunda da özür dilettirirdi. Annenin sözü, disiplini, dengesi, adaleti ve merhameti aileyi bir arada tutar. Anneniz ya çok pasif biri ya da o da onlarla konuşuyor. Kendi yapması gerekeni siz yapıyorsunuz kardeşlere, yapmayın anneliğini hatırlasın.

İlla ki vardır. Ama ben artık bir şey sorup üzülmek istemiyorum. İstanbul’daki başka kız kardeşime beni kötülemiş bu konuşulanlardan sonra. Bilmiyorum sorun bende herhalde

Evet sorun sizde. Kardeşlere karşı bu kadar bonkör olmaya gerek yok. Yahu anlamıyorum insanları benim kız kardeşim doktor, çocuklara doğum gününde " ne hediye alayım" diye sorduğunda bile istemeye utanıyorum. Bu ne yüzsüzlük. Eve alışveriş yapmalar, altın vermeler siz böyle yaparsanız kazandığınız paranın hesabınıda sorarlar.

Okuduğum kadarı ile sen elinden geleni yapmışsın ve niyetin hep iyiymiş. asşırı iyiymişsin hatta 😔 Kardeşlerinle aranda yaşananlar senin değerini düşürmez. Kendini suçlama asla. Hep iyi kal.

Öyle yapacağım

E o bunca şeyi söylerken siz ne dediniz. Yüzünüze karşı nasıl yalan söylüyor ya

Back
X