Gereğinden fazla mı safım?

zincirlerinden kurtul

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
250
214
23
27
Iyi günler herkese,

Benim bir sorum olacak, insanlar neden önemsiz konular hakkında yalan söylerler? Ve neden birine yalan söylemekten zevk alırlar ?
Dün iş yerinde önemsiz bir konu hakkında konuşuyorduk, sonradan bir mesai arkadaşıma söylenen doğru mu diye sordum o da "hayır doğru değil, gerçekten herşeye inanıyorsun" dedi. Bana böyle birşey diyorsa demek ki daha öncesinde de kendi ve diğerleri yalan söylediler başka konularda. Bir önce ki iş yerimde de herşeye inandığımı söyledi birisi, seni yerler dedi benimle dalga geçerek (ayrica bu kişi sabahtan akşama dinden bahseder. Sürekli dinden bahsediyorsa neden yalan söyleyip duruyor, ve ayrıca ortalik karıştıran birisiydi kendisi).

Benim ne yapmam gerek ? Bazı konular hakkında yalan söylenmesini anlıyorum (kişisel konular falan) ama saçma sapan konular için biri neden yalan söyler ?

Yalan için bahane çok. Ben yalandan hoşlanmam diyip de yalan söyleyenleri tanıyorum. Demekki kendisine yalan söylenilmesinden hoşlanmıyor diye işi gırgıra vuruyorum. Ben de çok saf salak bir şeyimdir. Yapan kendine yapar. Benim tavsiyelerim; başkasının lafıyla iş yapma ve her şeyini herkese anlatma. Çok rahat edersin.

Yalan için bahane çok. Ben yalandan hoşlanmam diyip de yalan söyleyenleri tanıyorum. Demekki kendisine yalan söylenilmesinden hoşlanmıyor diye işi gırgıra vuruyorum. Ben de çok saf salak bir şeyimdir. Yapan kendine yapar. Benim tavsiyelerim; başkasının lafıyla iş yapma ve her şeyini herkese anlatma. Çok rahat edersin.
Özeli mi anlatmıyorul, gerekmedikçe.
Ama insanların bu derecede yalan söylemesine anlam veremiyorum.
Dün eski bir stajyer hakkında konuşuyorduk. Bende aaah evet kız arkadaşı burda işe başlayacak dedim. Biri banz, hayır o gay, kìz arkadaşı olamaz dedi. Bende, hayìr kiz arkadaşı var biliyorum dedim. Sonra bana, "sana birşey teklif etti mi bugüne kadar" dedi birisi (sonradan bu sözlerine sinirlendim, hangi cüretle bana böyle birşey söyleyebiliyor). Ben "bana bişey teklif etmemesi gay olduğu anlamına gelmez dedim". Sonradan bu konuyu tekrar sorduğumda Başka biri "sende herşeye inaniyorsun gerçekten" dedi.

Alış alış kimseyi kendinle bir tutma ben öyle kıvama geldim ki çevremdeki çoğu insanın hiçbir dediğine inanmıyorum kesin yalan söylüyor diyorum sende zamanla alışırsın herhalde daha yeni hayata alışıyorsun :)
Bende bir ara böyleydim, çoğu söyleneni sorgulordum, inanmıyordum. Ama bana hep"sende her yerde art niyet ariyorsun" deniliyordu. Bende bir sorun var diye, bu kadar sorgulamayı birakmiştim, demek ki birakmamam gerekiyormuşum.

Iyi günler herkese,

Benim bir sorum olacak, insanlar neden önemsiz konular hakkında yalan söylerler? Ve neden birine yalan söylemekten zevk alırlar ?
Dün iş yerinde önemsiz bir konu hakkında konuşuyorduk, sonradan bir mesai arkadaşıma söylenen doğru mu diye sordum o da "hayır doğru değil, gerçekten herşeye inanıyorsun" dedi. Bana böyle birşey diyorsa demek ki daha öncesinde de kendi ve diğerleri yalan söylediler başka konularda. Bir önce ki iş yerimde de herşeye inandığımı söyledi birisi, seni yerler dedi benimle dalga geçerek (ayrica bu kişi sabahtan akşama dinden bahseder. Sürekli dinden bahsediyorsa neden yalan söyleyip duruyor, ve ayrıca ortalik karıştıran birisiydi kendisi).

Benim ne yapmam gerek ? Bazı konular hakkında yalan söylenmesini anlıyorum (kişisel konular falan) ama saçma sapan konular için biri neden yalan söyler ?
Senin bu konuda yapabileceğin tek şey yalancı gördüğünde uzaklaşmak, yoksa herkesin her dediğinden şüphe mi edeceğiz

Özeli mi anlatmıyorul, gerekmedikçe.
Ama insanların bu derecede yalan söylemesine anlam veremiyorum.
Dün eski bir stajyer hakkında konuşuyorduk. Bende aaah evet kız arkadaşı burda işe başlayacak dedim. Biri banz, hayır o gay, kìz arkadaşı olamaz dedi. Bende, hayìr kiz arkadaşı var biliyorum dedim. Sonra bana, "sana birşey teklif etti mi bugüne kadar" dedi birisi (sonradan bu sözlerine sinirlendim, hangi cüretle bana böyle birşey söyleyebiliyor). Ben "bana bişey teklif etmemesi gay olduğu anlamına gelmez dedim". Sonradan bu konuyu tekrar sorduğumda Başka biri "sende herşeye inaniyorsun gerçekten" dedi.
Biz de çok deriz aa kesin gay diye, gay olduğunu düşündüğümüz kişi evlenirse paravan evlilik mi yapmış hayırlı olsun deriz 😂😂

Şaka gibi geldi bunlar yalan değil de

Ayrıca stajyerin olayında paravan sevgililik olmadığını nerden biliyorsun ki gay belki de?

Iyi günler herkese,

Geçen gün kaç evin var diye sordu arkadaş,var üç beş tane dedim güldük geçtik hepsi öyle olmadığını biliyor zaten ama siz bu tarz bir durumamı yalan diyorsunuz herkesin bilip güldüğü şeyleremi inanıyorsunuz,mübalağa yapılır yani buna yalan denmez.

Biz de çok deriz aa kesin gay diye, gay olduğunu düşündüğümüz kişi evlenirse paravan evlilik mi yapmış hayırlı olsun deriz 😂😂

Şaka gibi geldi bunlar yalan değil de

Ayrıca stajyerin olayında paravan sevgililik olmadığını nerden biliyorsun ki gay belki de?
Kız sevgilisi olduğu için gay olduğunu düşünmedim. Belki biseksüel olabilir
Ben şahsen böyle birşeyi saklama ihtiyacı duymam 😅

Geçen gün kaç evin var diye sordu arkadaş,var üç beş tane dedim güldük geçtik hepsi öyle olmadığını biliyor zaten ama siz bu tarz bir durumamı yalan diyorsunuz herkesin bilip güldüğü şeyleremi inanıyorsunuz,mübalağa yapılır yani buna yalan denmez.
Yok bu tarz şakalardan bahsetmiyorum, onu bende yapiyorum.
Mesela, bir keresinde ek saatlerin ödenip ödenmediği konusunda konuşuyorduk biriyle. O kişi bana ödeniyor dedi. Daha sonrasindan öğrendim ki öndemiyormuş

Iyi günler herkese,

gerekli durumlarda herkes yalan söyler hatta ben yalan söylemem diyen insanlarada asla inanmam
sizin olayı çözemedim ama

Ben sizi anladım.yukarıdakiler çok sinirlenecek ama ben yalan söylemem.hiç söylemem demiyorum çok geçerli bir gerekçem olmalı.yalan söylemem çünkü siz kimsiniz de ben size kıvıracağım neysem oyum modundayım.olduğum gibi kendimi seviyorum.ve ben iyiyim böyle siz de kendinizden memnunsanız ne dediklerinin ne önemi var?

Çok yalancı insanlar çok korkaktır. Lafı güzelliyecem diye bile 2 sözünün biri yalan. O insanlara bir şey anlatma mesafeli ol.

Is yerındekı ınsanlarla mesafelı ol. Herkesın ıcınde nasıl bı sınsılık tasıdıgını bılemıyoruz. Kendımız gıbı ıyı nıyetlı sanıyoruz ama çok pıslık cıkabılıyorlar. Soguk ve mesafelı durmak en ıyısı. Gunun sonunda arkadan en fazla soguk nevale derler.

Back
X