• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz eleştirilere tepkiniz?

Bazen sessiz kalırım biriktiririm sonra aynı yanlış bir daha yapıldığında iğneleyici tavırlarla sakin sakin tepkimi gösteririm.

Merhaba Hanımlar,

genel olarak kendimi elestirebilen bir insanım yanı yanlışsa kılıf bulmam üste çıkmaya çabalamam, öyle olmuşsa olmuştur gurur meselesi yapmam. Yani demem o ki boş alınganlıklarım yoktur.

Dün yine aynı kişiden en az 3 (eşimin bile dikkatini çeken) gereksiz eleştiriye maruz kaldım ve zaten sofrayı kurmayla uğraştığım için duymazdan geldim. Böyle kendimi ezdirmişmi oluyorum?

Sizden şunu öğrenmek istiyorum:
sizi gereksiz yere eleştirmeyi adet edinmiş kişilere tepkiniz nedir(aile, kardeş, eşinizin ailesi, iş arkadaşları,komşular vs).
Böylelerine çevap verilmelimi? Yoksa tepkisiz mi kalınmalı?
O gereksiz eleştiriyi her ortamda elti hanım yapar bana. Çoğuna sessiz kalıyorum. Kadın zaaflarımdan vurmayı seviyor resmen.
Tepki gösterince zevk alıyor. Bende ciddiye almıyormuş gibi yapıyorum

İşyerinde bir grup kilomu eleştiriyor mesela, birkaç ima oldu güldüm geçtim şakaya vurdum baktım olmuyo kilo iyi bişeyse siz niye vercez diye uğraşıyorsunuz günde zibilyon bardak yeşil çay içiyorsunuz dedim sesler kesildi

Bir sabır iki sabır üçüncü de vur yatır benim felsefem,3.de ettiğim laf sakatlayıcı olmalı kırıcı olmalı yıkıcı olmalı ki ses kesilsin, bu elbette gereksiz boş eleştiri için geçerli, yoksa bilgili tecrübeli biri çıkıp isimle ya da benimle ilgili birşey söylese, şöyle yapsan daha iyi daha güzel olur gibi,o başımla beraber, ben sorarım zaten olmuş mu nasıl yorum yap diye
herkes sizin gibi hazir cevap olabilse olmuyor iste. hazir cevap insanlara hayranim.

Merhaba Hanımlar,

genel olarak kendimi elestirebilen bir insanım yanı yanlışsa kılıf bulmam üste çıkmaya çabalamam, öyle olmuşsa olmuştur gurur meselesi yapmam. Yani demem o ki boş alınganlıklarım yoktur.

Dün yine aynı kişiden en az 3 (eşimin bile dikkatini çeken) gereksiz eleştiriye maruz kaldım ve zaten sofrayı kurmayla uğraştığım için duymazdan geldim. Böyle kendimi ezdirmişmi oluyorum?

sizi gereksiz yere eleştirmeyi adet edinmiş kişilere tepkiniz nedir(aile, kardeş, eşinizin ailesi, iş arkadaşları,komşular vs).

Keşke örnek verseymişsin. Ben beğenmemeyle alakalı eleştirilere genellikle "ben böyle seviyorum" diyorum. Bu söz zaten "ben de senin yaptığını beğenmiyorum" anlamı taşıyor.

Elestiren kisiye bagli...fkirlerini onemsedigim biriyse dikkate alir bir dusunurdum...aksi oldugunda ise cevap bile vermeyip bildigimi okurdum...

Merhaba Hanımlar,

Kesinlikle cevap verirdim altta kalmazdim. Eger cok bariz bir şekilde elestiriliyorsam ona haddini bildiririm

Benim bir komşum beni sürekli eleştirirdi ben hep güler senin düşüncen ben saygı duymayı bilirim der geçerdim o daha bir hırslanırdı
Her ne hikmetse eleştiği şeylerin hepsini şuan kendisi yapıyor :KK70:

Sadece dostum gerekli gereksiz herseyimi eleştirebilir,onun dışında herhangi biri eleştiri yaparsa bende gömüyorum :deli:

Bazı insanlar kendilerini mükemmelmi sanıyorlar o çok eleştirenler sonra bi bakıyorsun eleştirdilleri şeyin aynısını yapıyorlar şaşip kalıyorsun

1 adet iş arkadaşım var.
Her şeyimi eleştirir.
Ne yediğimi, ne içtiğimi, nereye gittiğimi, bizde kimin kaldığını, saçımı başımı, konuşmamı, hareketlerimi...
Aklınıza gelecek her şeyi.
Ve tepki veremiyorum benden üst seviye de olduğu için. Laf dalaşına giriyoruz aramız bozuluyor
O yüzden artık he deyip geçmeyi öğrendim ben.

Merhaba Hanımlar,

ben normalde eleştiriye açık biri olduğumu düşünürüm ama bazı sürekli eleştiren tipler var hayatımda ve onların beni eleştirmelerine karşın benim onları eleştirme durumumda bozuluyorlar ..onlara hiç toleransım yok ..kardeşim kaldıramıyorsan sende eleştirmeyecen

Back
X