Gergin, kızgın ve mutsuzum.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Evet, sizin gibiler evlenmesin diyecekler için baştan söylemek istiyorum ki şuan gerçekten çok gerginim, hiç tadım yok.. o yüzden eleştirinin bir kaç tık üstünde yorumlar okumak istemiyorum.

5aylik evliyim. Neden evliliğin ilk yılı zor geçer dediklerini anlamaya başladım sanırım.
Zaten malum dönemlerde ruh halim değişiyor yapacağı tek şey birazcık, bir gidimcik beni anlamak almak onu da yapmıyor. Ben uzattikca x2 uzatıyor. Adım atsam da aynı şekilde. Ben de atmıyorum adım falan. Çok sinirliyim ve ciddi anlamda buruk icim. düşünüyorum daha büyük sebepler olsaydı acaba nolurdu? karşılıklı olarak birbirimize surat salladık öyle başladı ve öyle gidiyor ya..

işten çıkıp eve geliyoruz, ayrı ayrı yemek yiyoruz ve farkli işlerle meşgul olup uyuyoruz , iki gündür evin içerisinde bir kelime dahi etmedik. Muhtemelen düşüncesi de şimdi alttan alırsam alışır en iyisi ses etmemek.. hey Allah'ım, aynı şeyi ben de düşüneyim o zaman.. zaten kesinlikle adım atasım falan da gelmiyor, yeterince değişik geçiriyorum şu dönemi bi de tuz, biber atmasan nolurdu?
Hayır bir de aynı isyerindeyiz, ister istemez yansitabiliyor insan milletin garip garip sorularıyla baş başa kalmam da ayrı bir durum.
Cidden çok kızgın ve gergin , aynı zamanda hissizim... Benim mi ayarim yok sevginin, kızgınlığın, kırgınlığın dozunu kaçırıyorum yoksa kendimize dert mi arıyoruz ya da evliliğin kendisi mi bu...

Evliligin ilk aylari herzaman zordur..yani genelde gozlemledigim o yondeydi ve ben de bizzat yasadim. 6 aylik evliyim ve ilk zamanlar haftada bikac kez aglardim. Daha yeni yeni oturmaya basladi duzenimiz., iliskimiz..Suna inandim ki bir insani ayni evin icinde yasamadan taniyamiyorsunuz.

Yazdım, karşılıklı olarak birbirimize surat yaptik ve gereksizce uzattik hala da uzatıyoruz. Gidip konuşmak içimden gelmiyor. Sorunum bu.. gelmiyor işte..
Evlilik işinde gurur yapınca iletişim böyle kitleniyor malesef. Konuşmayarak küserek hiç bir sorun çözülmez. Yeni evlisiniz eğer bu şekilde en ufak sorunda surat yapmayı konuşmamayı adet edinirseniz muhtemelen evlilik hayatınız bu zeminde oturur. Ki bence bu da en sağlıksız iletişim şekli. Evlenince karşımızda flortumuz olmuyor aile diyoruz artık, daha yumuşak olmak bisey kaybettirmez. Ekim ayında nişanlandım aralıkta nikah kiyildi aynı evde yaşıyoruz. Eşim bazı anlarda olmadık şeye anı tepki verebiliyor normalde kimse bana ismimi yüksek sesle bile söyleyemez, fakat o anlarında özellikle sessiz kalıp sakinleşince konuşmayı denedim ve cidden ise yaradı da. Ha küssem muhtemelen her seferinde bi set çekerdim aramıza. Yumuşak olmakta fayda var bence

Bende tam bugün evliliğimizin ilk zamanlarını düşündüm, basit bir konuyu bile çok uzatıyorduk. Biraz da fıtrat meselesi, bazıları çok inatçı oluyor, haksız bile olsa gönül almak istemiyor. Eğer eşiniz de öyleyse siz biraz ılımlı olmaya çalışın. Zamanla oturacak birbirinizi daha iyi tanıyacaksınız.

Gerçekten basit meseleler için birbirinizi böyle yıpratırsanız
ilerde ellerinizde nur topu gibi büyük meseleleriniz olur.
İşte o zaman çok pişman olursunuz.

Gönül almak bir erdemdir.
Alıştırmak diye düşünmeyin.
O sizin sevdiğiniz adam.
Kavuşmak için az mı beklediniz?

Sevginiz bu kadarlık mıydı?

Özür dileyip koşmak zor geliyorsa bir adım atın o da atar eminim.
Böyle böyle yürür ilişkiler..

Evet, sizin gibiler evlenmesin diyecekler için baştan söylemek istiyorum ki şuan gerçekten çok gerginim, hiç tadım yok.. o yüzden eleştirinin bir kaç tık üstünde yorumlar okumak istemiyorum.

5aylik evliyim. Neden evliliğin ilk yılı zor geçer dediklerini anlamaya başladım sanırım.
Zaten malum dönemlerde ruh halim değişiyor yapacağı tek şey birazcık, bir gidimcik beni anlamak almak onu da yapmıyor. Ben uzattikca x2 uzatıyor. Adım atsam da aynı şekilde. Ben de atmıyorum adım falan. Çok sinirliyim ve ciddi anlamda buruk icim. düşünüyorum daha büyük sebepler olsaydı acaba nolurdu? karşılıklı olarak birbirimize surat salladık öyle başladı ve öyle gidiyor ya..

işten çıkıp eve geliyoruz, ayrı ayrı yemek yiyoruz ve farkli işlerle meşgul olup uyuyoruz , iki gündür evin içerisinde bir kelime dahi etmedik. Muhtemelen düşüncesi de şimdi alttan alırsam alışır en iyisi ses etmemek.. hey Allah'ım, aynı şeyi ben de düşüneyim o zaman.. zaten kesinlikle adım atasım falan da gelmiyor, yeterince değişik geçiriyorum şu dönemi bi de tuz, biber atmasan nolurdu?
Hayır bir de aynı isyerindeyiz, ister istemez yansitabiliyor insan milletin garip garip sorularıyla baş başa kalmam da ayrı bir durum.
Cidden çok kızgın ve gergin , aynı zamanda hissizim... Benim mi ayarim yok sevginin, kızgınlığın, kırgınlığın dozunu kaçırıyorum yoksa kendimize dert mi arıyoruz ya da evliliğin kendisi mi bu...
yuvayı dişi kuş yapar , karşındakine surat asarak hiç bir şey çözümleyemez, tam tersi çıkmaza girersiniz...karşı taraf ne yaparsa yapsın, sen güzel davranarak onu utandırabilirsin...o sana kötü birşey dediğinde, karşılık verme, sessiz kal
o zaman vicdanı sızlar, tecrübeli bir ablan olarak yazıyorum..

yuvayı dişi kuş yapar , karşındakine surat asarak hiç bir şey çözümleyemez, tam tersi çıkmaza girersiniz...karşı taraf ne yaparsa yapsın, sen güzel davranarak onu utandırabilirsin...o sana kötü birşey dediğinde, karşılık verme, sessiz kal
o zaman vicdanı sızlar, tecrübeli bir ablan olarak yazıyorum..
sormayın kesin utanır yani tepesine binmez😂 harika tavsiyeymiş ya dişi kuş yapar süper

Bunun evliliğin ilk yılıyla falan çok alakası yok bence. İletişim probleminiz var. İnsanlar konuşarak anlaşır. Sorunlarını konuşmak yerine surat asarak çözemezsiniz. Ve yine bir evlilikte iktidar savaşları olmaması gerekir, birbirinizin hakimi değil eşisiniz. Bunun farkına varmalısınız.

Ortada anlatabileceğiniz belirgin bir sorun bile yokken bu kadar küs kalmak. Bilemedim.

Böyle ömür geçmez...ben mesela haklı olsam dahi gidip sarılmamak için zor tutarım sevgimden, sizin sevginiz bitmiş ozaman.

bende 7 aylık evliyim..
baslarda cok zorlandım, cok kavgalar ettik.
daha yeni düzeldik sevgililik doneminde gibiyiz cicim ayı gibi yani..
cok şükür..
Surat asarak, konusmayarak hicbir sey duzelmez..
ilerde büyük sorunlarda tamamen koparsınız suan böyle yaparsanız..
gidin konusun öpün koklayın ne kaybedersiniz ki?

Evliliğin ilk yıllarının en olası durumlar bunlar :) Tabi şimdi size çok sinir bozucu geliyor biliyorum ama emin olun bir süre sonra bunlara güleceksiniz . Ama durduk yere neden surat astınız anlamadım ? Acaba regl döneminden dolayı mı ? Buradan bakınca öyle görünüyor .

Böyle ömür geçmez...ben mesela haklı olsam dahi gidip sarılmamak için zor tutarım sevgimden, sizin sevginiz bitmiş ozaman.
Hep ben gidip sarılıyorum zaten. Sarılmak yetmiyor özür de dilicez beyefendiden. Bugün çağırdım bisküvi aldım gel çay ısmarlayayim diye, cevap bile vermedi. Benim de gelmiyor icimden. Davranıslari ofkemi tetikliyor.

Evliliğin ilk yıllarının en olası durumlar bunlar :) Tabi şimdi size çok sinir bozucu geliyor biliyorum ama emin olun bir süre sonra bunlara güleceksiniz . Ama durduk yere neden surat astınız anlamadım ? Acaba regl döneminden dolayı mı ? Buradan bakınca öyle görünüyor .

Durgunlasmisti, gidip sarıldım o gün ben de.. karşılık alamadim gittim yanından. Sonra o geldi tekrar ben de bana yaptığını yapınca öyle koptu gitti. Saçma salak şeyler işte ama buraya kadar getiriyor insanı demek ki..

Yazdım, karşılıklı olarak birbirimize surat yaptik ve gereksizce uzattik hala da uzatıyoruz. Gidip konuşmak içimden gelmiyor. Sorunum bu.. gelmiyor işte..
Adımı o atsın.. Baştan nasılsa öyle gidiyor çünkü sonra hep sizden bekler, totosunu kaldırmaz..

Sadece sizi ve evliliğinizi yıpratıyor emin olabilirsiniz buda zamanla hayattan zevk almamaya duyguların ölmeye başlıyor.

bu kadar basit meseleler için birbirinizi yıpratmayın.evlendiniz artık , kendinizi ezdirin demiyorum o konular çok ayrı.ama gurur yapıcak trip atacak bir kurum değil bu.

Yatağı ayırmak gibi yemekler de ayri yeniyor küslükler de. Benim için yemeğin ayrı yenmesi mesela Çok üst düzey bir tepki..ki 9 yıllık evliyiz hiç küstük de ayrı yiyelim olmadi.

Evliliğin ilk zamanlarında sık rastlanan bir durum... Alışma evresi sanırım.. eğer her defasında adım atan Siz oluyorsanız bu defa atmayın derim. İlla ki adım atacaksanız sakince konuşup derdinizi anlatın.

Herkes yasamistir bunlari emin olun. Evlilikte gurur yapmayin. Icinizden nasil geliyorsa oyle davranin. Illa karsi tarafin adim atmasini beklemek bence gereksiz. Arada sevgi, saygi varsa bunun hic onemi yok. Erkekler, acikca soylemeden ne istedigimizi anlayacak kapasiteye sahip degil. O yuzden kendi icinizde beklentiye girmek yerine, acik acik konusun.

Bir de denemek isterseniz, regl donemlerindeki ruhsal degisimi azaltmak icin testere disli aslanpencesi cayini oneririm. Ben hormonlarim duzene girsin diye icmistim ve o ay nasil geldi, nasil bitti hic anlamadim. Bir arastirin derim. Bildiginiz bitki cayi.

Back
X