geri çekme yöntemi hakkında

• Konu Sahibi Konu Sahibi jelibon17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar birde bu yöntemde rahim tembelleşirmiş ve bebek istendiği zaman olmayabilirmiş arkadaşıma doktor demiş.

kizlar ben beş senedir bu yöntemle korunuyom ama yinede çok korkuyom eşim aylık iğnelerden yaptırmamı istiyor iğnelerde kilo yapıyormuş ne yapacağımı bilmiyom

eşleriniz kendini bilir boşalıcağı anı .eğer eşiniz içeride boşalmak istiyosa tam o anda prvtif takısın daha kolay olr .

Son düzenleme:
valla kızlar o iş çok sakat, bir çok sürpriz bebeğin sebebidir , benden söylemesi :delphin:
16 yıllık evli ablanızdan tavsiye bir çok yöntem var spiral , doğum kontrol hapı en güvenilirleri,
iğne olayının yan etkileri varmış ben son anda vazgeçtim kansere kadar götürüyor ayrıca takvim yöntemi tavsiye edilir ki bence o işede pek bulaşmayın ama hiç doğum yapmamışlara tavsiyem fazlada beklemeyin sonuçta rahim tembelliği diye bir şeyde var bu sefer istesenizde olmuyor buda tecrübeyle sabittir 1,5 yıl korunmadan sonra 2 yılda olsun diye bekledim :1no2: ..

korunma yöntemi olarak kabul etmesem riskli de görsemde ben de bu yöntemle "korunuyorum"

başka yapabilecegim bişey yok prezervatif olmaz, hap hiç olmaz pcos. sedromu sebebiyle bile aldım ama kısa bi dönem sonra bıraktım o hapları güvenmiyorum, spiral denmiş daha hiç çocugum yok dogru bulmuyorum bu durum için, erkek tüp baglatma bu da olmaz henüz hiç bebegimiz yok, başkaaa var mı bi yöntemm hee bi de iğneler var onlarda meçhul ha takvim yöntemi var bu düzensiz adette zaten mümkün değil ... en rikslisi de olsa en dogalı bu ama içimde rahat olmuyor.bi yol bulmalı

korunma yöntemi olarak kabul etmesem riskli de görsemde ben de bu yöntemle "korunuyorum"

başka yapabilecegim bişey yok prezervatif olmaz, hap hiç olmaz pcos. sedromu sebebiyle bile aldım ama kısa bi dönem sonra bıraktım o hapları güvenmiyorum, spiral denmiş daha hiç çocugum yok dogru bulmuyorum bu durum için, erkek tüp baglatma bu da olmaz henüz hiç bebegimiz yok, başkaaa var mı bi yöntemm hee bi de iğneler var onlarda meçhul ha takvim yöntemi var bu düzensiz adette zaten mümkün değil ... en rikslisi de olsa en dogalı bu ama içimde rahat olmuyor.bi yol bulmalı
canım zaten hiç çocuğu olmayana spiral ve kordon bağlatma asla tavsiye edilmez hele kordon bağlanmasına karşıyım çünkü kadının doğurganlık özelliği tamamen elinden alınıyor riskli hamilelikler yaşadığım için son doğumumda doktorlar kordonlarını bağlamamı istemişlerdi kabul etmedim belki yalnış ama benim tercihim buydu şimdi spiral kullanıyorum çok rahatım hatta adetim bile düzenli olmaya başladı ,
doğum kontrol hapları doktor kontrolünde zararlı değil yan etkilerini izleyip doktorunuz size en uygununu tavsiye ediyor zaten yinede sizin gibi durumda olan arkadaşlar sanırım prezervatif en uygunu zira geri çekme gerçekdende hem riskli hemde herüflere yapılacak en büyük işkence kaydirigubbakcemile3 ..
bak aklıma geldi ben bu spirali çıkartıp geri çekmeyemi dönsem kötükedihüso:roflol:

d.k. hapları klio yapıyo isteksizlik yapıyo............benim bi tanıdığımda spiralle hamile kadı hatta bebeğin eşine batmış doğm anında bbekle birlikte doğdu.iğne deseniz onunda yan etkisi cok . en iyisi bize göre bu. ama arada molada vermek lazım ben mesela bebeğim emmeği bıraktıığında bi 6 ay yasmin hap kullanmak istiyorum

Son düzenleme:
Kızlaaarrr evli bi çift ilişki anında iken kadındaki spiral erkeğinkine takılmış çıkaramamışlar ölece doktora gitmişler yaa bekarım ama duydum ben çok korktumm..

sakat bir yöntem geri çekilme,tavsiye etmem,sipiralide tavsiye etmem,benim rahimime saplantı spiral, ne çektim onun yüzünden ve bitmeyen adet kanamaları yüzünden,en iyisi tabletler bence! bende hiç bir yan etki yapmıyor çok şükür!

3 yıllık evliyim geri cekmeyle korunduk ocak ayına kadar.sonra bebek istedigimiz için korunmayı bıraktık.3 ay içinde hamile kalabildim.ama korunurkende gerek prezervatifle gerek geri cekmeyle cok hamile kalan gördüm.bu işin garantisi yok bence.her şekilde olabiliyor.zaten her güzel şeyin riski vardır :delphin:

masallah konular da alacakaranlık kusagı gibi:1ninca:
yok spiral eşinin cınsel organına batmıs yok bebege batmıs bilmem ne-tatlicadiarzu-
bunlar milleti korkutmak için dilden dile donen yalan haberler gibi geliyor bana
kondom, geri cekme,takvim dısındaki en saglıklı yontem hormonsuz spiral bence de cocuk dogurmamıslara takılmıyor
yeni evliyken hap map birseyler idare edicez artık-tatlicadiarzu-
valla hiç birseyi dert etmiyorum ama ileride bu korunma işini cok takıyorum kafama:delphin:

bizde uzun süredir bu yöntemi kullanıyoruz ama burada yazılanları okuyunca biraz panik oldum.d.k. hapı kullanamıyorum reyno yüzünden ve sevmediğimden,diğer yöntemlerde olmaz.iğneyi uygun görüyodum,bir kaç kez de denedim.bazı duyumlar alınca bıraktım.şimdi tekrar araştırdım.iğnelerin etkisi ve yan etkileri d.k haplarıyla aynıymış.ama hergün kullanma,kanın pıhtılaşması yönünden daha avantajlıymış iğneler.hatta tüpleri bağlatmak kadar garantiliymiş.öyle belirgin bir yan etkisi yok.ama aylık iğneler 3 aylıklara göre daha iyi gözüküyo.sadece adet olmamayı avantaj sayan bayanlar için güzel birşey 3 aylık iğneler. kilo alımıda d.k haplarının yaptığı kadarmış ama bu iştah açılımına bağlıymış,hormon bozuklığuna değil.çok da belirgin bir kilo artışı yok.bazı kullanulamayan özel durumlar var.bunun içinde başlamaya karar verilince doktor kontrolünden sonra olması tavsiye ediliyor...

Back
X