Geri Planda Olmak ..

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Aslında tam olarak dert diyemeyiz ama sıkıntılı bir durum.

Hemen özet geçmeye çalışacağım. 4 kişilik bir arkadaş grubum var 3 kız 1 erkek. İsimleri uyduruyorum Emre, Seda ve Süheda olsun. Sühedayla ben geçen yıldan beri yakınım o da hem benle hem emreyle yakındı. Ama Sedayla pek yakın değildik. Buna rağmen Emre senayla çok ilgilenirdi.

Bu yıl 4ümüz baya iyiyiz. Sürekli beraberiz. Ama şöyle bir sorun var, Seda ve Emre Sühedayla beni resmen geri plana atıyorlar sadece kendileri varlar ortamda. Sürekli yok Seda çantayı ben taşıyım, yok yemek yemedin mi, yok hastaneye gidelim (kız sadece basit bir grip olmuştu) vs vs. Ve bunlar üzerine saatlerce tartışıyorlar sanki biz ortamda yokmuşuz gibi. Sürekli iddiaya girmeler kendi aralarında. Biz artık sadece dinliyoruz. Rahatsız edici olmaya başladı af edersiniz biz de orda eşek başı değiliz dimi arkadaşız biz de.

Seda dindar bir kızdır, sınıftan bir kaç kişi ondan hoşlandığını söylemişti ve cevabı gereksiz sertti resmen nefret ediyormuş gibi cevaplar vermişti. Buna rağmen Emreyle fiziksel olarak da çok samimi. Ve biz artık kesin olarak aralarında bir şey olduğunu düşünüyoruz. Buraya uzun olmasın diye yazmadığım şeyler de çok var. Kesinlikle bana düşmez bunu yargılamak ki yargılamıyorum da istediklerini yapmakta özgürler ama bunu yaparken bizi arka plana itmeleri hatta yok saymaları çok çirkin değil mi? Ayrıca aralarında bir şey varsa bunu bize söyleyebilirler. Süheda da ben de bunu olumlu karşılayabilecek insanlarız. Bizi aptal yerine koymalarına gerek yok.

Üni. 2.sınıf öğrencisiyiz bu arada ve bütün sınıf farkındaymış bu durumun, millet seda nerdeyse emrenin içine düşecekti gibi yorumlar yapıyormuş. Arkadaşlarım hakkında böyle konuşulmasından da ayrıca rahatsızım zaten yakında kulaklarına da gider. Seda çok duygusal bir kızdır bunları duysa ne yapar bilmiyorum.

Sizce bizim tavrımız nasıl olmalı? Geri planda olmaktan rahatsız olduğumuzu nasıl belli etmeliyiz?

Aralarında bişey varsa böyle davranmaları normal. Kendilerinden başka kimseyi gözleri görmez şimdi onların. Yeni başlayan bir şeyse kendileri de adını koymamışlardır henüz. Kendi aralarında konuşulmamış bir şeyi nasıl size söylesinler.

Bırakın geri plana itildik triplerini arkadaşlarınızın mutluluğuna sevinin. Bu yaptığınız dışardan kıskançlık gibi görünüyor çünkü.

Universitede agzi olan konusur, en masum insanlarin arkasindan bilene dolaplar cevirirler. Yapabileceginiz bir sey yok bence, yani ne demeyi dusunuyorsunuz ki? Hicbirsey yapmayin. Onlar sizi geri plana atamasin, siz onlari geri plana atin. Madem ikisi mutlular oyle devam etsinler. Baaka turlu alindiginizi anlamazlar. Konussaniz inkar ederler..

Aralarında bişey varsa böyle davranmaları normal. Kendilerinden başka kimseyi gözleri görmez şimdi onların. Yeni başlayan bir şeyse kendileri de adını koymamışlardır henüz. Kendi aralarında konuşulmamış bir şeyi nasıl size söylesinler.

Bırakın geri plana itildik triplerini arkadaşlarınızın mutluluğuna sevinin. Bu yaptığınız dışardan kıskançlık gibi görünüyor çünkü.
Pardon ama kıskanacağım şey nedir?
Elbetteki arkadaşlarım adına mutlu oluyorum, ama sırf onun için uykulu halde gittiğim sempoyumdan erken çıkmam gerektiğini bildiği halde 11de dönebildim eve onlar yüzünden üstüne bir de kaybolduk, ve bütün yol boyunca onlar önde gayet keyifli vakit geçirirken ben arkada tek başıma yürüyordum gece sokaklarda. Bu abartmak değil mi sizce? İlişki öncesi tatlı halleri biliyorum ben de yaşadım, abartıya kaçmasaydı sorun etmezdim zaten. Emre artık sühedayı ne arıyor ne mesaj atıyor.

Universitede agzi olan konusur, en masum insanlarin arkasindan bilene dolaplar cevirirler. Yapabileceginiz bir sey yok bence, yani ne demeyi dusunuyorsunuz ki? Hicbirsey yapmayin. Onlar sizi geri plana atamasin, siz onlari geri plana atin. Madem ikisi mutlular oyle devam etsinler. Baaka turlu alindiginizi anlamazlar. Konussaniz inkar ederler..
Haklısınız galiba. Söylemeyi düşünmüyorum zaten hareketlerimle belli etmeyi düşünmüştüm daha çok. Bir de bu aylardır devam eden bir durum

Aralarında adı konulmamış bir şey var ve yalnız kalmak istiyorlar.Bir şey yapmanıza gerek yok, siz diğer arkadaşınızla daha sık görüşün, bu ikili ile daha az. Şimdi birşey söylerseniz vay sen beni kıskanıyor musun diye laf işitirsiniz bir de, gerek yok yani...

Pardon ama kıskanacağım şey nedir?
Elbetteki arkadaşlarım adına mutlu oluyorum, ama sırf onun için uykulu halde gittiğim sempoyumdan erken çıkmam gerektiğini bildiği halde 11de dönebildim eve onlar yüzünden üstüne bir de kaybolduk, ve bütün yol boyunca onlar önde gayet keyifli vakit geçirirken ben arkada tek başıma yürüyordum gece sokaklarda. Bu abartmak değil mi sizce? İlişki öncesi tatlı halleri biliyorum ben de yaşadım, abartıya kaçmasaydı sorun etmezdim zaten. Emre artık sühedayı ne arıyor ne mesaj atıyor.

Haklısınız galiba. Söylemeyi düşünmüyorum zaten hareketlerimle belli etmeyi düşünmüştüm daha çok. Bir de bu aylardır devam eden bir durum
Sakin ol şampiyon... Kıskandın demedim, kıskanıyormuş gibi görünüyor dışarıdan bakınca dedim. Bu rahatsızlığını arkadaşlarına söylersen de yiyeceğin damga kıskançlık olacak emin ol.
Bu olay extrem bişey. Konuda anlatmadığınız için bu kadar abartı bir durum yaşadığınızı bilemeyiz öyle değil mi?
İki kişinin yanında asla üçüncü olma, bu kulağına küpe olsun. 3 kişiden birinin arka planda kalma ihtimali çok çok yüksektir çünkü.

Zaten 2 kisiden fazla" asiri yakin arkadaslik" olmaz illa ki kumelesme biri biriyle daha yakin olma durumu cikar oyuzden fazla birsey bekleme

Bence arkadas grubunu degistir sen gecen de konu acmistin hatırlıyorum. Sen kendini geri plana çek başka insanları da tani kafana uyanla arkadaşlık kurarsin. Koca sınıfta bi onlar yok nasılsa

Sakin ol şampiyon... Kıskandın demedim, kıskanıyormuş gibi görünüyor dışarıdan bakınca dedim. Bu rahatsızlığını arkadaşlarına söylersen de yiyeceğin damga kıskançlık olacak emin ol.
Bu olay extrem bişey. Konuda anlatmadığınız için bu kadar abartı bir durum yaşadığınızı bilemeyiz öyle değil mi?
İki kişinin yanında asla üçüncü olma, bu kulağına küpe olsun. 3 kişiden birinin arka planda kalma ihtimali çok çok yüksektir çünkü.
Kesinlikle aynı fikirdeyim direkt anlamak dinlemek ve hatalarını kabul etmek yerine kıskanıyor yaftasını yapıştırıverirler ve anlatamazsın yaptıklarının kabalık olduğunu.

Sakinim zaten. Sadece aşırı doluyum bu konuda, artık lafa bile giremez oldum. Arkadaşlarıma söylemeyi düşünmüyorum zaten eğer ki çevremizde herkes bu durumun farkındaysa onlar da eminim farkındadır. Üçüncü olmaktan vazgeçtiğim anda tavır yapıyor bana. Beni yanında istiyor ama iki kelam etmiyor mesela.

Bence dert edilecek birsey yok.çok iyi arkadastiniz ,artık onlar birbirlerini daha çok önemsiyorlar ve farkında olmadan böyle davranıyorlar. yarın öbür gün işler resmiyete binerse dahada mesafeli ve sizden ayrıda birlikte takilacaklar. Bu normal kadın erkek ilişkileri biryere kadar arkadascadir araya aşk girince hersey değişir. Kiskancligi bırakırsanız umursamazsiniz ve dert olmadığını anlarsiniz

Bence arkadas grubunu degistir sen gecen de konu acmistin hatırlıyorum. Sen kendini geri plana çek başka insanları da tani kafana uyanla arkadaşlık kurarsin. Koca sınıfta bi onlar yok nasılsa
Evet bu konuyla ilgili daha önceden de yazmıştım burda. Biz de sevdik böyle dönemler geçirdik ama arkadaşlarımızı satmadık hiç

Sakinim zaten. Sadece aşırı doluyum bu konuda, artık lafa bile giremez oldum. Arkadaşlarıma söylemeyi düşünmüyorum zaten eğer ki çevremizde herkes bu durumun farkındaysa onlar da eminim farkındadır. Üçüncü olmaktan vazgeçtiğim anda tavır yapıyor bana. Beni yanında istiyor ama iki kelam etmiyor mesela.
E koy tavrını canım sen de. Gitme 3. Kişi olarak. Zamanla tavrını anlar en azından.

Bence dert edilecek birsey yok.çok iyi arkadastiniz ,artık onlar birbirlerini daha çok önemsiyorlar ve farkında olmadan böyle davranıyorlar. yarın öbür gün işler resmiyete binerse dahada mesafeli ve sizden ayrıda birlikte takilacaklar. Bu normal kadın erkek ilişkileri biryere kadar arkadascadir araya aşk girince hersey değişir. Kiskancligi bırakırsanız umursamazsiniz ve dert olmadığını anlarsiniz
Evet bu da demek oluyor ki arkadaşlarımı kaybedeceğim yakın bir zamanda. Buna üzülüyorum ben. Kıskanmadığımı daha kaç çeşit yoldan anlatmam gerekiyor acaba? Arkadaşım dediğim bir insanı nasıl ve niye kıskanayım

Canım kız mutaasıp diyorsun, seni emniyet subabı olarak kullanıyor. Sen de oradayken sözde kimse laf etmez sadece yakın arkadaşlarmış gibi görünürüz diye düşünüyor.Seni yanında istemesinin sebebi maalesef bu.

E koy tavrını canım sen de. Gitme 3. Kişi olarak. Zamanla tavrını anlar en azından.
Gitmiyorum tavır yapıyor, bununla da yetinmiyor sürekli konu açıp laf söylüyor. Bundan sonra tavrımı koyacağım zaten. Önceden aralarında böyle durum olduğunu farketmemiştim daha doğrusu yok canım olmaz öyle şey demiştim.

Evet bu konuyla ilgili daha önceden de yazmıştım burda. Biz de sevdik böyle dönemler geçirdik ama arkadaşlarımızı satmadık hiç
Kendini geri plana çek iste eğer sana değer veriyorlarsa zaten anlayıp gönlünü alırlar. Yine de öyle bi gruba falan takılma diğer insanlarla da iletişim icinde ol derim ;)

Belki daha birbirlerine açılamıyorlardır birlikte olduklarını nasıl duyursunlar size. Biraz daha izleyin bence.

Back
X