Aslında tam olarak dert diyemeyiz ama sıkıntılı bir durum.
Hemen özet geçmeye çalışacağım. 4 kişilik bir arkadaş grubum var 3 kız 1 erkek. İsimleri uyduruyorum Emre, Seda ve Süheda olsun. Sühedayla ben geçen yıldan beri yakınım o da hem benle hem emreyle yakındı. Ama Sedayla pek yakın değildik. Buna rağmen Emre senayla çok ilgilenirdi.
Bu yıl 4ümüz baya iyiyiz. Sürekli beraberiz. Ama şöyle bir sorun var, Seda ve Emre Sühedayla beni resmen geri plana atıyorlar sadece kendileri varlar ortamda. Sürekli yok Seda çantayı ben taşıyım, yok yemek yemedin mi, yok hastaneye gidelim (kız sadece basit bir grip olmuştu) vs vs. Ve bunlar üzerine saatlerce tartışıyorlar sanki biz ortamda yokmuşuz gibi. Sürekli iddiaya girmeler kendi aralarında. Biz artık sadece dinliyoruz. Rahatsız edici olmaya başladı af edersiniz biz de orda eşek başı değiliz dimi arkadaşız biz de.
Seda dindar bir kızdır, sınıftan bir kaç kişi ondan hoşlandığını söylemişti ve cevabı gereksiz sertti resmen nefret ediyormuş gibi cevaplar vermişti. Buna rağmen Emreyle fiziksel olarak da çok samimi. Ve biz artık kesin olarak aralarında bir şey olduğunu düşünüyoruz. Buraya uzun olmasın diye yazmadığım şeyler de çok var. Kesinlikle bana düşmez bunu yargılamak ki yargılamıyorum da istediklerini yapmakta özgürler ama bunu yaparken bizi arka plana itmeleri hatta yok saymaları çok çirkin değil mi? Ayrıca aralarında bir şey varsa bunu bize söyleyebilirler. Süheda da ben de bunu olumlu karşılayabilecek insanlarız. Bizi aptal yerine koymalarına gerek yok.
Üni. 2.sınıf öğrencisiyiz bu arada ve bütün sınıf farkındaymış bu durumun, millet seda nerdeyse emrenin içine düşecekti gibi yorumlar yapıyormuş. Arkadaşlarım hakkında böyle konuşulmasından da ayrıca rahatsızım zaten yakında kulaklarına da gider. Seda çok duygusal bir kızdır bunları duysa ne yapar bilmiyorum.
Sizce bizim tavrımız nasıl olmalı? Geri planda olmaktan rahatsız olduğumuzu nasıl belli etmeliyiz?