Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim hala umudum varmış demek bugün o ufacık umudumuda yitirdim...
bugün içinde Adana,Mersin,Ankara olmak üzere 3 ilde yaptığı konuşmaları dinledim dinliyorum her defasında aynı sözler aynı tutum değişen ufacık birşey yok maalesef:50::50::50:seçmenlerinden umudu kesme derim ben ve ailem son seçimlerde oy verdik kendisine ve artık vermeyi asla düşünmüyorsak umut var demektir:34::34::34:

Mesele oy verip vermemek değil ki, veren versin yine ben ona karışamam. Yeter ki biz oy verdik memnunuz, siz başınızın çaresine bakın tavrı takınmasınlar.

bi video var yayınlayamıyorum röpörtaj yapılmış gezide başörtülülerin bu ülkede yaşamasın tahammülüm yok diyor marmara ünv öğrencisi bi kız.... hani herkes el ele kolaydı hai başörtülülere ordaydı artık aklıma öyle geliyo ki o kız gibi düünenler bi örtü takıp sanki berebermiş gibi gösteriyorlar.... ne deyim canlı photoshop herhalde.... bi de şöyle bi düşünceye sahip sanırım ordakilerin geneli kapalıysan a... lisin var mı böyle bi saçmalık yaaaa..............

onlar çatlak sesler asla bu düşüncede olamam ben ve benim çevrem aradan çıkabilir bir kaç kişi bu da genele fatura edilmemeli bence bardağın dolu tarafından bakın iyi niyetle bakarsanız o kalabalığın bu şekilde düşünceye sahip olmadığını çok rahat anlarsınız...

benim hala umudum varmış demek bugün o ufacık umudumuda yitirdim...
bugün içinde Adana,Mersin,Ankara olmak üzere 3 ilde yaptığı konuşmaları dinledim dinliyorum her defasında aynı sözler aynı tutum değişen ufacık birşey yok maalesef:50::50::50:seçmenlerinden umudu kesme derim ben ve ailem son seçimlerde oy verdik kendisine ve artık vermeyi asla düşünmüyorsak umut var demektir:34::34::34:

akp.ye oy vermeyecekmişsiniz,o yüzden onu ayrı tutarak soruyorum.şu anki ortamda halkın yüzde yüzünü mutlu edebilecek bir parti olduğuna dair bi umudunuz varmı peki merak ediyorum.

onlar çatlak sesler asla bu düşüncede olamam ben ve benim çevrem aradan çıkabilir bir kaç kişi bu da genele fatura edilmemeli bence bardağın dolu tarafından bakın iyi niyetle bakarsanız o kalabalığın bu şekilde düşünceye sahip olmadığını çok rahat anlarsınız...
hep o nun gibi GİBİ......düşünenler dedim sanırım bu genelleme yapmadığımı gösterir........

Mesele oy verip vermemek değil ki, veren versin yine ben ona karışamam. Yeter ki biz oy verdik memnunuz, siz başınızın çaresine bakın tavrı takınmasınlar.

sürekli sandığı adres gösteren birileri olunca iş oy verip vermemekten geçiyor yorumlarımız bile o yönde oluyor...
kesinlikle aynı fikirdeyiz benim yandaşlarım başımın üstüne diğerleri ne halleri varsa görsünler adam yerine koyup dinlemem bile tavrı...

sürekli sandığı adres gösteren birileri olunca iş oy verip vermemekten geçiyor yorumlarımız bile o yönde oluyor...
kesinlikle aynı fikirdeyiz benim yandaşlarım başımın üstüne diğerleri ne halleri varsa görsünler adam yerine koyup dinlemem bile tavrı...

Evet o tavır zaten insanları rahatsız eden ve üzücü olan.

başlıkta hep aynı şeyler ben ve benim gibi düşüncelerini yazmaya çalışanları hep dışlama çabası.fikirlere saygı yok hep tartışma havası.

başınızı iki elinizin arasına koyun ve düşünün gerisi ne olacak ?birde konuyla ilgili kapatılan başlıkları baştan sona okuyun neler yazılıyordu söyleniyordu şimdi neler yazılıp konuşuluyor.

evet uyan Türkiye ....

bende onu anlamıyorum bu baslık eylemi desteklemeyenlerde fikrini söyleseyebilsin diye açıldı ama bakıyorum yine diger başlıklarda oldugu gibi, akp şöyle böyle, sen taraflısın diye tavırlar yapılıyor ve desteklemeyenler yine dışlanmaya çalışılıyor...

942858_10151644995468905_1510844729_n.jpg

arkadaşımın arkadaşının çektiği şu kareden sonra bu gösteri benim için tüm masumiyetini kaybetmiştir...
Burası Taksim...

Burasıda

1417_10151645060168905_2086826129_n.jpg

Burası Dortmund

942055_10151736288647873_1886796942_n.jpg

Yine Taksim
BMCxjA2CMAAHA_Y.jpg:large

a-016.jpg

bişey rica etcem o kamululara gönderilen mesajları bu sayfadan paylaşmanız mümkün mü.... bide tüm kamu çalışanlarına mı gönderilmiş.... sıksık elektrik kesintisinden dolayı haberlere vs bakamadım netten de denk gelmedim hiç şimdi....

ben dicektim sen aldım lafımı :):):):) tlfdan yakın çekip eklese de olur.birde msj kimden?

birde dün yada önceki gün tvde kocaoğlu eylemi destekleyen otobüs şoförleri hakkında gereken yapılacaktır dedi.kılıçdaroğluna ise bu yöneltiğinde olur mu demokratik haklarını kullanıyorlar dedi.

buyrun buradan yakın.

eylemcilerden yüz göremeyince başbakan a "halk seni de beni de istemiyorlar " dedi.ee sen nemalanıcaksın diğerleri gibi bu eylemcilerin sorunu. sen gelip benim kesimim diye sahipleniceksen eylemciler de sana dur der :36:

BULAMDIM KAMULULURA GÖNDERİLEN MESAJLARI YANLIŞ YERLERE Mİ BAKIYORUM ACABA ARKADAŞLARDA YORUM OLARAK YAZMIŞLAR AMA Bİ KOPYALAYIP YAPIŞTIRMADILAR.... SANIRIM ARANIZDA KAMU ÇALIŞANlarında vardır onlarda yazabilirler....

Dün taksimle ilgili yorum geliyor. Oldukça uzun, kendisi çok geveze olduğu için sağolsun hiç bir ayrıntıyı atlamadı:9: Umarım sansürlemeyi unuttuğum argo yoktur:9:

h0ly ..: nasıldı dün taksim
h0ly ..: kadınlarkulübüne yazıcam:X
O.: şöle diim sana
O.: fotolara baktın sanırım
O.: önce gezi parkına daldım
O.: millet çadırlarda kitap okio
O.: sohbet edio
O.: yer yer sahneler var
O.: dans eden
O.: şarkı söyleyen
O.: bale yapan
O.: yoga yapan
O.: aklına gelebilecek her şey
O.: bi bölümü revir yapmışlar
O.: acaip kalabalıktı
O.: bende ordan gidim dedim
O.: hemen uyardılar
O.: arkadaşım revir burası
O.: önünü boşaltalım
O.: bi de fotoğraf çekmezsen
O.: hatta çektiysen silersen biz çıkmayalım diye
O.: onun dışında gezi parkı asfalttan böle 80 90 cm yukarda, her yerde de merdiven yok
O.: merdiven yok
O.: yukarı çıkanlar
O.: aşağı inenler olio
O.: insanlar birbirine yardım edio
O.: her yerde marş
O.: her yerde şarkılar
O.: 28 senede
O.: kaç kere taksime gittiysem
O.: hep tedirgin olmuşumdur
O.: ellerim ceplerimde
O.: ulan çantamı biri kurcalar mı vs diye
O.: taa tünelden taksim meydana
O.: sonrada meydanın içinde
O.: dip dibe yürüdüm hiç çekinmedim
O.: sonra akm yi gözüme kestirdim
O.: millet tepesindeydi
O.: buldum yolu
O.: çıktım yukarıya
O.: sözde onaracaklardı
O.: akm nin içini bildiğin oymuşlar
O.: çürük diş gibi
O.: her yerden toz taş yağıyo
O.: üst katta biri yürüdüğü zaman taş düşüo falan
O.: çıktım neyse yukarı
O.: biri çıktı karşıma
O.: çıkma yukarı dedi
O.: niye dedim
O.: çürük tavan
O.: çok fazla kalabalığı kaldırmaz dedi
O.: dinlemedim çıktım
O.: ki bu kişi gönüllüydü
O.: üzerinde taksim platformu yazio
O.: insanları uyarıyo sadece
O.: çıktım
O.: bi kaç foto çektim
O.: hakikaten
O.: o meydana bakan kısımda
O.: tepede insanlar var ya
O.: hani gece de meşale yakanlar
O.: orası tamam
O.: ama onun briaz gerisi
O.: bildiğn çürük
O.: aşağı inebilir komplle tavan
O.: döndüm
O.: arka tarafa doğru gidio insanlar terasta
O.: gittim
O.: bi baktım
O.: dibim düştü
O.: boğazı bu kadar güzel gören bi nokta olamaz
O.: şok oldum
O.: kafayı yedim
O.: baya nutkum tutuldu
O.: boğaz değil sanki nehir
O.: bi de yani başka yerden baksan
O.: boğaz çok şey gelir
O.: işte binalar
O.: çarpık kentleşme falan
O.: burası bana acaip güzel geldi
O.: baya foto çektim
O.: işte geldiler yine uyardılar
O.: sizi görüyorlar çıkıyorlar diye
O.: saat oldu 8 i geçio
O.: o kadar durunca
O.: gece de bir iki poz çekmek istedim
O.: sonra orda adamlara da yardım ettim
O.: bi kaç turist geldi
O.: ingilizce bilmiolar
O.: görevliye sordular anlamadı
O.: noldu dedim gittim
O.: bişiler anlatıyorlar bize, ne diolar dedi
O.: dedim çatı sağlam değil
O.: o yüzden inmemizi mi istiyorlar dedi
O.: evet dedim
O.: teşekkür etti hemen indi
O.: türkler mesela böle değil :X
O.: eaah …. falan diip gidiolar
O.: sonra işte hava karardı
O.: akm nin içi bildiğin zifiri karanlık
O.: millet yukarı çıkıyo
O.: bende çıkmak üzereyim
O.: diorum ki bakın karanlık
O.: telefonun feneri ya da feneriniz yoksa çıkmayın
O.: çivi var, taş düşüo tehlikeli fena
O.: yine de millet çıktı
O.: sonra işte
O.: tam saat 9 da meydana çıktım
O.: o sırada asıl gösteri oldu
O.: tepeden havai fişek ve meşale
O.: baya eğlendim o an
O.: zıpladık bağırdık
O.: tekim bi de yani
O.: kimseyi tanımiosun
O.: acaip keyifliydi
....insanlarla olan gereksiz anıları, kızlarla muhabbeti falan :47::9:....
O.: beşiktaşa indik
O.: bi barikat yapmışlar
O.: bildiğin savaş olsa
O.: bu halk barikat yapmayı bilio :X:X
O.: böle sağlam
O.: böle güzel barikat olamaz
O.: hepsi mimar mühendisti herhalde
O.: ama yani ortam harbi müthiş ya
O.: baya keyifliydi
O.: ki ben normalde böle tek başıma olunca sadece
O.: hani alışverişse gider alır gelirim
O.: burda böle insanın kalası
O.: bakası gelio
O.: şeye şok oldum
O.: kızılkayalar diye şey var ya
O.: ıslak hamburger
O.: bağdat caddesinde
O.: onun asıl merkezi taksimde
O.: almamış ilk gün göstericileri
O.: benim odadan küçük bi dükkandır
O.: baya kapatmış
O.: sağındaki solundaki açık o kapalı
O.: bi de facete bişi yazmş sahibi
O.: ona da millet tepki göstermiş
h0ly ..: evet duymuştum
O.: sturbucks kapalı
O.: hafta içi de eve dönerken
O.: mado lar kapalıydı daha doğrusu boştu
O.: türk bayrağı asmışlar bi de
O.: tam ben akm nin önüne geldim
O.: gezi parkına girmeden
O.: o anda fenerliler geldi
O.: acaip büyük bi grup
O.: onbinler vardı yani
O.: onlar da baya eğlenceliydi
h0ly ..: akm yi zaten çürük diye yıkmayacaklar mıydı
O.: kesinlikle yıkılmalı bence
O.: şu hali bile tehlike arz edio
O.: ama ben içine girmeden
O.: böle olduğunu bilmiodum
O.: ama kesinlikle
O.: otel yapılıp
O.: rant sağlanmamalı
O.: müthiş bi manzarası var
O.: öyle böyle değil

Bahsettiği boğaz manzarası da bu Eki Görüntüle 731150

Teşekkürler holy.
İzmir ve ankaraya ait te çok güzel ve umut verici kareler var.

50 kere bahsettik bu direnişten nemalanmaya çalışan bir takım gruplardan.
Ama nafile.

akp.ye oy vermeyecekmişsiniz,o yüzden onu ayrı tutarak soruyorum.şu anki ortamda halkın yüzde yüzünü mutlu edebilecek bir parti olduğuna dair bi umudunuz varmı peki merak ediyorum.

hayır yok.
olaylar sadece ortalık yerde içki içilmiyecek bi kaç yerde kısıtlanacak diye çıktı.
bizlerinse diğer iktdar partilerinde başları açıldı, namaz kılmaları engellendi, ordu evinde oturan arkadaşının evine bile gidemedin.
başı kapalı diye derece alan öğrenciler ödüllerini alamadı.
namaz kılanlar ordudan ihraç edildi. adamın evini bile kamusal alan yaptılar.
yanımızda roman götüremedik okula çünkü ingilizce hocamız el koyuyordu bunları okuyamazsınız diye.
daha gerilere gitmeyeyim ki iyice karışır. Kuranların yasaklandığı ezanların bile düzgün okunamadığı yıllara hiç gitmeyelim.

okulumda bir çok arkadaşım var açık, sol görüşlü..
dinsiz olanlar da var içlerinde.
hiç birinin başını kapattığını zorla Kuran okuduğunu ya da görüşünden vazgeçtiğini görmedim.

bu korkunun nedenini hiç anlayamıyorum.
korkacaksa yine 28 şubatta madur olanlar korkmalı.
halkı yok sayan bi düşünce sistemi asla iktidar olamaz bunu aklından kimse çıkarmamalı.
anca zorla darbe yapılırsa ya da yine tek partili demokrasiye(!) dönülürse anca..

son seçimlerde akp ye oy verirken bu bakış açısıyla çıkıp oy verdim aslında aklıma pek yatmamıştı ama kararsız seçmen kitlesindendim ben.... bu şekilde o dönem çok oy aldı çevremden biliyorum...karşınıza şu an işte bu diyebileceğim birini çıkaramamış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum...daha önce bu sebeple akp tercihim oldu evet ama bu saatten sonra bu üslup ve halkın kendine oy vermemiş kesimini görmezden gelen bir tavırla devam eden birisine oy vermem mümkün değildir..o meşhur balkon konuşmasında herkesi kucaklar şekilde konuşmasını gözlerim dolu dolu izlemiştim ben o başbakanı isterdim karşımda halkını ayrıştıran değil....parti meselesi değil bu... benim meselem şahsi...

hep o nun gibi GİBİ......düşünenler dedim sanırım bu genelleme yapmadığımı gösterir........

tabiki genelleme yapmadığınızı gösterir ama eğer o kadar insanın içinden cımbızla kötü bir örneği buraya taşırsanız örnek olarak bende o kalabalıktan biri olarak savunma gereği duyarım...çünkü ben o fikirde değilim ve dek gelmedim bu tarz zihniyete...aslada tasvip etmiyorum..bir amacıda özgürlükler içinse bu hareketin özgürlük herkes için olmalı demokrasi denen şey hepimiz için eşit olmalı...

Son düzenleme:
dedıklerımde gercekten ne kadar da haklıymısım........
VAY ANASINI ARKADAS....
OBJEKTIF YORUM BEKLIYORUMM.....
MASUMCA BSLAYAN CEVRECI EYLEMINI SIRRI SUREYYA ONDER IN ATESLEMESIYLEE BU HALE GETIRENLERI VE HALAA DESTEKLEYENLERI KINIYORUM..IYINIYETLI GUZEL INSANIMIN GORMEESINI ISTIYORUUMM.OLAYLAR NERELERE GELDII....BASBAKANIN CAPULCU DERKEN KIMLERI KASTETTIGINI BIZLER COOOK IYI ANLADIKK..SIZ DE ANLAYIINN.UZERINIZE ALINMAYIN GUZEL KARDESLERIIMM..

BASTAN BERI O KADAR COK SEY YAZDIM KII...DAHA NE DIYECEGIMI BILMIYORUUMMM

ADAM TAKSIMDEKI ÖZGURLUK MUCADELESINI HRANT DINK E BORCLUYUZ ..BURAYI HRANT DINK CADDESI ILAN EDIYORUUZ DEDIII YAAAAAAAAAAAAAA
OOOOOOOOOOOOOOOOOFFF GUZEL ULKEMIN GUUZEEEL INSAANLAARIII:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gezi Parkında Eylemci Ermeniler Türkiye'ye Kin Kustular! - YouTube

son seçimlerde akp ye oy verirken bu bakış açısıyla çıkıp oy verdim aslında aklıma pek yatmamıştı ama kararsız seçmen kitlesindendim ben.... bu şekilde o dönem çok oy aldı çevremden biliyorum...karşınıza şu an işte bu diyebileceğim birini çıkaramamış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum...daha önce bu sebeple akp tercihim oldu evet ama bu saatten sonra bu üslup ve halkın kendine oy vermemiş kesimini görmezden gelen bir tavırla devam eden birisine oy vermem mümkün değildir..o meşhur balkon konuşmasında herkesi kucaklar şekilde konuşmasını gözlerim dolu dolu izlemiştim ben o başbakanı isterdim karşımda halkını ayrıştıran değil....parti meselesi değil bu... benim meselem şahsi...

tabiki genelleme yapmadığınızı gösterir ama eğer o kadar insanın içinden cımbızla kötü bir örneği buraya taşırsanız örnek olarak bende o kalabalıktan biri olarak savunma gereği duyarım...çünkü ben o fikirde değilim ve dek gelmedim bu tarz zihniyete...aslada tasvip etmiyorum..bir amacıda özgürlükler içinse bu hareketin özgürlük herkes için olmalı demokrasi denen şey hepimiz için eşit olmalı...

çok güzel bi konuya parmak basmışsın.
başbakan herkesi rahatlatan bi konuşma yapmalıydı.
neyse bu olaydan sağı solu ortası herkes ders alır inşallah.

teşekkür ediyorum cevabınız için.bende aynı fikirdeyim.en azından seçmenin yarısını mutlu etmeyi başarabilmiş bir partiye oy vermeyi tercih ediyorum sadece...buda bişeydir...ötekilerden aynı sizin gibi hiç umudum yok zira.

çok güzel bi konuya parmak basmışsın.
başbakan herkesi rahatlatan bi konuşma yapmalıydı.
neyse bu olaydan sağı solu ortası herkes ders alır inşallah.

Herkesin derdi bu zaten. Hala da yapmıyor. Hala gövde gösterisi derdinde, bir çocuk gibi "benim kalabalığım senin kalabalığını döver" deme derdinde. Derdi, sıkıntısı, isteği olan, konuşmasıi dinlemesi gereken halk Kızılay'da, Altınpark'ta değil.

bende onu anlamıyorum bu baslık eylemi desteklemeyenlerde fikrini söyleseyebilsin diye açıldı ama bakıyorum yine diger başlıklarda oldugu gibi, akp şöyle böyle, sen taraflısın diye tavırlar yapılıyor ve desteklemeyenler yine dışlanmaya çalışılıyor...

arkadaşımın arkadaşının çektiği şu kareden sonra bu gösteri benim için tüm masumiyetini kaybetmiştir...
Burası Taksim...

Burasıda

Burası Dortmund

Yine Taksim

a-016.jpg

Bu görüntüler fotomontaj değil gerçektir elbette.
Ne kadar inandırıcı olabilir bilmiyorum ama senin, benim rahatsızlığımdan çok daha fazlasıyle samimi direnişçileri rahatsız etmektedir.
Onların apolitik direnişine gölge düşürmektedir. :72: :72: :72:

Burası Taksim...

Burasıda

Burası Dortmund

Yine Taksim

a-016.jpg

bu nedir yahu pess pess :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back