• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu kadar sıkıntı yasanıyorsa baska liseler tercih edilseydi
sonucta tercihle gidilen yerler değil mi okuduğumuz liseler
-eksi ve +artıları düşünerek gittik hepimiz

sırf hakkını arıyor diye insanlara capulcu dediler güldük geçtik dram yapmadık
yobaz kötü de çapulcu,dinsiz,ayyaş çok mu iyi

orda ki insanlar sırf haklarını aradı diye günlerce dayak yediler işkence gördüler gene dram yapmadılar
gözlerini kaybettiler sakat kaldılar
daha neler neler ya psikolojileri gene de dram yapmadılar

daha dün sivası andık ve anmaya da devam edicez cok sey yasadık ama dram yapamadık

ortada bulusmak zor çok zor daha gidecek çok yolumuz var karsılıklı olarak

ama işte insanların tercihleri ilgi alanları değişebiliyor. kendimden örnek verdim
insanlara çapulcu ayyaş dinsiz denmesini de desteklemiyorum. iyi kötü doğru yanlış herkese göre değişir.
çünkü içinde yaşadığımız toplum, aldığımız ahlak ve görgü kuralları farklı olabilir. insanlar insanları bu şekilde ayırıp küçümseyemez.
haktan hukuktan bahsediyorsak herkese hakkını vermeliyiz.

gerçekten çok şaşırdım bu sözünüze. yazdığıma bakıyorum düşmanca bişey var mı ... bulamıyorum nedeni belki kesinlikle düşmanlık duymadığımdan olabilir.siz bunu nasıl anladınız hayret.yani şu yazdığınızın benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok bi daha okuyun bence.
yani açıklayacağım ama öyle şeyler söylemişsiniz gerçekten hiç alaksı yok şaşırdım yani hani aziz bey demiş ya imam hatipliler avukat yargıç mühendis olacak ve bunu tehlike olarak görüyor ve arkadaşlar da bunu destekliyor. onun için yazdım.açık kapalı meselesi de değil derdim buna istinaden yazdım.

Aynı Başbakanımızın, bizi çapulcu,ayyaş , vandal veya terörist diye nitelendirmesine destek olan arkadaşlarımız gibi,bende bunu anlayamıyorum mesela...

Evet aslında İHL mezunu biri üniversitede istediği bölüme girebilir ama olması gereken benim dediğim şekildedir.Bunu ayrımcılık olarak söylemiyorum.Çünkü İHL'ler aslen meslek okullarıdır.Yani meslek lisesinde torna tesviye bölümünden mezun bir insandan farkı yok bana göre.
-cı,-ci ekleri genelde birşeyi alıp satan tüccarlar için kullanılır karpuz alıp satana karpuzcu deniyorsa,dini alıp satana dinci denmesinde bir sakınca yok bence.Eğretilik tabirde değil,tabirin anlattığı durumda bence.Dinci ile dindar arasındaki farkı da açıklamama gerek yok sanırım.
Direnişe destek vermemle alakası yok,ben Aziz Nesin'i küçük yaşlardan beri okur ve beğenirim zaten.
Başkalarını bilmem de ben bu ülkede çocuk doğurup büyütmeye korkuyorum artık.Hele hele kız çocuğu...Korkular yerli mi yersiz mi yaşayıp göreceğiz artık:ssz:

Olması gereken o değildir efendim .
Kişi pek ala İHL mezunu olarak lisans tamamlar ve istediği branşta mesleğini icra eder.
Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınız daha sonrasında lisans eğitimi için hukuk okumayı tercih etse ve bunda başarılı olsa , hayır sen teknik lise mezunusun hukuk okuyamazsın der misiniz ? Demesiniz.
Bu da aynı tercihtir.Ortaöğretim bilgileri de eksik değildir , dini bilgi alanında artıları vardır sadece.
Siz dini farklı amaçlarla kullananlara dinci diyebilirsiniz ama Aziz Nesin o kadar kelime zenginliği için de buna daha münasip olacak bir karşılık bulabilirdi o sebeble hoşlanmadım .
Belki %50 sini etiketlendirdiği halkın dilinden konuşmuştur , bilemedim .

hanımlar 1 ipte 2 cambaz oynamaz bunu bilmiyormusunuz?
Bi insan dindarsa Allah yolundaysa gözü böyle yükseklerde kendide rant para peşinde olmaz ha ozaman böyle insanlara olsa olsa münafık denir
yıllardır halkın dini duygularından faydalanıp servet yaptı bazı din-siyaset adamları

Ranttan bahsedilmiyor hanımefendi son bir kaç sayfada , hukuk okuyarak bu ülkede hakim , savcı olmaktan ,siyaset bilimi okuyarak politikaya atılmaktan , askeri eğitim alarak vatansever bir general olabilmekten , doktor , mühendis olabilmekten bahsediliyor.
Eğer din bilgisi eğitimi almış bir bireyin bu alanlarda başarı sağlayarak yüksek makamlara gelmesi ve görevini ifa etmesi rant sağlamaksa onu da bilemedim .

Bilişim veya başka uzmanlık alanları herkesi kapsayan ortak alanlar değil cynth.
Oysa ''Din'' 7 den 70 e herkesi kapsayan kavramdır. Doğaüstü hassas noktadır.

Ne kadar güzel işte ...
7 den 70 e herkesi kapsayan , doğaüstü hassa nokta üzerinde eğitim almış , sonrasında da mesleki eğitimini ve öğretimini tamamlamış kişilerden kime ne zarar gelir ki ?

Haklısınız, bu önyargı kalkmalı, her kapalı kadın aynı kefeye konmamalı, kapalı kadın zeki değildir, o ne anlar mantığından arınmalı insanlar, gayet düzgün, Allah için kapanmış, parti vs umrunda olmayan tek isteği okumak, meslek sahibi olmak olan kadınlar genç kızlara öcü gibi bakmamak gerek.

Kapalı kadınların dışlanmasına karşıyım, aslında kadınların birbirini dışlamasına karşıyım, birbirimizden öğreneceklerimiz varken dışlayıp yok saymak bize çok şey kaybettiriyor.

Kapalı kadın , açık kadın ne yahu ?
Neden bunlar konuşulur hala bunu irdelemek lazım aslında.
Biri bir diğeri için ''ben kapalı kardeşlerimizinde hakkına saygılıyım '' diğeri bir öteki için '' ben başı açığa da karışmam '' neden der ki ?
Sanki karışabilirmiş , sanki hak vermeye bilirmiş , saygı duymama hakkı varmış gibi ; neden sürekli bu dillerdedir .
Halkın dilinden bahsediyorum ben.Kimse bana siyasetten örnek vermesin .Politik oyunları çok iyi bilirim , onlarla işim olmaz.
Biz bu oyuna karşılıklı neden düşeriz onu çözemiyorum .

Kurunun yanında yaşlar da yandığı için her an savunma modundayız. :14:

Ben kendi adıma hep kavram kargaşalarından yana savunmaya geçiyorum .
Şükür bir yanmışlığım yok bugüne dek , varsa da herkese dönem dönem olduğu kadardır .
Ama bir çok kişinin eleştiriken kendisinin de yaptığını farketmediği noktalar her vakit beni rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Duyan gören de imam hatip mezunlarını hiç bir üniversite almıyor, kapıdan kovuyor sanır.:ssz:

Her şeyi bitti sıra Aziz Nesin sözlerine geldi.
(Ağzına sağlık ustam, ne güzel söylemişsin)

Tüm meslek liseleri gibi, imam hatip mezunları başka bölüm tercih ettiğinde puanları düşüyordu benim zamanımda.
Bunu tüm meslek lisesi mezunları yaşıyordu yalnız, neden sadece imam hatip mezunları yaşıyormuş gibi lanse ediliyor merak ediyorum.

Ha ama ilahiyat mezunu arkadaşlar kpss sınavından 50 aldıkları zaman atanıyorlar.
90 ile anca atanabiliyorum diye kpssye yıllarca kastığım zamanlardan onu biliyorum bak:ssz:

Son düzenleme:

Biri bir diğeri için ''ben kapalı kardeşlerimizinde hakkına saygılıyım '' diğeri bir öteki için '' ben başı açığa da karışmam '' neden der ki ?
Sanki karışabilirmiş , sanki hak vermeye bilirmiş , saygı duymama hakkı varmış gibi ; neden sürekli bu dillerdedir .
Halkın dilinden bahsediyorum ben.Kimse bana siyasetten örnek vermesin .Politik oyunları çok iyi bilirim , onlarla işim olmaz.
Biz bu oyuna karşılıklı neden düşeriz onu çözemiyorum .[/.

Bunu bende merak ediyorum, hemde çok.
Konu dönüp dolaşıp mutlaka başörtüsü meselesine,kapalıların ne kadar ezildiğine??haklarının yendiğine geliyor.
Konuyu başından beri az çok takip ettiğine göre farkındasındır bu konuların neden açıldığının sanırım:34:

Olması gereken o değildir efendim .
Kişi pek ala İHL mezunu olarak lisans tamamlar ve istediği branşta mesleğini icra eder.
Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınız daha sonrasında lisans eğitimi için hukuk okumayı tercih etse ve bunda başarılı olsa , hayır sen teknik lise mezunusun hukuk okuyamazsın der misiniz ? Demesiniz.
Bu da aynı tercihtir.Ortaöğretim bilgileri de eksik değildir , dini bilgi alanında artıları vardır sadece.
Siz dini farklı amaçlarla kullananlara dinci diyebilirsiniz ama Aziz Nesin o kadar kelime zenginliği için de buna daha münasip olacak bir karşılık bulabilirdi o sebeble hoşlanmadım .
Belki %50 sini etiketlendirdiği halkın dilinden konuşmuştur , bilemedim .
Olması gereken budur ama bizdeki eğitim sisteminin hataları yüzünden saçma bi hal almıştır.Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınım hukuk okumak istese ve bunda başarılı olsa sen okuyamazsın demem elbette ama ben enayi miyim de ufacık yaşımda anadolu lisesine girmek için kendimi yırttım derim.Ya da madem hukuk okuyacaktın neden torna tesviyeyi seçip başka bir gencin bu mesleği öğrenme şansını gasp ettin derim.
Aziz Nesin halkın %50 si aptaldır dediğine göre,aptal dilinden mi konuşmuş oluyor?Tam net anlayamadım

Duyan gören de imam hatip mezunlarını hiç bir üniversite almıyor, kapıdan kovuyor sanır.:ssz:

Her şeyi bitti sıra Aziz Nesin sözlerine geldi.
(Ağzına sağlık ustam, ne güzel söylemişsin)

Tüm meslek liseleri gibi, imam hatip mezunları başka bölüm tercih ettiğinde puanları düşüyordu benim zamanımda.
Bunu tüm meslek lisesi mezunları yaşıyordu yalnız, sanki sadece imam hatip mezunları yaşıyormuş gibi lanse ediliyor merak ediyorum.

Ha ama ilahiyat mezunu arkadaşlar kpss sınavından 50 aldıkları zaman atanıyorlar.
90 ile anca atanabiliyorum diye kpssye yıllarca kastığım zamanlardan onu biliyorum bak:ssz:
ben kendimde katsayı mağduruydum ama konu imam hatipliler üzerine döndüğü için ondan bahsedildi.
birde bu yazınız bana lisede bir anımı hatırlattı.
milli güvenlik dersimize giren asker hocamıza ' hocam ben askeriye ye girmek istiyorum ama meslek lisesi olduğum için giremiyorum' dedim. hoca cevaben 'imam hatiplilerin önünü kapatmak istiyorlar aradan meslek liselilerde kaynıyo 'demişti

Sürekli konu neden kapalılığa, açıklığa, kaymak tabakaya bilmem neye geliyor? Allah rızası için kapanan kişi bunları sorgulamaz, zamanında bizimle aynı masaya oturmadılar diye olayları böyle fesatlanarak izlemez dışardan. Oh olsun diye düşünmez. İçinde kin ve nefret olmaz. Allah rızası için kapananın umrunda olmaz milletin ona nasıl baktığı ya da davrandığı. Bana da açığım diye yanımdan geçerken o... diyen, kapan diyen, cehennemde yanacaksın diyen çok oldu. Hatta kocam sizin gibiler yüzünden benimle ilgilenmiyor diyen bile oldu. Kocasının hatasını açıklara yükleyen. Napayım ben şimdi ezikleneyim mi bana böyle davrandılar diye? Bir röportaj izlemiştim zamanında. Kapalı kızın birine soruyor muhabir. Herkesin kapanmasını ister miydin, zorunlu olmasını ister miydin diye. Kız da '' evet isterdim erkekler açık kızlar yüzünden bize bakmıyor '' dedi. Tek derdi ona erkeklerin bakmaması. Ama sorsan Allah için kapandım der. Bu olaylar bana bunu hatırlatıyor. Daha geçen oturmaya bir tanıdığımız geldi. Çocuğu 60 puanla atanmış, ben 75'le atanamadım. Bu kız açıktı, sonradan kapandı ne hikmetse. Ben ''dinci''lere, dini kullanan her insana hakkımı helal etmiyorum.

İHL konusunu ne kadar konuşsak bitmez, ama asıl sinir olduğum şey, zamanında siyasal nedenlerle kapatılan okullar, yine siyasal nedenlerle açılıyor ya.. geçmişimizden bir türlü ders alamadık sanırım.

Hatırlatmak isterim, Eylül'de 2012-13 eğitim döneminin başlama töreni konuşmasında Erdoğan, "İmam Hatiplerden terörist çıkmadığı için kapattınız, vatana millete hizmet aşkıyla yanıp tutuştukları için kapattınız" gibi bir şey demişti. Yine hepimizin başbakanı, sanki diğer okullar terörist yetiştiriyor algısını halka aşılamaya çalıştı.

Bunu bende merak ediyorum, hemde çok.
Konu dönüp dolaşıp mutlaka başörtüsü meselesine,kapalıların ne kadar ezildiğine??haklarının yendiğine geliyor.
Konuyu başından beri az çok takip ettiğine göre farkındasındır bu konuların neden açıldığının sanırım:34:

Evet farkındayım parkon , o zaman bizim hakkımız yenmişti şimdi sizin meselesinden açılıyor genelde .

Ben bundan bahsetmiyorum ama , konu oraya gelebilir , oradan yayılabilir , derinleşebilir , darabilir ....

Ben diyorum ki neden sürekli dillerde '' başı açık kadına ben karışmam , içki içen kendisine içer , bana ne '' ya da tam tersi '' başörtülü kardeşim , ben senin örtüne saygılıyım '' vs .. deniliyor ki...

Kimsenin bunlara hak vermeme , saygı göstermeme hakkı yokken bir lütufmuş gibi bunun içine düşmemiz beni rahatsız ediyor.

Şimdi hemen şöyle bir cevap gelecek , ausencia sen onu dilinden düşürmeyen Başbakana söyle diye . Bende bu sebeble ben siyaseti bilirim , bana oradan gelmeyin dedim .O siyasetçi , işine ne gelirse onu kullanacak , iyi niyetle yapacak , art niyetle yapacak ...Bunun yaftasını ben yapıştıramam .

Ama bizler bilmeliyiz artık yahu , 21. yy . dayız falan diye değil , ezelden ebede bilmeliyiz ki , insanoğlu bir diğerine tercihlerinden dolayı kötü davranamaz , dışlayamaz , 2. sınıf muamelesi yapamaz , en fazla o samimiyeti varsa uyarı da bulunur ya da görüşmemeyi tercih eder.

Bir diğerimize bir şeyci diye bakılmasından çok rahatsızım ben .Sizler değil misiniz ?

Olması gereken budur ama bizdeki eğitim sisteminin hataları yüzünden saçma bi hal almıştır.Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınım hukuk okumak istese ve bunda başarılı olsa sen okuyamazsın demem elbette ama ben enayi miyim de ufacık yaşımda anadolu lisesine girmek için kendimi yırttım derim.Ya da madem hukuk okuyacaktın neden torna tesviyeyi seçip başka bir gencin bu mesleği öğrenme şansını gasp ettin derim.
Aziz Nesin halkın %50 si aptaldır dediğine göre,aptal dilinden mi konuşmuş oluyor?Tam net anlayamadım

Cıks , diğer % 50 nin anlayacağı dilden konuşmuştur belkide :34:

Diğer konu çok uzayacak anlaşıldı , işin özü İHL mezunları gitsin imam , vaiz ...olsun sadece demenizden çıktı onu unutmayalım da .

Ben düz lise mezunuyum .
Önlisans eğitimimi Turizm /Otelcilik üzerinde tamamladım .
Lisansımı Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler .....
Ancak 2. üniversite de aslında ne okumak istediğime vakıf oldum .Yüksek lisansımıda siyaset bilimi üzerine yapacağım.
Yani demem odur ki , eğitim sistemimizdeki meslek şekillendirme eksikleri başka bir şeydir , İHL mezunları mühendis,doktor,siyasetçi olmasın , imam olsun demek başka bir şeydir.

Cıks , diğer % 50 nin anlayacağı dilden konuşmuştur belkide :34:

Diğer konu çok uzayacak anlaşıldı , işin özü İHL mezunları gitsin imam , vaiz ...olsun sadece demenizden çıktı onu unutmayalım da .

Ben düz lise mezunuyum .
Önlisans eğitimimi Turizm /Otelcilik üzerinde tamamladım .
Lisansımı Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler .....
Ancak 2. üniversite de aslında ne okumak istediğime vakıf oldum .Yüksek lisansımıda siyaset bilimi üzerine yapacağım.
Yani demem odur ki , eğitim sistemimizdeki meslek şekillendirme eksikleri başka bir şeydir , İHL mezunları mühendis,doktor,siyasetçi olmasın , imam olsun demek başka bir şeydir.
İlk cümleye cevaben:Ona hiç şüphem yok zaten:34:
Evet unutmayalım.Ben dediğimin arkasındayım çünkü.
Hayır aynı şeydir.Meslek liseleri meslek edinmek içindir.İHL'ler de meslek lisesidir

Feyzioğlu: 80 bin avukat dimdik kale gibi ayaktayız!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara'da Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen gösterilerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin, "Bu polis fezlekesini yazanlar her kim ise onlar hakkında derhal en etkili adli ve idari soruşturmaların başlamasını talep ediyoruz" dedi.
Ankara- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Barolar Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, polisin bir cadı avı başlattığını, söz konusu fezlekede Ankara Barosu'nun da suçlandığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden özür beklediklerini, raporu yazanların da adli ve idari olarak en ağır şekilde cezalandırılması için takipçisi olacaklarını dile getiren Feyzioğlu, "Bu rapor hukuk devletine, insan haklarına, doğrudan doğruya sivil topluma karşı yazılmış rapordur. Demokrasi adına utanılacak bir belgedir. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa biz de yaparız. Her türlü zulmü de göğüslemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"Ankara'daki eylemlerde polis şiddetine maruz kalanların anayasal haklarını aramak, baroların sorumluluğudur, görevidir" diyen Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Ankara Emniyet Müdürlüğü, barolarla uğraşacağına kendi içindeki şiddet sorumlularını bulsun ve gereğini yapsın. Kendilerini belli bir süre kandırabilirler. 'Biz birkaç marjinalle, terör örgütlerinin hareketiyle karşı karşıya kaldık, ne yapsaydık' diyebilirler. 2.5 milyon kişinin meydana çıktığı olaylarda, bu topluluk şiddet uygulasaydı taş üstünde taş kalmazdı. Şükredelim ki gösteriler barışçıl gösterilerdi. Barışçı gösterileri, şiddet gösterileri diye takdim edip, üzerine düşeni yapmaya çalışan avukatları suçlamak tamamen meseleyi saptırmaktır, kasıtlıdır ve sorumlular hakkında hiçbir tedbir, hiçbir işlem yapılmayacağının da göstergesidir.

Biz özetle bu polis fezlekesini yazanlar her kim ise onlar hakkında derhal en etkili adli ve idari soruşturmalarını başlamasını talep ediyoruz, takip ediyoruz. Buradan uyarıyoruz. Barolara, avukatlara cadı avı başlatmaya yetendilerse, akıllarından bunu geçiyorsalar, vazgeçsinler. Başaramayacaklar. Biz 79 Baro, Türkiye Barolar Birliği ve 80 bin avukat dimdik zapdedilmez kaleler gibi ayaktayız."

Bu imamhatip ti kapaliydi islamdi bu ne dusmanlik arkadasim ben anlamis degilim.hadi herkes bir ornek veriyor bende vereym.
Kizima 9 aylik hamileyim ve biryerden donuyrum.annemde yanimda bi sebepten dolayi basimi ortmustum o gun salla kapali degilim acigim.o an kapalilara yuzde yuzzz hak verdim bi ezikleyerek bakmalar bi havalar cevremdekilerde
Allah inandirsin 9 aylik hamile kadina minubuse bindim sariyere gelene kadar bir allahin kulu yer vermedii
ozaman dedimki yaziklar olsun yaa uaziklar olsun
bu neyin dusmanligi yahudiye museviye hristyana bisey yok turkiye islam karsiti olsu herkes
anlamiyrumm
kesin bende sorun varrr :|||[[

Ne kadar güzel işte ...
7 den 70 e herkesi kapsayan , doğaüstü hassa nokta üzerinde eğitim almış , sonrasında da mesleki eğitimini ve öğretimini tamamlamış kişilerden kime ne zarar gelir ki ?

Dini eğitimini, mesleki eğitimine referans göstermediği sürece sorun yok elbette.

Biz bu oyuna karşılıklı neden düşeriz onu çözemiyorum .

Ülkemizin Başbakanı, vandallar bebeği ile birlikte bir kadına saldırdılar yerine türbanlı kadına saldırdılar şeklinde açıklama
yapıyorsa, konuşulmaya devam edecek maalesef.

Ben kendi adıma hep kavram kargaşalarından yana savunmaya geçiyorum .
Şükür bir yanmışlığım yok bugüne dek , varsa da herkese dönem dönem olduğu kadardır .
Ama bir çok kişinin eleştiriken kendisinin de yaptığını farketmediği noktalar her vakit beni rahatsız ediyor.

Evet canım, hayatın içinde ortalama bir yer edinenler için sıkıntı yok.
Lakin Ülkeyi yönetenler uçlara doğru hamle yapmaya başlamışsa halktan uzaklaşıyor demektir.

Evet farkındayım parkon , o zaman bizim hakkımız yenmişti şimdi sizin meselesinden açılıyor genelde .

Ben bundan bahsetmiyorum ama , konu oraya gelebilir , oradan yayılabilir , derinleşebilir , darabilir ....

Ben diyorum ki neden sürekli dillerde '' başı açık kadına ben karışmam , içki içen kendisine içer , bana ne '' ya da tam tersi '' başörtülü kardeşim , ben senin örtüne saygılıyım '' vs .. deniliyor ki...

Kimsenin bunlara hak vermeme , saygı göstermeme hakkı yokken bir lütufmuş gibi bunun içine düşmemiz beni rahatsız ediyor.

Şimdi hemen şöyle bir cevap gelecek , ausencia sen onu dilinden düşürmeyen Başbakana söyle diye . Bende bu sebeble ben siyaseti bilirim , bana oradan gelmeyin dedim .O siyasetçi , işine ne gelirse onu kullanacak , iyi niyetle yapacak , art niyetle yapacak ...Bunun yaftasını ben yapıştıramam .

Ama bizler bilmeliyiz artık yahu , 21. yy . dayız falan diye değil , ezelden ebede bilmeliyiz ki , insanoğlu bir diğerine tercihlerinden dolayı kötü davranamaz , dışlayamaz , 2. sınıf muamelesi yapamaz , en fazla o samimiyeti varsa uyarı da bulunur ya da görüşmemeyi tercih eder.

Bir diğerimize bir şeyci diye bakılmasından çok rahatsızım ben .Sizler değil misiniz ?

Başı açık başı kapalı, alevi sünni, o'cu bu'cu gibi statülere ayıran, insanları ötekeleştiren ben değilim, açık kadın kapalı kadın denmesindende hiç hoşlanmadım, giyim kuşamla ayrışmak hep saçma geldi, o iyi niyetle art niyetle dediğin partiler yaptı bunu, ben böyle ayrılmaktan hoşlanmıyorum, kimseninde hoşlandığını sanmıyorum, bunu halka mal etmemeli, ayıranlara ötekileştirenlere sormalı neden böyle yaptıklarını.

O siyasetçi işine geleni söyler diyemem, bu ülke küllerinden yeniden doğduğunda, Atatürk tarafından nasıl olması gerektiğinin sınırları çizilmiş, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiş, köylü milletin efendisi demiş.
Ve demiş ki,

“Siyasi kavgaların çoğu neticesizdir. Fakat toplumsal çalışma her vakit için verimlidir. Bizim aydınlar buna çalışmalı. Neden Anadolu’ya gelip uğramazlar? Neden milletle doğrudan doğruya temasta bulunmazlar? Memleketi gezmeli, milleti tanımalı. Eksiği nedir görüp göstermeli. Milleti sevmek böyle olur. Yoksa lafla sevgi fayda vermez.” 1919

“Bu memlekette çalışmak isteyenler, bu memleketi idare etmek isteyenler, memleketin içine girmeli, bu milletle aynı şartlar içinde yaşamalı ki ne yapmak gerekeceğini ciddi olarak hissedebilsinler.” 1923

“Ben öyle bir parti kurulmasını düşünüyorum ki, bu parti milletin bütün sınıflarının refah ve saadetini sağlamaya yönelik bir programa sahip olsun. Milletimizin şartları buna uygundur.” 1923

Ama malesef küçük esnaf yazar kasa fırlatmış, borç gırtlağı aşmış, birine al ananı da git denmiş, öbürünün cebine para sokuşturulmuş, insanlar 750 lirayla geçinme derdine düşmüşken milletvekilleri bilmem kaç bin liralık maaşlara burun bükmüş, hastane, pastane, fırın, gemi sahibi olmuş ama hep itilip kakılan halk olmuş, eşitlikten bahsedilmiş bazı yorumlarda, eşitlik? Halkla siyasiler arasında mı?

Tabii halk gecekonduda milletvekilinle beraber 750 liraya talim ediyor:)))
Eşitlik denmesin, burada yaşanan nice gerçek olayı anlatırım.

Siyaset işine geldiğini değil olması gerekeni söylemektir, temiz siyaset temiz siyaset deniyorsa temiz siyasete yalan riya karışmaz, koltuk kavgası karışmaz, siyaset halkın tümünün refahını düşünmektir.

Siyasetçi aklına geleni, işine geleni söyleyemez, bende siyasetçi bu nasılsa, amann işine geleni söylüyor işte diyemem, ülke böyle yönetilmez, halk eylem yapıyor diyorsam, eyleme destek vermeyenleri farklı bir ülke vatandaşı olarak nitelendirmedim, halkın bir kısmı diyelim, sonuçta eylem yapanda halk, eyleme katılmayanda, halk demek hepsinin aynı düşüneceği aynı şekilde davranacağı, aynı şeylere tepki vereceği anlamına gelmez, farklı düşünebilir insanlar.

Eyleme katılan vatan haini değil, eylemi desteklemeyende patagonya vatandaşı değil, farklı düşünen aynı ülkenin halkı hepsi, şu sıra birbirinin ne dediğini dinlemeyen ama umut ediyorum bir süre sonra dinleyince ortak noktada buluşmayı bilecek kadar güçlü bir halk.

gerçekten çok şaşırdım bu sözünüze. yazdığıma bakıyorum düşmanca bişey var mı ... bulamıyorum nedeni belki kesinlikle düşmanlık duymadığımdan olabilir.siz bunu nasıl anladınız hayret.yani şu yazdığınızın benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok bi daha okuyun bence.
yani açıklayacağım ama öyle şeyler söylemişsiniz gerçekten hiç alaksı yok şaşırdım yani hani aziz bey demiş ya imam hatipliler avukat yargıç mühendis olacak ve bunu tehlike olarak görüyor ve arkadaşlar da bunu destekliyor. onun için yazdım.açık kapalı meselesi de değil derdim buna istinaden yazdım.

Aziz Nesin'in öngörüsü İHL'lerin farklı mesleklerde eğitim almalarının yolu kesilsin anlamı taşımıyor bence.
İHL Hükümetin kadrolaşmasına atıfta bulunmuş, Ülkenin kuşatılacağını söylemiştir.
Nitekim Aziz Nesin öngörüsü günümüzün gerçeğini yansıtmaktadır.

Taksim Dayanışması: Karar, haklılığımızı kanıtladı

Taksim Yayalaştırma Projesi'nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından basın açıklaması yapan Taksim Dayanışması "Başlattığımız hukuk mücadelesi sonucunda alınan bu karar, dayanışmaya destek veren tüm yurttaşların mücadelesinin haklılığını kanıtlamıştır" dedi.
Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından, bugün saat 19.00’da basın açıklaması yapan Taksim Dayanışması, kararın gezi direnişinin haklılığını ortaya koyduğunu söyledi. “Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin, 6 Haziran 2013 tarihli kararıyla ‘Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi değişikliklerinin şehircilik ilkeleriyle planlama tekniklerine uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin açtığı dava sonucu Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın yeniden inşası ile ilgili İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın itirazı dün reddedilmişti.

Başak Özer'in söz konusu davayı açan Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası adına okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin 6 Haziran’da aldığı karar ile imar planı iptal edilmiş, gerekçeli karar bize bugün tebliğ edilmiştir.

“Mahkeme tarafından değişikliklerinin şehircilik ilkeleriyle planlama tekniklerine uygun olmadığı, kamu yararı gözetmediği sonucuna varılmıştır.

“Başlattığımız hukuk mücadelesi sonucunda alınan bu karar, dayanışmaya destek veren tüm yurttaşların mücadelesinin haklılığını kanıtlamıştır.

“Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bir kere daha duyuruyoruz. Taksim hepimizin”.

Bu imamhatip ti kapaliydi islamdi bu ne dusmanlik arkadasim ben anlamis degilim.hadi herkes bir ornek veriyor bende vereym.
Kizima 9 aylik hamileyim ve biryerden donuyrum.annemde yanimda bi sebepten dolayi basimi ortmustum o gun salla kapali degilim acigim.o an kapalilara yuzde yuzzz hak verdim bi ezikleyerek bakmalar bi havalar cevremdekilerde
Allah inandirsin 9 aylik hamile kadina minubuse bindim sariyere gelene kadar bir allahin kulu yer vermedii
ozaman dedimki yaziklar olsun yaa uaziklar olsun
bu neyin dusmanligi yahudiye museviye hristyana bisey yok turkiye islam karsiti olsu herkes
anlamiyrumm
kesin bende sorun varrr :|||[[

Bence siz kapalı olduğunuz için yer verilmedi zannetmişsiniz, insanlar eğer kendi giyimleri yüzünden hassasiyete sahip olurlarsa yapılan her hareketi giyimlerine bağlarlar, bence bugün kapalıyım o yüzden yer verilmedi, kapalıyım o yüzden yüzüme tuhaf tuhaf baktılar gibi örnekler giyim hassasiyetinden kaynaklı, neden mi?
Hamileydim, üstelik açıktım otobüse bindim ve 1 saatlik yolu ayakta yolculuk yaparak gittim, bana yer vermediler diye ne başı kapalı hanımlara kızdım, ne de gençlere, toplu taşımalarda yer verilmemesi giyimle ilgili değil insanların toplum değerleri değişti, saygı kalmadı, büyük küçük, yaşlı genç, gebe hasta çocuklu kavramları yok oldu.

Aynı otobüse açık olarak binin ve sonucu görün değişmeyecek, yine yer vermeyecekler, kimi gerçekten uyuyacak kimi yer vermemek için uyuyor numarası yapacak:))) giyim değil değer malesef:ssz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X