Şu İmam Hatip meselesi hakkında yazılanları bir okuyan olsa senelerdir bu ülkede İmam Hatiplilerin üniversitelerin Tıp,Hukuk veya Mühendislik fakültesine girmeleri yasaktı zannedecek.
Bu kadar duygu sömürüsü yapılan katsayı farkı ortaöğretim başarı puanının 0,15 yerine 0,12 ile çarpılması durumu.
Bu hesaplamalarla yapılan planlamada EN FAZLA 3 soruya denk geliyor. Yani kimsenin meslek sahibi olması engellenmiş falan değil.Odtü nün mühendisliğini bu 3 soru yüzünden kaçıran bir İmam Hatipli İTÜ yü muhakkak kazanmıştır merak etmeyin.
Yok yıllardır meslek sahibi olmaları engelleniyormuş, doktor olamamışlar,bırakın Allah aşkına.
Neden 3 soru fazla yapsınlar diye soranlar olacaktır muhakkak.;
Geçen sene sınava LYS sınavına 20 gün kala bir uygulama getirildi.Bu konuyu da konuşsak keşke burda.
Ortaöğretim başarı puanları eskiden okulların başarı ortalamalarına göre verilirken, şimdi hangi okulu bitirirseniz bitirin sadece ortalamalarınız geçerli.
Yani fen lisesinde öğretmenlerin zor not verdiği bir okulda okul birincisinin notu 4,2 diyelim düz lisede öğretmenlerin tüm çocuklara bol keseden not verdiği bir okulda ortalama bir çocuğun not ortalaması 4,8 ise. O zavallı Fen lisesi birincisi bu çocuğu geçmek için 1-2 soru fazla yapacak.
Madem hak özgürlük diyorsunuz, neden bu uygulamayı kimse eleştirmiyor.
Şuanda iyi okullarda okuyan bazı başarılı çocuklarda 2-3 soru eksikle başlıyor sınava, onları neden mağdur edebiyatı yaparken görmüyoruz?
İHL lilerin mağduriyeti bitirildi, bu konuyu birebir yaşamış insanlar olarak neden yeni getirilen bu uygulamaya önce siz karşı çıkmıyorsunuz?
Ay ne münasebet, bana dokunmayan yılan bin yaşasın banane:26:
Baş örtüsüyle eğitim hakkı için hepimiz baş örtüsü takıp okula gitmiştik. Öyle bir gün falan değil, her gün. Mezun edilmemekle tehdit edilmemize rağmen.
Hiç unutmam o günleri..
Yine benim gibi olmayanların hakkı gasp edilse yine elimden geleni yaparım, ama gel gör ki bazı yorumları okudukça, "dünya hep bize güzel olsun" tavrını gördükçe pişman olmuyor değilim yaptıklarımdan