o zamandan bu zamana cokkk yol gelindi..Unutuldu... ama hatirlamak bizim elimizde.. ayrica sadece son 10 yilda yapilan acaip uygulamalar degil yanlis olan, öncesi d evar. Zaten egitim sistemini bir oturtabilen yönetim olmadi daha Ata dan beri...
Evet zaten ona buna yüklemek yanlış olur, toptan bir hata vardır, hatalar devam ettiriliyor

(
Eğitim demeyin bana çok dertliyim ben

Çocuklarım deneme tahtasına dönecekler, 2 yıl sonra liseye geçicek oğlum Anadolu Liseleri kalktı.
SBS kalktı, ama dönem içinde sınav olacaklarmış? Nasıldır bilen yok?
Kafam karmakarışık, yapılan açıklamalar yetersiz.
Offffff, offfff....
Aman parkon eğitim sistemi deme, susmam sabaha kadar, eskiden hiç yardımcı kitaba ona buna ihtiyaç duymadan okurduk biz, şimdi kitaplarda bilgi yok, misal bir okul kitabında şuna benzer yazılar vardır: dağ nedir? Yayla ile ova arasındaki farkı açıklayınız, bilgi yok soru var, sebep : efendim çocuklar ezbercilikten kurtulacak araştıracakmış, çocuk köyde tek derslikte, internet yok, kütüphane yok, yardımcı kitap yok nasıl araştıracak

Bir arada kredili sistem vardı, o sistemden mağdur olan çok çocuk oldu, okullara geçiş sınavları tam bir karmaşa, sbs, oks, lys hep bir sınav, hadi zar zor okul kitaplarındaki bol soru işaretli bilgi içermeyen yazıları aştın okulun bitti, eeee sonra iş yok hemşerim, cvnizde makine mühendisi yazıyor ama bizim şirkette çaycı açığı var düşünür müsünüz? Nasıl yani:44:
Memur olmak istiyorum durrr kpssye girmen lazım, al sen şu kitapları bir oku harıl harıl hazırlan bakalım, emeklilik ölmene 5 kala emekli olursun

E güzel, beni uyutun 2113 yılında herşey düzelmişse uyandırırsınız, düzelmemişse uzaya fırlatın

((
bir arkadas sormus cevap vereyim konuda bilgisi olan biri olarak
eskiden sağlık ocağında tetanoz asısı, hepatit asısı herkese dagıtılır ve yapılırdı
gene eskiden doğum kontrol ilaçları biz eczanelerde 2.8 lira iken(bundan sadece 4-5 sene önce) sağlık ocakları tarafından herkese verilirdi
gene eskiden bebeklere 15 günlükken baslanp 1 yasına kadar devam edilmesi zorunlu dvit 3 damlalar ve kan damlaları verilirdi
çok begenilen hükümetimiz sağolsun bunların hepsini pat diye kaldırdı sebep sağlıkta tasarruf
sağlıkta tasarruf böyle olmaz
ha ayrıntı vereyim devlet dagıtırken 2.8 lira olan microgynon, eczanelerce satılmaya baslanınca hızlı bir zam yasadık,suan 9.5 tl
ve eczaneme gelip aylık 9.5 liralık ilacı alamayıp hamile kalan o kadar insan varki bu ülkede inanamazsınız
gene bebeklerine bu damlaları alıp kullandırtmayan insanlar
hamileliğinde tetanoz asısı olamayanlar
ayagına çivi batınca tetanoz asısı yaptıramayanlar o kadar cokki
ve daha da berbatı muayene ücretleri
emekli amcaların 3 kurusluk ilaçları için maaslarından kesilen muayene ücretlerini görseniz sinirinizden catlarsınız
maastan kesilince kimsenin haberi olmuyor ya bedava sanıyorlar
ama öyle paralar kesiliyor ki aklınıız şaşar
yakında 9.5tl lik doğum kontrol ilacını yazdırmadan alamayacaksınız çok yakında
ilaç ödenmiyor ama devlet muayenelerden para kazanmak istiyor
yani 9.5+8tl(muayene parası)- 17.5 tl vereceksiniz
ne diyelim durmak yok yola devam
Sağlık Ocakları denilince kızamık aşısı skandalı, bayat aşı konusu geliyor aklıma buz gibi oluyorum, o skandal 18 yıl sonra yine yaşanıyor, eksik doz sebebiyle aşı olan çocukların tekrar aşı olması gerektiği söylendi tvde, oysa insanlar çocuklarını emanet ediyor sağlık ocaklarına

Sözüm ona ücretsiz hizmet

18 yıl önce para verip özelde yaptırmasaydım kızamık aşısını kızım şu an sspe hastası olabilirdi, hastalığın aşıyla alakası yok deniliyor ama ortalık inledi eksik doz sebebiyle oldu diye