• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
15-20 kişilermiş…
Ellerinde sopalar, bıçaklar varmış!
Eskişehir’deki protestolarda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için Kocamustafapaşa’da forum yapanlara saldırmışlar.
Cumhuriyet’in haberine göre, militanların lideri olduğu öne sürülen kişi, “Yarın akşam gelirseniz, hepinizi keseriz. Kaç kişi ölür sayamazsınız!” diye bağırarak tehditler savurmuş.
Sonra da Facebook’taki hesabından Kocamustafapaşa Meydanı’ndaki Gezi Parkı eylemlerinin bittiğini ilan etmiş!
Ayrıca, elinde oyuncak tabanca bulunduran bir çocukla çektirdiği fotoğrafı da paylaşmış!
Fotoğrafın altına şu notları düşmüş:
“Ne yapacaksın?” dedim.
“Kemal Kılıçdaroğlu’nu vuracağım!” dedi.
“Niye?” diye sordum.
“Çapulcuların başı o!” diye cevap verdi.
“Doğru yoldasın yeğen!” dedim.
* * *
Çapulculara savaş açan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef gösteren saldırganın Facebook’ta başka fotoğraf ları da var.
Bunlardan birinin AKP mitinginde çekildiği anlaşılıyor.
Ayrıca giysisinin üzerinde muktedirin resmi bulunuyor!
* * *
Muktedir durmaksızın kışkırtıyor!
Yalan üzerinden toplumu bölüp, kutuplaştırıyor.
Bir seçimi daha kazanabilmek uğruna, kardeş kavgasına zemin hazırlıyor.
Metinlerini yazan danışmanı “Aman ne yapıyorsunuz muktedirim, lütfen sakin olun!” diyeceğine, tam tersini söylüyor!..
“Şimdi her alanda taarruz zamanıdır!” diyerek, bindirilmiş kıtalara saldırı emri veriyor!
Gaza gelen sopalı, bıçaklı, palalı saldırganlar harekete geçiyor.
Forumlar basılıyor, tehditler savruluyor!
“Hepinizi keserim!” diyen saldırgan muktedirle, muktedir de yarattığı bu vandallık şaheseriyle (!) gurur duyuyor!..
Muktedirin oyuncağı haline gelen güzelim Türkiye, karanlık yarınlara doğru savruluyor!
Uğur Dündar

Son düzenleme:
25 Haziran 2013 Salı Saat: 10:18
TOMA'nın önünde neden durdum?
Siyahlı kadın artık ben değilim. O artık beni eve çekip limon veren adam, gururlu bir şekilde yürüyen anti-kapitalist Müslüman, inandıkları için ayağa kalkan ve sokaklara giden her bireydir.

İSTANBUL- İstanbul’daki Gezi Parkı gösterilerinin ilk günlerinde bir TOMA’yı karşısında durup kollarını açarak durduran kadın gösterilerin sembollerinden birine dönüştü. Üzerindeki siyah elbise nedeniyle ‘siyahlı kadın’ olarak adlandırılan kadının kimliğiyle ilgili farklı bilgiler veren haberler yayınlandı.‘Siyahlı kadın’ olarak bilinen Kate Mullen BBC Türkçe’ye kimliği ve gerçekleştirdiği eylemle ilgili konuştu.

TAZYİKLİ SUYA KARŞI KIPIRDAMADAN DURDU
Cullen, Avustralyalı bir öğrenci olduğunu söylüyor. Sydney’de sosyoloji okuyormuş. 21 yaşında bir Avustralyalı. Üniversitede okurken resepsiyonistlik gibi yarı zamanlı işlerde çalışıyormuş. İstanbul’a geliş nedeni ise eğitim.

2012 Eylül'ünde İstanbul’a geldiğini ve öğrenci değişim programı kapsamında Koç Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü aktaran Cullen, ''Başlangıçta sadece bir sömestir kalmayı planlıyordum ama bu kentin, insanların ve kültürün içinde yaşadıktan sonra bir yıl boyunca kalmaya karar verdim.'' diyor.

‘Avustralya’da da eylemlere katılmıştım’
İlk eylemi değil Cullen'ın Gezi Parkı gösterileri. Cullen, Sydney’de birkaç gösteriye katıldığını, Avusturya'nın ''sığınmacıların ülkeye gelir gelmez gözaltına alınması politikasını'' protesto etmek için sokağa çıktığını, ayrıca Irak savaşı karşıtı gösterilere ve Sydney'deki Occupy - İşgal eylemlerine katıldığını anlatıyor.

Beni binaya sokup yardım edenlerden ilham aldım’
Peki Gezi Parkı eylemlerine nasıl yer almış Cullen? Mayıs ayı sonunda protestolardan haberdar olduğunu, bazı arkadaşlarının da eylemlere katıldığını anlatıyor ve şöyle devam ediyor:

''Mayıs ayı boyunca İstiklal Caddesi’nde kesinlikle şiddet içermeyen eylemlerde polisin göstericilere sürekli gazla müdahale ettiğini gördüm. Ben de bir akşam Cihangir’deki evime dönerken gaza maruz kaldım. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Acı gözlerimi yakıyordu ve nefes alamıyordum. Şansıma bir adam beni tutup bir binaya soktu. Binada bir grup insan vardı. Bana, gözlerime sıkmak için limon ve yanığı yatıştırmak için süt verdiler. Burası muhtemelen İstanbul’daki LGBT topluluğunun merkeziydi. Bana kim olduğumu sormadılar. Bana yardıma ihtiyacı olan bir insan olarak davrandılar. Tük veya yabancı, erkek veya kadın, eşcinsel veya heteroseksüel, Hristiyan veya Müslüman olmama bakmaksızın bana eşit bir şekilde sevgiyle yaklaştılar. Bu grubun iyiliğini, gücünü, kararlılığını deneyimimle gördükten sonra, ben de onlardan ilham aldım. Kendilerine çok minnettar olduğum bu insanlara dayanışmak ve gerçekten inandığım bir şey için ayağa kalkmak isteğim alevlendi.''

'Hayatımda hiç böyle bir ruh hali görmemiştim’
Cullen,daha sonra cuma, cumartesi ve pazar günkü gösterilere katılmış. Ocak ayından bileti varmış Orta Amerika seyahati için. ''Tencere ve tavalarla şarkılar söylemiş, gazlı müdahaleye maruz kalan eylemcilere limon yardımı yapmış.Hayatımda daha önce tanık olmadığı bir dayanışma, birliktelik ve iyimserlik duygusundan söz eden Cullen, şöyle devam ediyor:

''Beni en fazla etkileyen hayatın farklı kesimlerinden insanların gösterilere katılımıydı: Genç ve yaşlı, Beşiktaşlı ve Galatasaraylı, dindar (Üzerinde ‘Kapitalizme Karşı İslam’ yazan pankartı taşıyan bir grup başarötülü kadının yürüdüğünü ve Cihangir’deki cami önünden geçerken herkesin onları alkışladığını hatırlıyorum) ya da değil… Polis daha fazla gazladıkça ve daha fazla tazyikli su sıktıkça insanlar şiddete karşı şiddetsiz bir direniş için daha fazla birleşti ve kararlı hale geldi. Gerçekten öyle iyimser bir duygu vardı ki insanlar dayanışma içinde olmanın gücünü farkettiler.''

Amerika'da çöp aracı yokmuş. Biz öyle duyduk! :9::9::9:

yazdığınız cümle aynen bu ....
ha bu arada regl dönemi olduğu için oruçlu değilim bak bu açıklamayı da herkese yapmam :ssz::ssz::ssz:
bir de haberi asıl sizin doğru okumadığınız da ortada .. kadının milliyeti ile ilgili hiç bir açıklama yok ..sadece tomanın önünde kıpırdamadan duran kadından bahsetmiş ... bakınız haber metninin 1. kısmı ... kaldı ki kadının Amerikalı olması çok önemli değil .. hatta hangi milletten olması önemli değil ... madem bir eylem yapıyorsun onu da adam gibi yap değil mi?

Son düzenleme:
@teotdler: Antakya'da su sıkarken hedefi tutturamayan tomaya halk " sen yenisin galiba?" Şeklinde tempo tutuyor. #DirenAntakya

Buna çok güldüm
:1:

Dış mihrakların çapulculara verdiği tehlikeli silahlar:50:

$image.webp

@: "Beni ne doktorlar, mühendisler, mimarlar, avukatlar istedi de hepsi göz altındalar! #direnTMMOB"

Çok hoş bu gençler.:1:

Kizlar nasilsiniz?
tatilde oldugumdan dolayi cok giremiyorum, haberleri de cok takip edemedim acikcasi..

Ali korkmaz'in vefatina hala cok uzgunum..

Dun basbakanin "siddete siddetle karsilik verilir" sozune sahit oldum.. Hala da inanamiyorum nasil bir mantikla bir ulkenin basbakaninin boyle bir cumle kurabilmesine..

Topikte gülüp eğlenmek için karikatürler vs paylaşacağınıza bilgi paylaşın ve geçen gün mübarek Ramazan hatrına son kez uyarıyorum demiştim değil mi?

Ben oruçluyum ve oruçlu olmak okuduğumu anlamama engel olmaz, polemiğe giriliyor, polemiğe girmek ceza alma sebebidir, bakınız bu açıklamayı da herkese yapmam...

Kizlar nasilsiniz?
tatilde oldugumdan dolayi cok giremiyorum, haberleri de cok takip edemedim acikcasi..

Ali korkmaz'in vefatina hala cok uzgunum..

Dun basbakanin "siddete siddetle karsilik verilir" sozune sahit oldum.. Hala da inanamiyorum nasil bir mantikla bir ulkenin basbakaninin boyle bir cumle kurabilmesine..

bu ilk degil ki....Polisim kahramanlik yaziyor, yüzde elli yi zor tutuyorum, vs... diye devam eden cok talihsiz cümleler var. Üzülüyorum, icim aciyor bu cümleleri duyunca...

Topikte gülüp eğlenmek için karikatürler vs paylaşacağınıza bilgi paylaşın ve geçen gün mübarek Ramazan hatrına son kez uyarıyırum demiştim değil mi?

Ben oruçluyum ve oruçlu olmak okuduğumu anlamama engel olmaz, polemiğe giriliyor, polemiğe girmek ceza alma sebebidir, bakınız bu açıklamayı da herkese yapmam...

O değilde üyeliğimin ilk zamanların dan şu zamana kadar nasıl oldu da ban yemedim şaşırıyorum. :1::1::1:

Ali Korkmazla ilgili kamera kayitlarina ne olduguyla ilgili net bir bilgisi olan var mi? Ilk haber geldigi gun 4 tane kayit oldugunu ama hepsinin kayboldugunu ve birinin 18dk'sinin silindigini soylediler ( kanald ana haber ) ailesi delillerin karartildigindan supheleniyormus.. Dun aksam da kamera kayitlarinin silinmedigini soylediler ( yine kanald ana haber )

anlamadim hic bisi.. Goruntulere ulasilmis mi?

O değilde üyeliğimin ilk zamanların dan şu zamana kadar nasıl oldu da ban yemedim şaşırıyorum. :1::1::1:

Bugün tehlikeli sulardasın, kıyıya doğru yüzmezsen güldüğün başına gelecek, gülerken banlanan arkadaşlardan tecrübeleri, deneyimleri hakkında bilgi alabilirsin:51:

Ali Korkmazla ilgili kamera kayitlarina ne olduguyla ilgili net bir bilgisi olan var mi? Ilk haber geldigi gun 4 tane kayit oldugunu ama hepsinin kayboldugunu ve birinin 18dk'sinin silindigini soylediler ( kanald ana haber ) ailesi delillerin karartildigindan supheleniyormus.. Dun aksam da kamera kayitlarinin silinmedigini soylediler ( yine kanald ana haber )

İlginçtir. Sadece Ali Korkmazı olduğu bölüm silinmiş. Bakın siz şu işe...

Bugün tehlikeli sulardasın, kıyıya doğru yüzmezsen güldüğün başına gelecek, gülerken banlanan arkadaşlardan tecrübeleri, deneyimleri hakkında bilgi alabilirsin:51:

Yalan yok. Şu ban olayını merak etmiyor değilim hani...

bu ilk degil ki....Polisim kahramanlik yaziyor, yüzde elli yi zor tutuyorum, vs... diye devam eden cok talihsiz cümleler var. Üzülüyorum, icim aciyor bu cümleleri duyunca...

Evet canim haklisin, hepsinde ayri bir sasiriyor ve uzuluyoruz. Bunu dedigi gun bitlisti sanirim havaalani acilisinda konusuyordu ve tam onu gostermeden once ali korkmazin cenazesi vardi haberlerde..duydugum anda kulaklarimdan gozlerimden alev cikti ofkeden..

"siddete siddetle karsilik verilir" ne demek? Provokasyonun da, kiskirtmanin da boylesi olmaz.. Hala ayni seyler olmaz.. Kac genc cocuk olmus, basbakan bir bas sagligi veya uzuntu dilemeden hala siddeti savunuyor.

4 bilgisayarın hard diskide bozuk çıkmış:30:
Tesadüfe bak sen.
Bir otel sahibi kayıtları polisle birlikte izlediklerini ve teslim ederken kesinlikle bozuk olmadığını söylüyor.
Cd de de 18 dk lık bölüm silinmiş.
Bugün 2 kişiyi gözaltına almışlar olayla ilgili, ama ben çok kaygılıyım.
Polisin saklamaya çalıştığı birşey varsa ve yanlış insanların üzerine yıkılırsa bu olay.:50:

Mune, cok konudisi olcak ama, alintilar bolumu ve alinti yapildiginda haber gelme ozelligi cok guzel olmuuuss :46:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X