• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gezip eğlenmek mi biriktirmek mi

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
53
arkadaşlar ben hiç para biriktiremiyorum daha doğrusu istemiyorum. şöyle ki ;

yaşadığımız yerde evler çok pahalı hayat da pahalı biraz yeme içme vb. kiramız da yüksek 1200+100 lira aidat ve küçücük ev. arabamız var. ama evimiz yok. eşimin maaşı 4000 benimki 2.500.

çok şükür rahat geçiniyoruz istediğimizi alıp yiyoruz. bir yıl bile olmadı evleneli ama gezdik tatil yaptık baya. balayına yurtdışına gittik borcu yeni bitti. şimdi de İtalya' ya gitmeyi düşünüyoruz. sorum şu; ilerde pişman olur muyum niye biriktirmedim diye hep aklımda zaman ve imkan varken gezelim diyorum. çocuk da yokken. yanlış bir düşünce mi? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler:)

yaşadığımız yerde evler çok pahalı hayat da pahalı biraz yeme içme vb. kiramız da yüksek 1200+100 lira aidat ve küçücük ev. arabamız var. ama evimiz yok. eşimin maaşı 4000 benimki 2.500.

çok şükür rahat geçiniyoruz istediğimizi alıp yiyoruz. bir yıl bile olmadı evleneli ama gezdik tatil yaptık baya. balayına yurtdışına gittik borcu yeni bitti. şimdi de İtalya' ya gitmeyi düşünüyoruz. sorum şu; ilerde pişman olur muyum niye biriktirmedim diye hep aklımda zaman ve imkan varken gezelim diyorum. çocuk da yokken. yanlış bir düşünce mi? Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler:)
çocuk yokken gez toz çocuk düşününce biriktirmeye başla.

Herşeyin fazlası zarar.
Yılda bir kere Yurtdışına tatile çıkıyoruz.
Aylık kazancımız 9 bin civarı.
Her ay 100 Euro alıyoruz. Bu parayı yurtdışında harçlık yapıyoruz. Uçak biletini taksitle çok erkenden alıyoruz. Oteli de erkenden ödüyoruz.
Bu arada her ay belli bi birikim yapıyoruz.
Ev ev araba kredisi ödüyoruz. Bi oğlum var 10 yaşında. Onun masrafları oluyor.
Düzenli ve istikrarlı harcadıktan sonra tatile de gidilir. Ama şimdiden birikim yapmazsan ileri de pişman olabilirsin.

gezmek güzeldir.
hatta ben tam tersi evliliğin ilk yıllarında çok borca batmanın iyi olmadığını düşünüyorum, bizzat tecrübe etmişliğim var.
Neden o kadar strese girdik ki diyorum şimdi.
bir kaç yıl gezip eğlenseydik daha iyi olurdu.

Ama bizim şöyle bir durumumuz vardı, arkamızı dayayacağımız kimse yoktu. yani şöyle diyeyim, bir sorun olursa parasız kalırsak falan bizi bir kaç ay idare edecek varlıkta ne benim ailemde ne onun ailesinde birileri var.
O yüzden ev almakta acele ettik, evi olan insan her şekilde geçinir diyerek.

Bu arada çocukla da geziliyor. Biz hep Yurtdışına çıkıyoruz. Hiç sıkıntı yaşamadık oğlumla.

Bence kücük bir miktar kenara koya bilirsin ... Gözüne batmiyacak kadar. Kenara koymak hep iyidir helede cocuk falan gelirse bir maas eksilcek cnm... damla damla göl olur :))

Herkesin hayata bakış açısı ve amacı farklı, gezmeyi çok seviyorum, gezmeden duramam, para gidiyor evet, birikiyor ama az. Nasıl mutluysanız öyle. Çocuğumuz var ama gene de geziyoruz sürekli onu alıp ve bırakıp sıkıcı iş temposunda ancak böyle motive olabiliyorum

cok fazla kenara atmasanda damlaya damlaya göl olur derler en azından 300 400 atın kenara yılda 4000 5000 para yapar. yıne gezin tozun ama bir taraftan kendınızı sıkmadan yapın birşeyler

Yaşlar kaç? Eğer ki 22-25 civarı bir şeyse çok gezip az biriktirin.

Ama eğer 30 üzeri ise az gezip çok biriktirin.

Gezmek illa da pahalıdır diye bir şey yok. Biletleri önceden alıp oteli önceden öderseniz, ucuz ülkelere giderseniz veya sezonun yüksek olmadığı zamanlarda giderseniz ucuza gelir.

Ama her insanın ev sahibi olması gerektiğini düşünüyorum, o yüzden yaş 30 ve üzeri ise yavaş yavaş da biriktirirdim ben olsam.

Gez yahu, neden gençliğini harcayasın? Kredi çeksen de ödemesi bitene kadar yaşlanmış oluyorsun. Aldığın ev tam anlamıyla senin olduğunda, belini doğrulttuğunda artık bazı şeyler için geç kalmış olabiliyorsun. Arabanız varmış işte, yeter. Kirasını verdiğin sürece oturduğun ev senin zaten tabi orasını delicem burasını kırıcam, tadilat yapıcam diye tutturan bir insan değilseniz :) Gez toz, ilerleyen zamanlarda duruma göre bakarsınız, ev alacak durumda olursanız alırsınız, yoksa da dünyanın sonu değil. Dünya malı bu, bi depreme, yangına bakar, insanın kendini bu kadar kasmasına gerek yok bence.
Eklemeyi unutmuşum, zor günler için az miktarda da olsa birikim yapabilirsiniz, çok değil ama başınıza bi hastalık falan gelse ne olacak sonuçta. Ev olayını kafaya takmayın, ileride de olur o.

Son düzenleme:

eğer işyerleriniz yapmıyorsa bireysel emeklilik yaptırın kendinize. aylık 200 den yatırsanız ileride bir birikim olur.
sonra aylık 400 500 kenara koysanız iyi bir birikim olur bir zaman sonra.
gezmek dolaşmak güzel şeyler. bence italyaya da gidin gezin görün. çocuk varken de gezersiniz de şu an başka olur.
ama tamamen boş vermek olmaz. pişman olursunuz bana kalırsa.

ikisini de yapmak lazım tam kuruşuna kadar parayı harcamak da mantıksız kenara para atacağım deyip dünyanın tüm güzelliklerinden geri kalmak da
ben de turları öneriyorum hem çok gezdiriyorlar hem çok önceden kalırsan daha ucuza getirebiliyorsun
eğer tur sevmiyorsanız da izinleri tam resmi tatillerde değil de kimsenin tatile çıkmadığı mesela ekimin ortası yada mayıs başı gibi zamanlarda kullanıp tatillerden daha ucuza yararlanmak olabilir

yurt disina gitmek guzel de mence gereksiz yani sizin durumunuz icin ulkemizdede vok guzel yerler var deniz kenarinda cok uygun fiyatta oteller var cesmede gunlugu 120 lira olan oteller var sizin durumunuz icin gayet uygun aslinda arastirsaniz bulursunuz GEZIP EGLENMEK GUZEL AMA BURIKIM YAPMAKTA LAZIM HASTALIK OLUR BASKA BIR SEY OLUR ISSIZ KALIRSINIZ MAASLARINIZ GAYET IYI RAHATLIKLA EV ALIRSINIZ bir teyzenin lafi var gencken ne yaptiniz yaptiniz yaslilikta calismak zor derdi

Benim de çok sevdiğim bi söz var.
Ver paşam diyeceğine, ver köşem demelisin diye.
Gerçi bu aralar bizde de durum pek iyi değil ama biz toparlarız onu bi şekilde.

Çocuk yokken yapmak istediklerini yapabildiğin kadar yap. Ama kazancınızın tümü de buna harcama derim.
Bir kısım ufaktan yatırıma başlayabilirsin. Çünkü çocuk olunca masrafların arttığı gibi onun geleceği için birikim yapma eğilimli oluyorsun. Buna rağmen 1 kere geldiğin hayatı yaşa kesinlikle.

Gez arkadasim. Ama mutlaka kenara da kötü gunler icin her ay bir miktar para ayir bence. Masallah guzel kazanirken biraz da biriktirmek lazim. Sirf cocuk diye dusunme. Bunun Allah korusun hastaligi var vs....

Back
X