Gezme İzni Almadan Gitsem?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Yaşadığım bazı ağır sıkıntıları unutmak adına,özellikle kendimi keşfetmeye başladığım şu yıllarda içimde inanılmaz bir seyahat tutkusu oluşmaya başladı. Bu seyahatler yurtdışı olabilir yurtiçi olabilir farketmez,artık ruhum kabına sığmıyor. sait faik'in de deyimiyle "seyahatler çekiyor içim" . Ancak gelin görün ki annem bu gezileri onaylasa da babam maalesef çok zor ikna oluyor. Sadece günübirlik bursa gezisine bile zor ikna etmiştim. 20 yaşındayım, farklı kültürler farklı insanlar tanımak görmek istiyorum içim içimi yiyor çünkü bu istek günden güne artmaya başladı. Bireyim ve kendi kararlarımı verebilecek yaştayım ama bu kadar kısıtlanmak, hele ki benim gibi gençlerin özellikle buna teşvik edildiği halde ailemin baskıcı olması beni çok bunaltıyor. Bu gezilere gizli gitsem de içim içimi yiyecek. Ya da gitmeli miyim gizlice?Yok mu bir çıkar yol? Huzursuzum çünkü çok ihtiyacım var yola çıkmaya, bambaşka bir yerde hiçkimsenin beni tanımadığı bir ortamda bulunmaya.

ekleme : tek başıma değil, arkadaşlarla ve güvenli turlarla gitmeyi planlıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
gizli yapılan işten hayır gelmez bence ikna yolunu deneyin orta yolu bulun.gerekirse bir işe girin çalışın kendi paranızla gidin.ekonomik özgürlük olmadıkça çoğu anne baba karışma özgürlüğü olduğunu düşünüyor.okulu bitirip kendi evinize çıkarsanız zaten sorun kalmaz.şimdilik idare etmeniz lazım orta yolu bulun derim.

Cok haklisin ama gizli gitmek de Iyi degil ya basina bir sey gelirse ailene kim ulasicak? Hastalanirsan vs annen ikna edebilir mi babani? Ve ya gonullu is icin gidiyorum diye soyluyebilirsin gonullu stajlar var Yani bunu soyluyebilirsin

hayır maalesef, öğrenim kredisi çektim ama. yıllık 5 bin kadar bi para veriliyor öğrencilere geri ödemeli olarak. bu kredilerle gezip calismaya baslayinca da ödemeyi planlamistim kafamda.

gençsin hevesini heyecanını anlıyorum ama borç parayla gezilmez. 1 hafta yaz tatiline gidip 12 ay ödemek gibi birşey bu.
babana konuyu sık sık aç. istediğin 5 yere gidemezsinde 1 ine gidersin.

Cok haklisin ama gizli gitmek de Iyi degil ya basina bir sey gelirse ailene kim ulasicak? Hastalanirsan vs annen ikna edebilir mi babani? Ve ya gonullu is icin gidiyorum diye soyluyebilirsin gonullu stajlar var Yani bunu soyluyebilirsin
tamamiyle gizli gidilmez zaten annem bilir illaki, aslında gizlilikten kastım gidip sonra haber vermek ya da gitmeden bir saat evvel flan o zaman itiraz da edilmez ama cok cesaret isteyen bir iş :) arkadaşım var üniversiteden onun ailesi her yeri onaylıyor güvenli tur güvenli ortam oldukça. tek basima da gidemem zaten

hayır maalesef, öğrenim kredisi çektim ama. yıllık 5 bin kadar bi para veriliyor öğrencilere geri ödemeli olarak. bu kredilerle gezip calismaya baslayinca da ödemeyi planlamistim kafamda.
Aylık 400 küsur bi şey üniversite okumuyo musun hepsine nasıl yetecek o para yurtdışı diyosun bi de. Üniversite de gezdin gezdin açıkçası tabi yurtdışı ailen izin vermezken çok ütopik de yurda falan çıkıp birey olma ve kendini değişik kültürleri tanıma istediğini daha rahat gerçekleştirebilirsin belki. Tamamen özgürlük ne Yazık ki baba parasıyla olmuyor ona daha var :)

20 yaşında birisi de günübirlik geziye gidebilsin yani.
ailen neden bu kadar baskıcı, sebebi var mı?

ben olsam annemi kandırıp giderim, babama da söylemem bu durumda. Ama birinden biri bilmeli, maalesef günümüzde her yer tehlikeli.

Bence ailenizden gerekli izinleri alıp üniversitelerin öğrenci değişim programlarına katılın. Yurtdışına gidin. Hem gezer hem öğrenim yaparsınız.

20 yaşında birisi de günübirlik geziye gidebilsin yani.
ailen neden bu kadar baskıcı, sebebi var mı?

ben olsam annemi kandırıp giderim, babama da söylemem bu durumda. Ama birinden biri bilmeli, maalesef günümüzde her yer tehlikeli.
bana güvenleri tam, ama çevreye ve insanlara güvenmiyorlar bu da beni aşırı bunaltıyor

Bence ailenizden gerekli izinleri alıp üniversitelerin öğrenci değişim programlarına katılın. Yurtdışına gidin. Hem gezer hem öğrenim yaparsınız.
erasmus da düşünüyorum ilerde bölümüm için, şmdiden seyahati bahane edip alıştırma yapmak istiyorum bir nevi aslinda

Aylık 400 küsur bi şey üniversite okumuyo musun hepsine nasıl yetecek o para yurtdışı diyosun bi de. Üniversite de gezdin gezdin açıkçası tabi yurtdışı ailen izin vermezken çok ütopik de yurda falan çıkıp birey olma ve kendini değişik kültürleri tanıma istediğini daha rahat gerçekleştirebilirsin belki. Tamamen özgürlük ne Yazık ki baba parasıyla olmuyor ona daha var :)
üniversite masraflarim karsilaniyor pederin kredi cektigimden haberi yok söylemedim. gezmek istersem de kredi olayindan bahsetmeyeceğim. geri ödemeli gezi derim hem yalan olmaz hem de pedere yüklenmem. sadece orada harcayacagim yemek,vize, otel, müze paralari v.s ondan karsilarim

tamamiyle gizli gidilmez zaten annem bilir illaki, aslında gizlilikten kastım gidip sonra haber vermek ya da gitmeden bir saat evvel flan o zaman itiraz da edilmez ama cok cesaret isteyen bir iş :) arkadaşım var üniversiteden onun ailesi her yeri onaylıyor güvenli tur güvenli ortam oldukça. tek basima da gidemem zaten

Ozaman baban Sana guvenmez artik guvenini zedelersin. Hayal kirikli olursun baban icin. Anliyorum gencsin ozgurluk istiyorsun ve baban kisitliyorsa Cok zordur bi kiz cocugu icin. Baban arkadasini taniyor mi? O ikna etse onunla beraber gidicegini soyluyebilirsin. Acik adres verebilirsin nereye gidiceni hangi tur hotel vs telefon. Ve ya babana Sor nereye gidebilirim O karar versin.

Ozaman baban Sana guvenmez artik guvenini zedelersin. Hayal kirikli olursun baban icin. Anliyorum gencsin ozgurluk istiyorsun ve baban kisitliyorsa Cok zordur bi kiz cocugu icin. Baban arkadasini taniyor mi? O ikna etse onunla beraber gidicegini soyluyebilirsin. Acik adres verebilirsin nereye gidiceni hangi tur hotel vs telefon. Ve ya babana Sor nereye gidebilirim O karar versin.
zaten çok ütopik ve bende kendime yakistiramam bunu o yüzden konu açtım :) işin içinden çıkamadım. insan özgürlük isteyince saçmalayabiliyor arada böyle. evet arkadasimla ikna etmek güzel bir fikir. aslında çok fazla konuşup saatlerce ikna etmeye calisinca izin veriyor ama yarı gönülsüz izin oluyor bu.

Bence ailen haklı, bu devirde yaşanan onca olayı göz önüne alınca 20 yaş çok büyük bir yaş gelmedi. Kendi 20 yaşımı düşündüm de iyi ki annem de bana karışmış çoğu isteklerimde. Evet reşit olabilirsin ama, bence kendi paranı kazanmaya başladıktan sonra böyle şeylere girişsen daha mantıklı. Öğrenimin için aldığın parayı bence kullanman gereken yere harcamalısın.

Seni kirmamak adina veriyor ve Sana Deger verdini acikliyor gonulsuz degildir. Senin Cok istekli oldunu goruyor. Tabiki kendin cabanda olsun maddiyat anlaminda. Kendin calisip part time isde Kendine katkida bulunabilirsin. Sen ikna et olur Bu is

Bence ailen haklı, bu devirde yaşanan onca olayı göz önüne alınca 20 yaş çok büyük bir yaş gelmedi. Kendi 20 yaşımı düşündüm de iyi ki annem de bana karışmış çoğu isteklerimde. Evet reşit olabilirsin ama, bence kendi paranı kazanmaya başladıktan sonra böyle şeylere girişsen daha mantıklı. Öğrenimin için aldığın parayı bence kullanman gereken yere harcamalısın.
şu an eğitim masraflarımı ailem karşıladığı için öğrenim kredisini gezmeye harcamak istiyorum böyle yapan birkaç arkadaşım daha var. elbette devir çok kötü onlara da hak veriyorum ama şu an güvenli tur hizmetleri de çok gelişti. 7'den 70'e herkes turlarla geziyor

Arkadaşlarınla gitsen, ben o şekilde bizimkileri ikna edip Interbus'a katıldım.

şu an eğitim masraflarımı ailem karşıladığı için öğrenim kredisini gezmeye harcamak istiyorum böyle yapan birkaç arkadaşım daha var. elbette devir çok kötü onlara da hak veriyorum ama şu an güvenli tur hizmetleri de çok gelişti. 7'den 70'e herkes turlarla geziyor

Biliyorum Turlar guvenilir bende Zor ikna ederdim babami anliyorum seni Bu yuzden. Bende Kendim Cok istedimi gosterdim calisdim okudum ve yavas yavas alisdi. Ben staj yapiyordum yurt disinda ve ya gonullu isi yapiyordum. Ozaman CV im de guzel duruyor demistim Dogru da :) yavas yavas ikna olmusdu cunku anlatmistim kultur Cok onemli oldunu ve deneyim ve kendi ayaklarimin ustunde durmami vs vs.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X