• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gıda yardımı konusunda ne yapılabilir?

Tweetyyyy_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
1
Merhabalar
Eskiden durumları iyi olup şu an bayagı zorluk çeken bir tanıdığım var. Çocuk olmasa işin içinde bu kadarı sorgulamazdım. Devletten 6-8 bin kadar yardım alıyormuş onun dışı yok. Özellikle gıda konusunda yardım nerden alabiliriz? Gün içinde dönüş olur mu? Bu süreçte verilmesi gereken belgeler neler ve tam olarak nereye gitmeliyiz? Bilenler yardımcı olabilir mi?

Benim işsizlik sürecime denk geldi o sebeple elimden bişey gelmiyor. Belki bi yerden bişey bulursam.

Merhabalar
Eskiden durumları iyi olup şu an bayagı zorluk çeken bir tanıdığım var. Çocuk olmasa işin içinde bu kadarı sorgulamazdım. Devletten 6-8 bin kadar yardım alıyormuş onun dışı yok. Özellikle gıda konusunda yardım nerden alabiliriz? Gün içinde dönüş olur mu? Bu süreçte verilmesi gereken belgeler neler ve tam olarak nereye gitmeliyiz? Bilenler yardımcı olabilir mi?

Benim işsizlik sürecime denk geldi o sebeple elimden bişey gelmiyor. Belki bi yerden bişey bulursam.
Bazı belediyelerin yemek ve temizlik yardımı oluyor. Çocuklar okul çağındaysa eğitim vakıfları var burs verebilir çocuklara. Yardım derneklerinin sosyal medya profillerini inceleyin yardım talebi diye telefon numarası var.

Bazı belediyelerin yemek ve temizlik yardımı oluyor. Çocuklar okul çağındaysa eğitim vakıfları var burs verebilir çocuklara. Yardım derneklerinin sosyal medya profillerini inceleyin yardım talebi diye telefon numarası var.
Değil küçük daha maalesef ki. Önerebileceğiniz yardım derneği var mı?

Bulunduğunuz yerde aş evi var mı araştırın. Gıda konusunda destek olabilirler.

Kaymakamlık ve belediyeye başvuruda bulunabilir. Sonrasında bazı dernek tarzı yardım kuruluşları var.

Sosyal yardımlaşmaya başvurdu mu? Belediyelerin hayır çarşıları da oluyor, bulunduğu şehirde araştırın bir.

Bazı semtlerde Kızılay'ın yemek dağıtan şubeleri var bir sorun isterseniz.

Ya da başka kuruluşlarında olabilir.

Bizim semtte ayrıca çorba dağıtan (sadece çorba ile olmaz ama) yerleri sorgulayabiliriz.

Sofralarına katık olur en azından

Merhabalar

Gıda yardımı için belediye ve kaymakamlık oraya başvuru yapacaksınız erzak yardımı da oluyor,kart olarakda veriyorlar onunla alışveriş yapıyorlar çocuklar için yine kaymakamlık ve belediye başvuru yapın mama,bez vs için, kömür için de yine aynı yerlere başvuru yapın.Kira yardımı yapılıyorsa onda başvuru yapabilirsiniz.

Bağlı bulundukları muhtarada başvuru yapabilirsiniz.

Şu an acil olarak gıdaya ihtiyaçları vardı. Dediğiniz her yere başvuracağım.

Back
X