• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gıda zehirlenmesi

bende gecen pazar su yenı çıkan mantarlıdan yedım..

ama sırf param zıyan olmasın dıye yedım..

o kendını mantar sanan sungerımsı canlıyla kokuşmuş köfte benı zehırlemedı ya,kendımı tebrık edıyorum..

ben harbi b*k boğazım..

hayır şirket doktoru da ısrarla kendi ürünlerinden olmadığını savunuyor sizin gıda zehirlenmesi değildir diyor
yahu dahiliyeci doktor muayene etti , tahlil yaptı yalan mı söyledi adam bana

Demek BK'dan zehirlenen tek ben değilmişim. :D
3 sene önce ben de zehirlendim oradan iyi ki de zehirlenmişim 3 senedir hiçbir fastfood zincirinde yemiyorum. Dışarıda yiyeceksem de a la carte restaurantlara gidiyorum.
Bu tip yerlerde satılan şeylerin gerçek gıda kategorisinden sayılabileceğini dahi düşünmüyorum!

hayır şirket doktoru da ısrarla kendi ürünlerinden olmadığını savunuyor sizin gıda zehirlenmesi değildir diyor
yahu dahiliyeci doktor muayene etti , tahlil yaptı yalan mı söyledi adam bana

Ben de buna yakın bir tepkiyle karşılaştım. Buyrun mutfağımızı ziyaret edin sizi gezdirelim bizim ürünlerimizden zehirlenmiş olamazsınız vs diye telefon etmişti restaurant müdürü. Yahu ben zehirlenmişim içim boşalana kadar kusmuşum, hastanede serumları yemişim sen beni gezdirsen ne olur? Kaldı ki zehirlendikten sonra uzun bir süre önünden dahi geçemedim şubelerinin kokusu bile midemi bulandırıyordu.

Bende Bkden yedigimde en son anaflaksi geçiriyordum ay hatırladıkça sinirlerim bozulur doktorum şikayet etmelisin ama sonuç alacagını sanmam çok büyük bir şirket sonuçta ugraşmana değmez dedi geçmiş olsun :(

Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı bizde kızımla hamburger yedik aynı yerde Cumartesi gecesi kızım istifra ederek uyandı ardından ishal başladı..üç gün boyunca mahvoldu kuzucum..doktorda yediği birşey dokunmuş dedi zaten..eşimde dedi hamburgerden olmasın diye ama iki gün sonra ortaya çıkmaz diye düşünmüştüm...şimdi çok mantıklı geldi yazdıklarınız çünkü başka dokunabilecek birşey yememişti..bir daha önünden geçmem artık...

şimdi konuyu okuyunca aklıma geldi.. bu yaz burger ya da mc yemiştim bir gün tam olarak hatırlamıyorum. ertesi gün uyandım yaklaşık bir yarım saat sonra istifra ve ishal başladı. kendimi tutamıyordum o kadar kötüydü ki. fakat doktora gitmedim.demek ki zehirlenmişim de haberim yokmuş:44:
geçmiş olsun sana da cnm..

hadi size afiyet olsun, mc olsun burger king olsun kizartmalari dogmuzyaginda kizartiyorlarmis duymadinz mi :)))
ciddi ciddi oralardan yemek yemegin kizlar bizim dönerimiz gibisi yok :)
büyük gecmis olsun buara...

ya saka bir yana kizlar ciddi ciddi ordan birsy yemeyin icmeyin netde youtubede vs. arastirin etleri nasil yapiyorlarmis :S
hele chickenleri felan fastfood istiyorsaniz en iyisi lezzitanin yada erpilicin chickenlerini burgerlerini alin evde kendiniz yapin ben sahsen öyle yapiyorum cok da lezetli oluyor hemde helal kesim :)

"Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz/helal olanlarından yiyin; eğer sadece O’na kulluk ediyorsanız, Allah’a şükredin. O’na karşı diliniz, bedeniniz ve malınızla, kulluk borcunuz olan şükrü yerine getirin." Bakara 172

"Allah size sadece ölmüş (murdar hayvan)ı, kanı, (hem etinin hem tabiatının pisliğinden dolayı) domuz etini ve Allah’dan başkası putlar ve şahıslar adına kesileni haram kıldı. Fakat kim de mecbur kalırsa, istekli olmayarak ve sınırı aşmadan sırf ölmemek için yerse ona hiçbir günah yoktur. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir." Bakara 173

"Ölü hayvan (leş), (çıkmış) kan, domuz eti, Allah’dan başkası adına boğazlanan; henüz canı çıkmadan yetişilip şartlarına uygun tarzda kesilenler dışındaki boğulmuş, (taş veya sopa vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, başka bir hayvan tarafından boynuzlanma neticesinde ölmüş ve yırtıcı hayvanlarca parçalanmış; bir de dikili putlaştırılmış taşlar için boğazlanmış hayvanların etleriniyemeniz ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. İşte bunları yapmak, Allah’a itaatsizliktir. Bugün küfre sapanlar/inkârcılar dîniniz(i ortadan kaldırıp sizi kendilerine çevirmek)ten ümidi kestiler, artık onlardan korkmayın, benden korkun! Bugün dîninizi hükümleriyle kemâle erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak (hayat tarzı olan) İslâm’ı beğenip seçtim. İşte dindeki bu yasaklara uymakla beraber kim açlıktan çaresiz kalırsa, günaha meyletmeksizin/istek duymaksızın bu sayılan haram etlerden yiyebilir. Çünkü Allah, çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir." Maide 3

"Resûlüm! Kendilerine hangi şeylerin helal edildiğini sana sorarlar. De ki: “Bütün iyi ve temiz olanlar size helal kılındı. Alıştırarak Allah’ın size öğrettiğinden kendilerine öğrettiğiniz avcı hayvanların kendilerine değil size tutuverdiklerinden öldürseler bile yiyin ve üzerine bunları salarken Allah’ın adını anın besmele çekin. Allah’ın emrine uygun yaşayın/aykırı davranmaktan sakının. Şüphesiz ki Allah hesabı çok çabuk görendir.” Maide 4

Son düzenleme:
Back
X