Iyi aksamlar herkese benim bi sorum var benim icin dert bu.
Lutfen bi sure konu tasinmasin...
Ben evlendim yurt disina gittim(once belcika sonra hollanda)ve 2 ülkedende 5 senelik oturum verdiler.toplamda 4 sene kaldiktan sonra geri geldim 3 senedir Turkiye'yim.
Simdi tekrar gidersem ülkeye giris yapabilmem icin oturum kartim yeterlimi?yoksa yeniden vize almakmi gerekli?( bu 3 sene icinde hic giris cikis yapmadim)
Bir de beş sene gel otur gibi değil de 2012 den itibaren beş sene gibidir o tarz izinler yani ben Beş sene orda kalmadım kalan 3 yılım daha var olmaz sanki
İlk gittiğinizin üzerinden 7 yıl geçmiş
İkinizde izni geç aldı iseniz belki dolmamıştır beş yıl ama iki yıl orda üç yıl Burada o da olsa bile az kalmıştır
Söyle 2 örnek vereyim kuzenim işçi olarak gitti iş yeri istinaden 5 yillik oturum izni aldi isten ciksada cikmadada 5 yil oturum hakki var iş olmazsa,evlenmesse vs. 5 yili doldugu icin orada yasam hakki bitiyor direk yurt disi ediliyor.
Diger örnek evlilik (eskiden) tr den evlenip gittiginde zar zor 5 yillik oturum izni aliyordun 5 yilin sonunda hala evliyse uzatabiliyordun vs.simdi ki sistemi bilmiyorum.
Anladigim kadariyla sizin oturum süreleleriz bitmiş. artik turist olarak gidebilirsiniz.tekrar oturuz izni alma sansinizda elbet vardir.
Bir de beş sene gel otur gibi değil de 2012 den itibaren beş sene gibidir o tarz izinler yani ben Beş sene orda kalmadım kalan 3 yılım daha var olmaz sanki
İlk gittiğinizin üzerinden 7 yıl geçmiş
İkinizde izni geç aldı iseniz belki dolmamıştır beş yıl ama iki yıl orda üç yıl Burada o da olsa bile az kalmıştır
Iyi aksamlar herkese benim bi sorum var benim icin dert bu.
Lutfen bi sure konu tasinmasin...
Ben evlendim yurt disina gittim(once belcika sonra hollanda)ve 2 ülkedende 5 senelik oturum verdiler.toplamda 4 sene kaldiktan sonra geri geldim 3 senedir Turkiye'yim.
Simdi tekrar gidersem ülkeye giris yapabilmem icin oturum kartim yeterlimi?yoksa yeniden vize almakmi gerekli?( bu 3 sene icinde hic giris cikis yapmadim)