• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gidebilirmiyim??

Mevrouw61

Gurbet zor.....
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
588
797
103
Iyi aksamlar herkese benim bi sorum var benim icin dert bu.
Lutfen bi sure konu tasinmasin...
Ben evlendim yurt disina gittim(once belcika sonra hollanda)ve 2 ülkedende 5 senelik oturum verdiler.toplamda 4 sene kaldiktan sonra geri geldim 3 senedir Turkiye'yim.
Simdi tekrar gidersem ülkeye giris yapabilmem icin oturum kartim yeterlimi?yoksa yeniden vize almakmi gerekli?( bu 3 sene icinde hic giris cikis yapmadim)

Bir de beş sene gel otur gibi değil de 2012 den itibaren beş sene gibidir o tarz izinler yani ben Beş sene orda kalmadım kalan 3 yılım daha var olmaz sanki

İlk gittiğinizin üzerinden 7 yıl geçmiş

İkinizde izni geç aldı iseniz belki dolmamıştır beş yıl ama iki yıl orda üç yıl Burada o da olsa bile az kalmıştır

En iyisi konsolosluktan bilgi almak

Hayir tabiki kalan yilim var diye degil. oturum kartini suresi dolunca uzatirsin o degil de,kartla giris yapilabilir mi tekrar vizeyemi gerek var?

Süreni dolmuş artik vize gerekli.

Sure derken 6 ay dimi?
Söyle 2 örnek vereyim kuzenim işçi olarak gitti iş yeri istinaden 5 yillik oturum izni aldi isten ciksada cikmadada 5 yil oturum hakki var iş olmazsa,evlenmesse vs. 5 yili doldugu icin orada yasam hakki bitiyor direk yurt disi ediliyor.

Diger örnek evlilik (eskiden) tr den evlenip gittiginde zar zor 5 yillik oturum izni aliyordun 5 yilin sonunda hala evliyse uzatabiliyordun vs.simdi ki sistemi bilmiyorum.

Anladigim kadariyla sizin oturum süreleleriz bitmiş. artik turist olarak gidebilirsiniz.tekrar oturuz izni alma sansinizda elbet vardir.

6 ayda bir
Bir de beş sene gel otur gibi değil de 2012 den itibaren beş sene gibidir o tarz izinler yani ben Beş sene orda kalmadım kalan 3 yılım daha var olmaz sanki

İlk gittiğinizin üzerinden 7 yıl geçmiş

İkinizde izni geç aldı iseniz belki dolmamıştır beş yıl ama iki yıl orda üç yıl Burada o da olsa bile az kalmıştır

En iyisi konsolosluktan bilgi almak[/QUOT
Iyi aksamlar herkese benim bi sorum var benim icin dert bu.
Lutfen bi sure konu tasinmasin...
Ben evlendim yurt disina gittim(once belcika sonra hollanda)ve 2 ülkedende 5 senelik oturum verdiler.toplamda 4 sene kaldiktan sonra geri geldim 3 senedir Turkiye'yim.
Simdi tekrar gidersem ülkeye giris yapabilmem icin oturum kartim yeterlimi?yoksa yeniden vize almakmi gerekli?( bu 3 sene icinde hic giris cikis yapmadim)
Her 6 ayda bir giriş çıkış yapman gerekiyor yoksa oturum yanıyor sen yinede bir araştır

Back
X