Gider miydiniz?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
Merhaba hanımlar, yine bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Malum önümüz bayram. Eşim bayram boyunca çalışacak. İlk günü biraz geç gidecek. Kendi ailemle bayramlaşmaya gidicez. Daha sonra normal saatlerde çalışmaya devam edecek. Bense bayramın ilk günü akşam üzeri memlekete gitmek istiyorum. İlk günü gidip ikinci günü dönücem. Eşimle paylaştım gidebilirsin dedi. Kuzenlerim teyzelerim herkes bayramda memlekette olacak hem onlar görmüş olucam hem hava değişikliği olacak. Bu aralar ev basıyor bana. Görümce kayınvalide derken. Her neyse annemle konuşurken memlekete gideceğimi söyledim. Bana yalnız başına gitme daha yeni evlisin elalem ne der tarzında konuştu. Bende oraya elalem için gitmiyorum. Akrabalarım için gidiyorum ayrıca bir günde ne kadar çok gezebilirim ki kim görecek beni diyorum. Israrla gitme diyor. Eşimle paylaştım benim için sorun değil bize ne elalemden. Sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Bende çok kararsızım. Siz olsaydınız 2 aylık evliyken 1 günlüğüne eşiniz olmadan gider miydiniz?

Giderdim tabi ki, esim evde ben 20 gundur ailemin yanindayim kim ne diyebilir, deseler ne olur hem, isteyen istedigini desin

Giderdim tabi ki, esim evde ben 20 gundur ailemin yanindayim kim ne diyebilir, deseler ne olur hem, isteyen istedigini desin
Annem biraz elalem ağzına bakıyor. Aman yeni evliye bak kocasız geziyor falan diye düşüneceklerini söylüyor ama ben bunları takacak biri değilim. Eşim çalışırken ben evde kayınvalide ve görümceyle misafir ağırlayıp bunalmak istemiyorum

Hiçbir zaman elalem ne der diye yaşayan biri olmadım. Tabii ki giderdim. Önemli olan eşinizin görüşü düşüncesi elalemin değil.

Hiçbir zaman elalem ne der diye yaşayan biri olmadım. Tabii ki giderdim. Önemli olan eşinizin görüşü düşüncesi elalemin değil.
Eşim ne benim annem ne senin annen karışamaz gitmek istiyorsan git diyor. Annemde ha bire arayıp çok kötü rüyalar gördüm sen ayrılıyodun aranız nasıl iyi misiniz aman gitme vs deyip psikolojimi bozuyor. Evhamlıyım ben biraz. Çabuk etkileniyorum. Gitmek gelmiyor içimden o böyle negatif konuşunca.

Eşin sana izin veriyorsa git kimsenin lafınabakma önemli olan eşinin düşüncesi

Bende giderdim eşim razı olduktan sonra banada makul geliyorsa ee daha ne ?
ne güzel olur kendi akrabalarınla olmak iyi gelir kafan dağılır kv aynı evde yaşıyorsun sanırım git git :KK48:

Bende giderdim eşim razı olduktan sonra banada makul geliyorsa ee daha ne ?
ne güzel olur kendi akrabalarınla olmak iyi gelir kafan dağılır kv aynı evde yaşıyorsun sanırım git git :KK48:
evet o yüzden kalmak istemiyorum eşim full çalışırken o evde. Eşim evde olsa en azından bizde dolaşır gezeriz ama malesef çalışıyor. Bende böyle bir plan yaptım kalabalıktan ve hep aynı kişilerden bunalmamak için

Annem biraz elalem ağzına bakıyor. Aman yeni evliye bak kocasız geziyor falan diye düşüneceklerini söylüyor ama ben bunları takacak biri değilim. Eşim çalışırken ben evde kayınvalide ve görümceyle misafir ağırlayıp bunalmak istemiyorum
Iyide zaten esiniz calisiyorsa yasadiginiz sehirdede tek gezecekseniz yani boyle sorun olmazki. Misafir agirlayacaginiza gidin firsat varken bayramin tadini cikarin

Iyide zaten esiniz calisiyorsa yasadiginiz sehirdede tek gezecekseniz yani boyle sorun olmazki. Misafir agirlayacaginiza gidin firsat varken bayramin tadini cikarin
Annem memlekete gitme gel bizde kal bayramda diyor e dedim bu seferde senin komşuların laf etmeyecek mi. Yine elalem bişey demiş olacak. Ayrıca 15 dakikalık mesafede nedenn kocamdan ayrı kalayım. Anlayamıyorum annemi

Eşim ne benim annem ne senin annen karışamaz gitmek istiyorsan git diyor. Annemde ha bire arayıp çok kötü rüyalar gördüm sen ayrılıyodun aranız nasıl iyi misiniz aman gitme vs deyip psikolojimi bozuyor. Evhamlıyım ben biraz. Çabuk etkileniyorum. Gitmek gelmiyor içimden o böyle negatif konuşunca.

Belli ki anneniz elalemi takıntı haline getirmiş. Ama o elalem hiçbir şekilde susmaz ki konuşmak isterse hiçbir şey elalemi durduramaz. Siz de elalem ne der mantığıyla hareket ederseniz hayattan zevk almadan kendi istediklerinizi yapamadan yaşamaya mahkum olursunuz. Size bir şey anlatayım, bizim köy derneğimiz var ve her yaz memlekete gitmek isteyen herkes birleşir birlikte giderler, köy şenlik yeri gibi olur. Bir köylümüz tek gitmiş henüz 1,5 yaşında çocuğu olduğundan eşi gitmek istememiş. Sonra sanırım kadıncağızın içine sinmedi birkaç gün sonra uçak bileti almış ve çocuğuyla birlikte köye gitmişler eşine süpriz yapmışlar, bence çok güzel bir şey. Ama gel gör ki o memleketteki elalem küçük çocukla kadın başına yollara düşmüş uçakta ne işi varmış. Madem gelecekmiş neden kocasıyla gelmemişte sonra kadın başına çıkmış gelmiş hiç susmadılar bir yıl boyunca.

sizi tanıyor özellikle yapıyor

zira ona göre ayıp olur kocası bayrama getirmemiş, kendi gelmiş vah tüh derler arkandan

Kesin boşanır bu yakında diye de dedikodu yaparlar diye gitmeni istemiyor

birlikte oturuyormuşsunuz kesinlikle gidin o zaman memlekete

Hatta mümkünse bayramın son günün akşama doğru gelin

Hem kv bile bir şey dememiş de annene ne oluyor

Bir de kv evinde oturup eşim işte deyip gidip annende kalamazsın o zaman misafirden kaçtı olur, çirkin olur ama memlekete gidebilirsin

sizi tanıyor özellikle 7yapıyor

zira ona göre ayıp olur kocası bayrama getirmemiş, kendi gelmiş vah tüh derler arkandan

Kesin boşanır bu yakında diye de dedikodu yaparlar diye gitmeni istemiyor
Psikolojik baskı kuruyor üzerimde. Aslında bilmiyor ki bayramda burda kalsam daha mutsuz olucam.

Belli ki anneniz elalemi takıntı haline getirmiş. Ama o elalem hiçbir şekilde susmaz ki konuşmak isterse hiçbir şey elalemi durduramaz. Siz de elalem ne der mantığıyla hareket ederseniz hayattan zevk almadan kendi istediklerinizi yapamadan yaşamaya mahkum olursunuz. Size bir şey anlatayım, bizim köy derneğimiz var ve her yaz memlekete gitmek isteyen herkes birleşir birlikte giderler, köy şenlik yeri gibi olur. Bir köylümüz tek gitmiş henüz 1,5 yaşında çocuğu olduğundan eşi gitmek istememiş. Sonra sanırım kadıncağızın içine sinmedi birkaç gün sonra uçak bileti almış ve çocuğuyla birlikte köye gitmişler eşine süpriz yapmışlar, bence çok güzel bir şey. Ama gel gör ki o memleketteki elalem küçük çocukla kadın başına yollara düşmüş uçakta ne işi varmış. Madem gelecekmiş neden kocasıyla gelmemişte sonra kadın başına çıkmış gelmiş hiç susmadılar bir yıl boyunca.
Malesef küçük yaşlarımızdan beri hem bana hem kardeşime elalem ne der algısını çok iyi yerleştirdi. Şimdi bizde ona benzemeye başlıyoruz. Aslında elalem de neler var bilmiyor ki.

Bende giderim :) Bence sorun teşkil etmez eşinizde sorun etmiyor. . Amannn boşverin elalemi

X