• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gideyim mi gitmeyeyim mi

Bebeğim 4 aylıkken fransaya gitmistim ucakla.

Benim bebeğimde anlattiğınız gibi uykusuz surekli ağlayan bir bebekti.

Gidene kadar aklımda o kadar cok soru vardı ki kac kere vazgectim tekrar karar verdim.

Benim düsündüğum kadar zor gecmedi yolculuk hatta zor bile gecmedi.

Benim evde uyumayan susmayan sıpam hem uyudu hem etrafa gulucuk sactı.

oncelikle ben normalde bebegime mama vermeme ragmen yanıma mama almıstım. ucakta emziremem diye. esim hostesten sıcak su istedi biberonun icine ve mama yapip vermistik ucakta. sonra da hemen uyudu yol boyunca. uçak kalkarken ve inerken ağzına emzik verdim.

ayrica turk hava yollari bebekli annelere cok yardımcı oluyor. daha rahat edecekleri bir yere alıyorlar. inerkende hostesler bize cok yardımcı olmuştu.

emzirme onlugumde vardı indigimde bir kosede kullanırım diye düsünmüstüm.

ayrica bebek arabası cok rahat oldu. bebek arabasıyla ucağın kapısına kadar gidebiliyorsunuz kapıda gorevliler katlayıp alıyorlar inişte ise geri veriyorlar elinize.

Simdi düsünüyorumda iyiki vazgecmemisim gitmisim diyorum. Vazgecsem pisman olurdum.
Sürekli emdıgı ıcın hıc mama vermedım ama mama kesınlıkle yanıma alacagım. Emzıklerden dogumdan once aylarına gore hep cıfter almıstım yıne ıkısını yanıma alırım. Termosunu da bos goturup ucakta lazım olursa sıcak su ıstemek ıcın alcam. Emzırme ortusu bebek arabasız asla gıtmem zaten uyuyunca yatırırım hep kucak cok yorucu olur havalımanındakı koltuklarda. Ayy benımde kafamda delı sorular allah sonumuzu hayretsın sag salım sorunsuz gıdıp gelebılelım ınsallah

Bebekle en rahat uçakla yolculuk yaptım çünkü emzirmek daha kolay. Yolcular emzirirken sizi görmez merak etmeyin. Yanınıza bir kanguru alın, havalimanından geçerken daha rahat edersiniz. Düğün esnasında da bebek arabasına koyup uyutursunuz, müzikle daha güzel uyuyorlar. Benim oğlum da sizin bebeğiniz gibi bir bebekti ve ben o haliyle tatile gitmiştim. Şimdi iyi ki gitmişim diyorum zira büyüdükçe çocukla gezmek daha zorlaşıyormuş. Şimdi en azından peşinden koşturmak zorunda değilsiniz. Kolay gelsin..
Gıtmemıze de 35gunvar gıdene kadar 70gunluk olacak ınsallah sorunsuz gecer. Valla havası degısken memleket oldugundan her esyayı koycam mecburen. 20kg hakkımız var oda bebek esyasıyla dolacak. Guzel gecer ınsallah pısman etmesın allahım.

Kuzum iki buçuk aylıkken sekiz saat araba yolculuğu yaptım
Almanya o kadar sürmez sanırım uçakla kaç saat bilmiyorum
Yani normalde gitme derdim ama her şey sana göre ayarlanmış gitmesen olmaz gibi
Annenle bakarsınız ama sen düğünden bir şey anlamazsın sadece bulunmuş olursun

Sürekli emdıgı ıcın hıc mama vermedım ama mama kesınlıkle yanıma alacagım. Emzıklerden dogumdan once aylarına gore hep cıfter almıstım yıne ıkısını yanıma alırım. Termosunu da bos goturup ucakta lazım olursa sıcak su ıstemek ıcın alcam. Emzırme ortusu bebek arabasız asla gıtmem zaten uyuyunca yatırırım hep kucak cok yorucu olur havalımanındakı koltuklarda. Ayy benımde kafamda delı sorular allah sonumuzu hayretsın sag salım sorunsuz gıdıp gelebılelım ınsallah

Aynı tereddütleri yasamıştım ama gittikten sonra iyiki gittim dedim. Temmuzda gitmemize rağmen Fransa yağmurlu ve serindi hep uzun kollu kalın seyler giydirmistim.

Anneniz de yanınızdaymış ben sorunsuz gecireceğinize inanıyorum. Sizin icin de sorunsuz bir yolculuk olur insallah.

Bende bastan hıc gıtmek ıstemedım hem bebegın huyu suyu nasıl bılmıyorum hemde benı yoksayın ona gore tarıh alın dedım ama sanırım bızım gıtmemız cok onemlı onlar ıcın baska kımseler yok bızde gıtmezsek kımınle dugun yapacaklar. Evlerı musaıt olmasa bende boyle meyıllı olmazdım tabı gıtmeye. Ama her katta banyo tuvalet var bahcesı havuzu var ve bebekle bana bı oda anneme bı oda dusuyor koca evde 4kısı yasıyorlar. Dugun yerıde acık alanmıs bebek bakımodası varmıs. Annemde sen bebege sut sagıp teyzenlerle alısverıse oraya buraya gıdersın ben hallederım evde dıyo anneme sonsuz guvenırım de onca yola gıdıp annemınde yorgun donmesını ıstemıyorum cok kırılırım oyle olursa dıye donusumlu bakıcaz bende cok bunaldım cunku evde sureklı mısafır sirkülasyonu var bı havalandırma bacası olur dıye dusundum

Bence de gidin.Ben kizim 4 aylikken türkiye`ye gelmistim.Bir problem yasamadim.Bebek koltugunuz varsa cok kolay olur.Cok ince düsünmüs akrabalariniz.Hem de size degisiklik olur.Böyle bir firsati kacirmayin.

Benim kız 2 aylıktı Amerika’ya gittik biz :halay:10 saat yol dile kolay.

Uçakta motor sesi ona ninni gibi geldi, uyudu güzelce.

Şu inerken ve kalkarken basınç muhabbetine dikkat edin sadece. Onun dışında sorun yaşamamıştık. Ensesine kadar kakaya bulanması hariç :KK70: Ama hallediliyor bir şekilde. Hiç kafaya takmayın.

Pusetle NY sokaklarında gezerken de mışıl mışıl uyuyordu, yanımızdan vızır vızır arabalar, gürültüyle. Evde çay kaşığının sesine hemen uyanan kolikli kız mışıl mışıl uyudu o gürültüde. 2 hafta gitmiştik biz hem de Mart ayıydı, yerde hala kar vardı.

Evdeki memeler hep açık durumdan giyinip halkın arasına karışmış olmak, medeni hayata (memelerin kapalı olduğu hayat :confused:) adım atmak bana da iyi gelmişti.

Evet almanya malesef kasvetli ülke havası hıc bellı degıl agustosta sel götürdüğü oluyor bılıyorum. Bızımkıler ben bebekle gıdıyorum dıye yok bebek koltugu yok altacma takımı bez ne varsa stoklamıslar bı bavulla gelecen dıyorlar. Ee bı bavulla gıdıp 5bavulla gerı donecez o belli. Acaba o bebek taşıma şallarından mı alsam
Valla bence bebeğe dışarda bakmak evde bakmaktan daha kolay😊 ama sağlık sıkıntısı yoksa o kısmı önemli, Dr adanışın eğer o izin veriyorsa hiç çekinmeyin .kesinlikle sling alın hatta hemen alın bakın evde nasıl rahat edeceksiniz. Valla ben ilk 3 ay boyunca evde dışarda hep sling taktım o orda uyudu ben yemek yaptım , yedim dinledim. Uçakta emzirirsiniz hiç sıkıntı olmaz. Havaalanında ya ağlarsa demişsiniz , ee ağlasın çocuk o , hiç önemsemeyin çekinmeyin. Siz ya ağlarsa diye stres yaptıkça o daha çok ağlar, herkesin bebeği ağlıyor , bağırıyor normal bu

Bir de evde videolar izleyip slingde emzirmeyi de deneyebilirsiniz, rahat ederseniz sling de bile emer. Uçak için de orda koltuk numaranızı alırken görevliye rica edin , uçak çok dolu değilse yanınızı boş bırakabilirler.

Sling artık bize allahın emri oldu bende bugün almayı düşünüyorum. İlk defa dün akşam hiç uyanmadan 1saat uyuyabildi. Yüz üstü de yatırıyorum alıssın dıye sırt ustu de ama bebek kolik kardesim ne yapsan kar etmıyor yatırınca 5dk sonra ciyak ciyak aglamalar. Ayagını kolunu ellemıceksın bı corap gıydırmek zulüm oldu sürekli ayaklarını itikliyor. Annem var allahtan yanımda yoksa asla cesaret edemem tuvalet ıhtıyacım olsa bebekle cantası bavulu deliririm

Benim kız 2 aylıktı Amerika’ya gittik biz :halay:10 saat yol dile kolay.

Uçakta motor sesi ona ninni gibi geldi, uyudu güzelce.

Şu inerken ve kalkarken basınç muhabbetine dikkat edin sadece. Onun dışında sorun yaşamamıştık. Ensesine kadar kakaya bulanması hariç :KK70: Ama hallediliyor bir şekilde. Hiç kafaya takmayın.

Pusetle NY sokaklarında gezerken de mışıl mışıl uyuyordu, yanımızdan vızır vızır arabalar, gürültüyle. Evde çay kaşığının sesine hemen uyanan kolikli kız mışıl mışıl uyudu o gürültüde. 2 hafta gitmiştik biz hem de Mart ayıydı, yerde hala kar vardı.

Evdeki memeler hep açık durumdan giyinip halkın arasına karışmış olmak, medeni hayata (memelerin kapalı olduğu hayat :confused:) adım atmak bana da iyi gelmişti.
Bende memeleri artık kapatmak istiyorum hatta ihtiyaç halinde tıklatın yazısı asmak istiyorum:KK53:ınsallah oralarda alısır da sadece acıkınca emmeye bende turkıyeye kapalı ve medeni memelerimle dönerim:rapci::olamaz:

Back
X